Kultura

pulski velikan rock glazbe

Obilježena 71. godišnjica rođenja Sergia Blažića Đosera

Atomsko sklonište posljednji put nastupa sa Sergiom Blažićem 21. srpnja 1986. godine, na oproštajnom koncertu u pulskoj diskoteci "Piramida". Tada su nastupili u standardnoj postavi: Sergio Blažić, Dragan Gužvan, Bruno Langer, Zdravko Širola, pojačani Eduardom Kancelarom za klavijaturama


 
2 min
Borka Petrović

Atomsko sklonište posljednji put nastupa sa Sergiom Blažićem 21. srpnja 1986. godine, na oproštajnom koncertu u pulskoj diskoteci "Piramida". Tada su nastupili u standardnoj postavi: Sergio Blažić, Dragan Gužvan, Bruno Langer, Zdravko Širola, pojačani Eduardom Kancelarom za klavijaturama

Na današnji dan, 8. travnja, rođen je pulski velikan rock glazbe - Sergio Blažić-Đoser.

Povodom 71. godišnjice njegova rođenja Udruga pulskih velikana sporta i glazbe, na njegovu je grobu na Monte Giru položila cvijeće i zapalila svijeće.

Svečanosti su, osim njegove obitelji i rodbine te prijatelja i obožavatelja, prisustvovali i njegovi nekadašnji glazbeni kolege, predstavnici Mjesnog odbora Veruda, na kojoj je Đoser živio te predstavnici Park avenije 69, doznajemo od Borana Angelovskog iz Udruge koja je prigodno prisjećanje i organizirala.

Pjevač i koautor skladbi Atomskog skloništa

Sergio Blažić rođen je u Puli 1951. godine. Karijeru rock pjevača započinje u pulskoj rock skupini King Stones zatim je bio u skupini Hush, koparskome Bumerangu, a potom od 1976. godine bio je članom Atomskoga skloništa. U Atomskome skloništu bio je je pjevač i koautor skladbi te je s tom skupinom snimio šest albuma i stekao veliku popularnost.

Godine 1983. s Atomskim skloništem u Sjedinjenim Američkim Državama za američko tržište objavljuje album Space Generation. Nakon povratka u Pulu s Atomskim skloništem snimio je još dva albuma. Bolovao je od Hodgkinove bolesti od koje je razbolio 1971. godine.

Atomsko sklonište posljednji put nastupa sa Sergiom Blažićem 21. srpnja 1986. godine, na oproštajnom koncertu u pulskoj diskoteci "Piramida".

Tada su nastupili u standardnoj postavi: Sergio Blažić, Dragan Gužvan, Bruno Langer, Zdravko Širola, pojačani Eduardom Kancelarom za klavijaturama.

Umro je od posljedica Hodgkinove bolesti u Puli 18. siječnja 1987. godine. Na njegovu pokopu dva dana kasnije bilo je prisutno više od 4.000 ljudi.


FOTO: Boran Angelovski

Nastavite čitati

Pula
 

Pulski atletski miting u nedjelju na stadionu na Verudi

U najavi su discipline 100 metara, 200 metara, 300 metara, skok u dalj, skok u vis, troskok, bacanje kugle, bacanje diska, i uvijek atraktivne utrke štafeta 4x200m * Na Otvorenom prvenstvu Istre očekuje se oko 350 natjecatelja svih uzrasta i kategorija

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.