Zbog porasta oboljelih od covida zabranjeni posjeti u Općoj bolnici Pula
Iznimka su slučajevi kada se radi o umirućem pacijentu ili nekoj drugoj izvanrednoj situaciji
Centar grada, degustacija, edukacija i kupovina – sve na jednom mjestu! U gustom hladu kestena, uz tihi žamor gradske tržnice na adresi Narodni trg 3, nalazi se zanimljiv prostor gdje se može besplatno kušati, upoznati i naučiti mnogo toga o autohtonom, ekstradjevičanskom maslinovom ulju jugoistočne Istre kuće Dolija, vlasnice Marije Vareško
Centar grada, degustacija, edukacija i kupovina – sve na jednom mjestu! U gustom hladu kestena, uz tihi žamor gradske tržnice na adresi Narodni trg 3, nalazi se zanimljiv prostor gdje se može besplatno kušati, upoznati i naučiti mnogo toga o autohtonom, ekstradjevičanskom maslinovom ulju jugoistočne Istre kuće Dolija, vlasnice Marije Vareško
S početkom turističke sezone, kao i svake sezone, s radom je počela mala trgovina u kojoj imate priliku otkriti autohtono istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje koje osvaja prestižne nagrade diljem svijeta.
Nema mnogo lokacija gdje možete o ulju čuti iz prve ruke, od samog proizvođača, ulje probati i lakše izabrati koje Vam više odgovara. Zanimljivo je onima koji su upoznati s istarskim maslinovim uljima, a pogotovo turistima koji su odlučili svoj odmor provesti u Puli i žele upoznati Istru s gastronomskog aspekta. Ono što je također zanimljivo je i sama lokacija trgovine. Strogi centar grada, nezaobilazno mjesto svih turističkih tura, ali i obavljanja “špeže” lokalnog stanovništva.
Idealna jutarnja šetnja gradom: đir po ribarnici, zatim među šarenim stolovima tržnice izaberite svježe povrće, voće i za kraj ravno u trgovinu Dolija po mirisno maslinovo ulje koje će obogatiti svaki tanjur te ga učiniti pravim gurmanskim užitkom! U ponudi trgovine možete pronaći ulja raznih sorti. Od autohtonih Istarska Bjelica, Buža i Rošinjola, preko sorti Pendolino, Leccino, do cuvee „Rafe“.
Kako ističe vlasnica Marija, ulje Buže je najprodavanije zbog laganog voćnog okusa. Popularnost također raste još i više od lipnja ove godine, otkako su u njemačkom časopisu „Der Feinscmecker“ objavili rezultate kako ih nazivaju „Oskari“ za maslinova ulja. (rezultati na linku)
U kategoriji laganih voćnih ulja, Buža je zauzela visoko 3. mjesto. Žiri Bužu opisuje kao nježnu, slatkasto – opornu s notama balzamičnog bilja i mirisom badema. Skladna na nepcu, izvrsno se slaže s ricottom i sladoledom od oraha ili karamele.
Ovo dostignuće je zaista impresivno ako uzmemo u obzir da se radi o jedinom ulju iz Hrvatske koje je nagrađeno zauzelo treće mjesto u jednoj od tri kategorije i stoji rame uz rame uz renomirana talijanska, te jedno španjolsko i slovensko ulje.
Dolija kao mali proizvođač prvenstveno je orijentiran na vrhunsku kvalitetu proizvoda te se kako je vidljivo iz rezultata probija na sam vrh svijeta ekstra djevičanskog malinovog ulja.
Takvim uspjesima zasigurno zaslužuje biti dio gastronomske turističke ponude Istre i nezaobilazan je punkt svakog tko zaista želi okusiti Istru. Sva Dolija ulja možete degustirati, uočiti razlike između sorti, naučiti ponešto o proizvodnji, senzornoj analizi i naravno kupiti. Ono što je ovdje sigurno, kupujete vrhunski proizvod.
Detalje o samoj trgovini, kontakt i radno vrijeme donosimo u nastavku:
Dolija d.o.o. vlasnik Marija Vareško
Instagram:@dolija08_olive_oil_istra
FB: Dolija
Adresa trgovine koja radi samo ljeti od 9:30-13 sati: Narodni trg 3, Pula
Za dogovor oko vođene degustacije ulja najbolje je nazvati na broj : +385 (0)91 125 1175
Iznimka su slučajevi kada se radi o umirućem pacijentu ili nekoj drugoj izvanrednoj situaciji
Reuters piše: "Ovo historijsko mjesto, jedino te vrste koje ima u cijelosti očuvane sve četiri strane, pretvorilo se iz mjesta održavanja borbi gladijatora u mjesto događanja za božićnu sezonu” * Reutersovim novinarima za ovu su priliku izjave dali ravnateljica Pula Film Festivala Tanja Miličić i dvoje posjetitelja iz Barbana.
Teška je 2,5 kilograma. Jede kao lav, a paštete i bočicu sa zamjenskim mlijekom slisti u par minuta, a rado ukrade i sve ostalo od hrane što stigne. Lajava je i zubata, i 'jako opasna', pa ju od milja zovem Mitza Ajkulica, veli o maloj Miški Paola Orlić
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.