Krasna Zemlja

inicijativa centra za invazivne vrste

Traži se "naj stablo" Istre

Znate li da u Istri postoji neko najstarije, najljepše, najčudnovatije ili najzanimljivije stablo koje je ispratilo mnoge generacije i može ispričati najnevjerojatnije priče javite se Centru za invazivne vrste


 
1 min
Borka Petrović

Znate li da u Istri postoji neko najstarije, najljepše, najčudnovatije ili najzanimljivije stablo koje je ispratilo mnoge generacije i može ispričati najnevjerojatnije priče javite se Centru za invazivne vrste

Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča - Centar za invazivne vrste krenuo je u potragu na "naj stablom Istre".

- Cijele prošle godine prikupljali smo podatke o vrijednim i posebnim stablima u Istri. Izrađena je baza podataka koja uključuje desetak takvih stabala, a inicijativa kreće dalje! Potrebna nam je pomoć stanovnika Istre koji možda znaju za neko stablo u njihovoj okolini čiju bi posebnost voljeli podijeliti s drugima, navode organizatori ove posebne akcije.

Cilj inicijative je, kako pojašnjavaju, evidentiranje najzanimljivijih stabala u Istri i podizanje svijesti o zaštiti prirode i lokalne baštine te uključivanje javnosti u njeno očuvanje.

Možda će neko od tih stabala biti uključeno i u izbor za Hrvatsko stablo godine, navode dodajući da su dobrodošla stabla bilo koje vrste za koje čitatelji smatraju da su najposebnija iz najrazličitijih razloga.

Dakle, znate li da u Istri postoji neko najstarije, najljepše, najčudnovatije ili najzanimljivije stablo koje je ispratilo mnoge generacije i može ispričati najnevjerojatnije priče javite se Centru za invazivne vrste na Facebook, mejlom na civ@iptpo.hr ili na telefon 052/408-304.


FOTO: Centar za invazivne vrste

Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO I VIDEO) BICIKLOM DO VISINE MT. EVERESTA Odvezavši se 33 puta na Skitaču, Mario Pustijanac svladao ukupni uspon od 8.848 metra

"Everesting" je namijenjen trkačima i biciklistima i smatra se jednim od najtežih izazova u ovim sportovima. Uspon je moguće ostvariti na bilo kojem terenu, brdu ili planini, a osnovni je uvjet da se do cilja stigne bez pauza za spavanje * Cijeli je podvig, započet nešto prije 6 sati ujutro, trajao 15.5 sati, od čega je same vožnje bilo oko 13.5 sati ili, kako kaže Pustijanac "cijela jedna vječnost"

Istra
 

GROŽNJAN: Započela dvodnevna konferencija o komunikacijama u zdravstvu

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković naglasio je kako prema iskustvima nekih susjednih država, liste čekanja, kao najaktualnije pitanje u zdravstvu, nastaju kao rezultat pada produktivnosti rada, a ne toliko zbog pada broja liječnika i razvoja medicinske tehnologije odnosno rasta broja medicinskih usluga

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.