Komunal

NAJUDALJENIJI KRAJEVI ISTRE

Župan Miletić u službenom posjetu Općini Lanišće

Župan se osvrnuo na potencijal koji općina ima za daljnji napredak u, primjerice, razvoju turizma, ekološke poljoprivrede i stočarstva, ali i boljem brendiranju svojih specifičnosti i autohtonih obilježja područja, posebice po pitanju netaknute prirodne baštine


 
2 min
Istra24
Foto: Srečko Niketić/PIXSELL

Župan se osvrnuo na potencijal koji općina ima za daljnji napredak u, primjerice, razvoju turizma, ekološke poljoprivrede i stočarstva, ali i boljem brendiranju svojih specifičnosti i autohtonih obilježja područja, posebice po pitanju netaknute prirodne baštine

Istarski župan Boris Miletić danas je bio u službenom posjetu Općini Lanišće gdje se susreo s načelnicom Robertom Medicom, posjetio područnu školu Lanišće, te obišao pilanu Hrvatskih šuma, Info-interperetacijsku točku u Račjoj Vasi i Speleo kuću u Vodicama.

Načelnica Roberta Medica je istaknula veliko zadovoljstvo suradnjom s Istarskom županijom koja je “potakla razvoj Općine Lanišće te bila podrškom i partnerom od samog početka”.

 Za Općinu, koja bilježi pozitivne demografske trendove, od velikog značaja je svakako projekt adaptacije i uređenja školske zgrade Područne škole Lanišće u što je Istarska županija u proteklom razdoblju uložila 455.000,00 kuna za sanaciju krovišta, adaptaciju učionice, hodnika i dr.

Općina Lanišće je u 2021. godini uz pomoć MRRFEU započela adaptaciju prostora u prizemlju Škole, a s ulaganjem nastavlja i u 2022. godini za što je Istarska županija dala svoju suglasnost, kao osnivač ustanove.

Jedna od tema su bili i vrijedni EU projekti koje je Istarska županija provodila na području općine Lanišće, poput projekta KUP - Karst Underground Protection putem kojeg je renovirana stara, napuštena škola u mjestu Vodice i prenamijenjena u Znanstveno edukativni centar Speleo kuću.

Nadalje, s ciljem pomoći i razvoja ovog područja, Istarska županija je do sada Općini Lanišće dodijelila 650 tisuća kuna za realizaciju projekata poput rekonstrukcije zgrade spomen doma u Brgudcu, dovršetka infrastrukturnih radova u Vodicama, asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naselju Lanišće, sanacije kapelice na groblju Jelovice i sanaciju zida groblja u Trsteniku i drugih.

Župan Miletić osvrnuo se na potencijal koji općina ima za daljnji napredak u, primjerice, razvoju turizma, ekološke poljoprivrede i stočarstva, ali i boljem brendiranju svojih specifičnosti i autohtonih obilježja područja, posebice po pitanju netaknute prirodne baštine.


Nastavite čitati

Istra
 

Povratak u antička vremena na valbandonskoj plaži

Za ljubitelje dobre hrane, manifestacija "Rimski Valbandon" nudi jedinstvenu gastro ponudu. Posjetitelji će imati priliku kušati meni star 2000 godina, sastavljen od mesa, ribe, priloga, lubenica i mulsuma – autentičnog rimskog vina s medom. Ovaj kulinarski doživljaj omogućit će vam da se prepustite okusima prošlosti i uživate u delicijama koje su nekoć bile sastavni dio rimskih gozbi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.