Krasna Zemlja

okviru europskog projekta (A)MARE!

UMAG Jučer akcija čišćenja podmorja luke - ronioci izvukli gume, staklo, plastiku, stolice...

U akciji sudjelovali članovi Sportskog podvodnog ribolovnog kluba Sv. Pelegrin Umag te djelatnici gradske uprave * Realizacija EU projekta počela je u veljači 2021. godine, a predviđeno trajanje je 21 mjesec. Ukupna vrijednost projekta je 364.305 kuna


 
1 min
Istra24

U akciji sudjelovali članovi Sportskog podvodnog ribolovnog kluba Sv. Pelegrin Umag te djelatnici gradske uprave * Realizacija EU projekta počela je u veljači 2021. godine, a predviđeno trajanje je 21 mjesec. Ukupna vrijednost projekta je 364.305 kuna

U okviru EU projekta "(A)MARE!", koji je pokrenuo Grad Umag, a kojim se ostvaruju planovi zacrtani Strategijom razvoja Grada Umaga, jučer je organizirana akcija čišćenja podmorja umaške luke u kojoj su sudjelovali članovi Sportskog podvodnog ribolovnog kluba Sv. Pelegrin Umag te djelatnici gradske uprave.

Ronioci su čistili dio umaškog zaljeva te su iz mora izvukli različiti otpad: gume, staklo, plastiku, stolice i drugo ...  u cilju smanjivanja negativnog utjecaja na morska staništa.

Cilj projekta jest zaštita i očuvanje bioraznolikosti umaškog područja te unapređenje stanja okoliša kao i podizanje svijesti te uključivanje lokalnog stanovništva u čišćenje luka, mora, priobalja i podmorja.

Nositelj projekta je Grad Umag, a provodi se u partnerstvu sa Sportskim podvodnim ribolovnim klubom Sv. Pelegrin Umag.

Realizacija projekta počela je u veljači 2021. godine, a predviđeno trajanje je 21 mjesec. Ukupna vrijednost projekta je 364.305 kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Potpora za edukativne aktivnosti podizanja ekološke svijesti i uključivanja u čišćenje luka, mora, priobalja i podmorja u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Pinna nobilis za razdoblje 2014.- 2020.

U narednom razdoblju planirane su još jedna akcija čišćenja podmorja, i to u Svetom Pelegrinu, nabava i postavljanje uređaja za čišćenje-plutajuća kanta za smeće, te drugo kompletno snimanje podmorja umaške luke.


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO) PAZINSKI GLJIVARSKI KOTLIĆ ZA 270 OSOBA "To je vrhunsko jelo koje se ne jede svaki dan! Toliko gljiva je raskoš"

"Svi vole vrganje, ali i u moru su dobre i srdela i brancin, svatko ima neki svoj ukus", veli jedan od današnjih kuhara znalaca Vladimir, ujedno i poznavalac više od 300 različitih vrsta gljiva. "Od pića se uz gulaš preporučuje čaša crnog vina. Postoji doduše jedna gljiva, zove se Velika gnojištarka ili Coprinus, uz koju se ne smije konzumirati alkohol jer bi posljedice bile kao da ste pomiješali alkohol s tabletama", dodaje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.