Komunal

dan planeta zemlje

(VIDEO) MANIFESTACIJA "ZELENO SRCE GRADA" Na Gregovici se čistilo, pjevalo, družilo. Sutra učenici sade voćke na Pragrandeu

Kako je protekla dva dana bilo na Gregovici pogledajte u videu Marka Račana


 
2 min
Borka Petrović

Kako je protekla dva dana bilo na Gregovici pogledajte u videu Marka Račana

Dan planeta Zemlje u Puli se organizira već 31. godinu, a prvi put su ga obilježili 1994. godine "Lumeni" Gimnazije Pula s voditeljicom, profesoricom Teodorom Beletić.

U suradnji s drugim školama, institucijama i udrugama te uz pomoć Grada Pule i Herculanee, sadeći stabla, noseći poruke upozorenja na ekološku krizu u mimohodu gradom i zabavno edukativnim programom na trgovima, poticali su sugrađane na eko djelovanje.

Ove godine profesorica Beletić, sada kao vijećnica Mjesnog odbora Gregovica, nastavlja tu tradiciju u sklopu višednevne manifestacije "Zeleno srce grada" u Mjesnom odboru Gregovica.

Manifestacija se održava u suradnji s Eko školom Gimnazijom Pula, Tehničkom školom, Ekonomskom školom, Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu i OŠ Veruda, čiji će učenici - njih stotinjak - sutra uz pomoć radnika Herculanee, posaditi 12 voćki u Urbanom voćnjaku na Pragrandeu (kod igrališta) i prošetati 'Stazom jabuka'.

Ovu su stazu osmislili upravo Lumeni 2020. godine u sklopu EU projekta Znanje za održivo djelovanje. Tom će se prigodom organizirati i mala izložba eko plakata Lumena.

Voćke su osigurali Grad Pula, ACT fondacija Hrvatska i sami gimnazijalci.

Dan(i) planeta Zemlje u MO Gregovica otvoreni su jučer prigodnim kulturnim programom zbora Cantus Populi i zvučnom kupkom Tanje Devernay te uvodnim govorom prof. Teodore Beletić, uz mjerenje tlaka učenika Srednje medicinske škole Pula i humanitarnu akciju “Za Valenta” Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Održane su brojne radionice, predavanja i sportski turnir u košarci za mlade. Staza jabuka je izmalčirana i očišćena, pa se svi pozivaju da njome prošetaju.

Kako je bilo na Gregovici pogledajte u videu Marka Račana.


FOTO I VIDEO Marko Račan

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.