republika - dugi
Kultura

Tanja Miličić - zasad jedina poznata kandidatkinja

Objavljen natječaj za ravnatelja Pula Film Festivala: Tko će zamijeniti Gordanu Restović?

Pojedini kulturni djelatnici, za koje smo imali neslužbene informacije da se namjeravaju javiti na natječaj, ili su negirali kandidaturu ili su do daljnjeg htjeli zadržati diskreciju, no na natječaj će se, kako nam je potvrdila, javiti Tanja Miličić, koja skoro 20 godina radi u ovoj ustanovi


 
2 min
Zoran Angeleski

Pojedini kulturni djelatnici, za koje smo imali neslužbene informacije da se namjeravaju javiti na natječaj, ili su negirali kandidaturu ili su do daljnjeg htjeli zadržati diskreciju, no na natječaj će se, kako nam je potvrdila, javiti Tanja Miličić, koja skoro 20 godina radi u ovoj ustanovi

Natječaj za izbor ravnatelja Pula Film Festivala za iduće četverogodišnje razdoblje objavilo je danas Upravno vijeće ove javne ustanove na stranicama Grada Pule. 

Kako smo već pisali, aktualna ravnateljica Gordana Restović koja je na čelu ustanove od 2014. potvrdila nam je prije nepunih mjesec dana da se neće kandidirati za novi mandat.

- Na tom sam mjestu osam godina. Vrijeme je za nove ljude. Okrećem novu stranicu u životu. Uživala sam u ovom poslu, ali vrijeme je za nove izazove. Voljela bih da na to mjesto dođe osoba koja će nastaviti njegovati i jačati tradiciju Pule kao filmskog grada, kazala nam je koncem veljače Gordana Restović, kojoj mandat službeno istječe 1. svibnja.Pojedini kulturni djelatnici, za koje smo imali neslužbene informacije da se namjeravaju javiti na natječaj, ili su negirali kandidaturu ili su do daljnjeg htjeli zadržati diskreciju, no na natječaj će se, kako nam je potvrdila, javiti Tanja Miličić, koja skoro 20 godina radi u ovoj ustanovi, i koja je bila članica tročlanog umjetničkog vodstva Pula Film Festivala od 2014. do 2016. godine; producentica festivala u par navrata, koordinatorica programa PFF-a te 13 godina voditeljica Kina Valli.

Natječaj je raspisan nakon što je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća omogućeno to da se na natječaj mogu javiti osobe sa širim rasponom fakulteta.

Tako sada za ravnatelja PFF-a može biti izabrana osoba koja ima, kako piše u danas raspisanom natječaju, "završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, ili specijalistički diplomski stručni studij, ili s njim izjednačeni studij, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, a sukladno Zakonu o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju".

Kao jedan od ključnih kriterija, kao i dosad, ostaje pet godina iskustva na rukovodećim funkcijama, a nužni su i četverogodišnji program rada PFF-a koje usvoji Upravno vijeće Pula Film Festivala, posjedovanje stručnih, radnih i organizacijskih sposobnosti za obavljanje poslova ravnatelja; poznavanje stranog jezika u govoru i pismu te poznavanje rada na računalu.

Ravnatelj se imenuje na razdoblje od četiri godine i na temelju četverogodišnjeg programa rada, a imenuje ga Gradsko vijeće Pule na prijedlog Upravnog vijeća Javne ustanove Pula Film Festival.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.