Kultura

prijedlog za razrješenjem ide pred vijećnike

Noel Mirković (Možemo) traži da se Robert Raponja, Sandra Burić i Elvis Orbanić isključe iz Kazališnog vijeća INK-a

Kazališno vijeće je prekoračilo ovlaštenja i preuzelo ovlasti Gradskog vijeća kada je 31. siječnja ove godine donijelo Odluku o poništenju natječaja za imenovanje novog ravnatelja/ice INK-a. Veliku odgovornost u ovom slučaju ima gradonačelnik Pule Filip Zoričić jer je on prvi, mimo svojih ovlasti, javno najavio i izvršio pritisak da se poništi natječaj za ravnatelja INK-a, kaže Mirković


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Noel Mirković , gradski vijećnik Možemo

Kazališno vijeće je prekoračilo ovlaštenja i preuzelo ovlasti Gradskog vijeća kada je 31. siječnja ove godine donijelo Odluku o poništenju natječaja za imenovanje novog ravnatelja/ice INK-a. Veliku odgovornost u ovom slučaju ima gradonačelnik Pule Filip Zoričić jer je on prvi, mimo svojih ovlasti, javno najavio i izvršio pritisak da se poništi natječaj za ravnatelja INK-a, kaže Mirković

Pred vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća Pule idućeg četvrtka, naći se i prijedlog vijećnika platforme Možemo! Noela Mirkovića da se s funkcije razriješe troje predstavnika Grada u Kazališnom vijeću INK-a; redatelj Robert Raponja, profesorica klavira Sandra Burić i povjesničar Elvisa Orbanić.

Prema Mirkoviću, Kazališno vijeće je prekoračilo ovlaštenja i preuzelo ovlasti Gradskog vijeća kada je 31. siječnja ove godine donijelo Odluku o poništenju natječaja za imenovanje novog ravnatelja/ice INK-a.

Nepropisne su i, naglašava Mirković, radnje predstavnika Grada u Kazališnom vijeću koji su izmijenili sadržaj zapisnika sa sjednice Kazališnog vijeća i sami sastavili zapisnik protivno Poslovniku o radu Kazališnog vijeća. Posljedica takvog ponašanja je da su dvije predstavnice zaposlenika i umjetnika INK-a Clara Chiara Cerin i Andrea Gotovina dale ostavke na dužnost članova Kazališnog vijeća.

- Za ovo sam se odlučio, jer ne želim da postoje dileme oko toga da li će izbor budućeg ravnatelja ili ravnateljice biti pod bilo čijim utjecajem. Želim da Kazališno vijeće bude bez ikakve sjenke u djelovanju. To znači da povjerenstvo koje je odlučivalo o sadašnjim članovima Kazališnog vijeća iz redova osnivača INK-a, Grada Pule, pokrene novi natječaj za nove članove vijeća, da ocijeni kandidate koji će se na njega javiti i odabere tri nova predstavnika Grada koji će onda odlučivati o novom ravnatelju ili ravnateljici, pojašnjava Mirković.

- Veliku odgovornost u ovom slučaju ima gradonačelnik Pule Filip Zoričić jer je on prvi, mimo svojih ovlasti, javno najavio i izvršio pritisak da se poništi natječaj za ravnatelja INK-a, zaključio je Noel Mirković.


Nastavite čitati

Pula
 

Predavanje za umirovljenike "Zaštita od internetskih prijevara" i kampanja "Web heroj"

U ponedjeljak, 26. veljače policijski službenici održat će predavanje na temu Zaštita od internetskih prijevara i predstaviti projekt MUP-a Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta, u sklopu kojeg se provodi i preventivna kampanja Web heroj pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba", a čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o opasnostima te važnosti i mjerama prevencije i zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela

Pula
 

PREMANTURSKA CESTA Vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

Žena je parkirala vozilo slovenske registracijske oznake na nizbrdici, a nakon što je izašla iz vozila, automobil se pokrenuo i krenuo prema nazad. Ne bi li ga zaustavila, žena je pokušala ući u vozilo, ali je izgubila ravnotežu i pala, nakon čega je automobil prešao preko nje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.