Komunal

NAJUDALJENIJI KRAJEVI ISTRE

Župan Miletić u službenom posjetu Općini Lanišće

Župan se osvrnuo na potencijal koji općina ima za daljnji napredak u, primjerice, razvoju turizma, ekološke poljoprivrede i stočarstva, ali i boljem brendiranju svojih specifičnosti i autohtonih obilježja područja, posebice po pitanju netaknute prirodne baštine


 
2 min
Istra24
Foto: Srečko Niketić/PIXSELL

Župan se osvrnuo na potencijal koji općina ima za daljnji napredak u, primjerice, razvoju turizma, ekološke poljoprivrede i stočarstva, ali i boljem brendiranju svojih specifičnosti i autohtonih obilježja područja, posebice po pitanju netaknute prirodne baštine

Istarski župan Boris Miletić danas je bio u službenom posjetu Općini Lanišće gdje se susreo s načelnicom Robertom Medicom, posjetio područnu školu Lanišće, te obišao pilanu Hrvatskih šuma, Info-interperetacijsku točku u Račjoj Vasi i Speleo kuću u Vodicama.

Načelnica Roberta Medica je istaknula veliko zadovoljstvo suradnjom s Istarskom županijom koja je “potakla razvoj Općine Lanišće te bila podrškom i partnerom od samog početka”.

 Za Općinu, koja bilježi pozitivne demografske trendove, od velikog značaja je svakako projekt adaptacije i uređenja školske zgrade Područne škole Lanišće u što je Istarska županija u proteklom razdoblju uložila 455.000,00 kuna za sanaciju krovišta, adaptaciju učionice, hodnika i dr.

Općina Lanišće je u 2021. godini uz pomoć MRRFEU započela adaptaciju prostora u prizemlju Škole, a s ulaganjem nastavlja i u 2022. godini za što je Istarska županija dala svoju suglasnost, kao osnivač ustanove.

Jedna od tema su bili i vrijedni EU projekti koje je Istarska županija provodila na području općine Lanišće, poput projekta KUP - Karst Underground Protection putem kojeg je renovirana stara, napuštena škola u mjestu Vodice i prenamijenjena u Znanstveno edukativni centar Speleo kuću.

Nadalje, s ciljem pomoći i razvoja ovog područja, Istarska županija je do sada Općini Lanišće dodijelila 650 tisuća kuna za realizaciju projekata poput rekonstrukcije zgrade spomen doma u Brgudcu, dovršetka infrastrukturnih radova u Vodicama, asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naselju Lanišće, sanacije kapelice na groblju Jelovice i sanaciju zida groblja u Trsteniku i drugih.

Župan Miletić osvrnuo se na potencijal koji općina ima za daljnji napredak u, primjerice, razvoju turizma, ekološke poljoprivrede i stočarstva, ali i boljem brendiranju svojih specifičnosti i autohtonih obilježja područja, posebice po pitanju netaknute prirodne baštine.


Nastavite čitati

Istra
 

Krenuo juriš na Europski parlament

Sutra donosimo nastavak priče o Istarskom veleučilištu. O stanju u toj visokoškolskoj ustanovi progovorili su zaposlenici * Pišemo o sukobu oko parkinga ispred jedne zgrade u Tršćanskoj ulici. Bilo je razbijanja stakla na vozilu * Župan Boris Miletić imenovao je nova Upravna vijeća u županijskim Lučkim upravama Poreč, Rabac, Rovinj te Lučkoj upravi Umag-Novigrad. Sutra donosimo detalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.