Kultura

U ARENI I NA ŽNJANU

Ovog ljeta u Puli i Splitu festivali elektronske glazbe

Prvo će se od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli održavati festival elektronske glazbe "Secret Project presents Pula Music Week", a riječ je o inačici globalno poznatog festivala "Secret Project". Festival elektronske glazbe početkom kolovoza seli na splitski Žnjan


 
1 min
HINA
Foto: Ultra Europe

Prvo će se od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli održavati festival elektronske glazbe "Secret Project presents Pula Music Week", a riječ je o inačici globalno poznatog festivala "Secret Project". Festival elektronske glazbe početkom kolovoza seli na splitski Žnjan

Ovog ljeta će se u Puli i Splitu održati festival elektronske glazbe na kojem se očekuju brojna imena, najavljeno je na konferenciji za medije u petak.

Prvo će se od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli održavati festival elektronske glazbe "Secret Project presents Pula Music Week", a riječ je o inačici globalno poznatog festivala "Secret Project".

Pulu će tih dana nastaniti najbolji DJ- evi elektronske glazbe koji će nastupiti u Areni. Očekuje se da će festival posjetiti oko sto tisuća gostiju iz cijelog svijeta.

Nastupit će južnokorejska atrakcija Peggy Gou potom Solomun, a zatim će se redati britanski producentski duo Disclosure, Tale Of Us, Boris Brejcha, Charlotte de Witte, te Black Coffee.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić je rekao kako će na taj festival doći najbolja svjetska imena elektronske glazbe zbog čega su svi u gradu sretni pogotovo zato što će to biti nova i kvalitetna publika. Oni bi, smatra Zoričić, trebali donijeti dosta prihoda ugostiteljima, trgovcima i ljudima koji se bave turizmom.

Festival elektronske glazbe početkom kolovoza seli na splitski Žnjan.

Bivši zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić dodao je da je gradska vlast na tome radila mjesecima te da će to pored Ultra Europe festivala biti dodatni poticaj turizmu. U razgovoru su s organizatorima da to ne bude samo ljeti već cijele godine, otkrio je.

Predsjednik udruženja hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba drži da na tom festivalu treba inzistirati jer puno dobroga čini Hrvatskoj. Istaknuo je da u Splitu već ima jedan takav događaj koji je u potpunosti izmijenio turističku vizuru grada, pa nema razloga da to ne učini i novi festival.

Jedan od osnivača ALDA- e (međunarodni organizator festivala) Allan Hardenberg je izjavio kako su započeli prije četiri godine s planiranjem dva festivala u Hrvatskoj.

Započeli su s Pulom u kojoj će imati puno planiranih izvođača za ovo ljeto.

U Splitu će se na plaži održati novi festival, zvat će se Hard Summer. "Izvođači za Split su još uvijek tajna, a jedan od njih je muški izvođač koji ima puno hitova. Bit će najavljen krajem travnja", najavio je Hardenberg.

Poručivši kako je Split već u više navrata dokazao da može biti dobar domaćin, direktorica gradske turističke zajednice Alijana Vukšić je rekla kako se raduje što su stranci prepoznali mogućnost ulaganja u grad, a tako veliki događaji daju dodatnu vrijednost turističkom proizvodu.


Nastavite čitati

Do konca godine etički kodeks za saborske zastupnike

Zbog činjenice da je ponašanje hrvatskih zastupnika najvećim dijelom 'pokriveno' Poslovnikom i Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, dio političke javnosti i samih zastupnika pita se koja se svrha još jednog dokumenta? Među takvima je i Arsen Bauk (SDP) koji ističe da ne vidi potrebu donošenja posebnog etičkog kodeksa, ali i najavljuje da će, „uz određenu sumnju i skepticizam“, ipak ostati otvoren za dobre prijedloge o kodeksu

SAMO U HRVATSKOJ U srcu Parka prirode Velebit s radom počinje kamenolom

Da se tamo otvara kamenolom je zaključak do kojeg smo došli kada smo telefonski kontaktirali tvrtku Kamen d.o.o sa sjedištem u Obrovcu, a koja je na stranici Posao.hr objavila natječaj za posao radnika u kamenolomu. Praveći se da smo zainteresirani za posao, iz tvrtke su nam potvrdili da je riječ o navedenoj lokaciji na kojoj su počeli radovi. Eksploatacijsko polje posjetili smo i sami te uočili kako je ispred kamenoloma postavljena rampa, te kako su komadi stijena označeni posebnim oznakama

Uz Međunarodni dan zaštite životinja: Osniva se povjerenstvo za izmjene Zakona o zaštiti životinja

„Kada govorimo o zaštiti životinja, većina pomisli na pse i mačke, no i sve druge životinje trebaju zaštitu od ljudskog iskorištavanja i ubijanja. Već malom promjenom svojih navika možemo zaštititi i životinje koje su daleko od očiju javnosti – na farmama, u klaonicama, laboratorijima, cirkusima, kavezima... Sve životinje trebaju naše suosjećanje kako bismo stvarali svijet bez nasilja prema životinjama”, istaknula je ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja u Hrvatskoj Ivana Lunku

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.