Kultura

U ARENI I NA ŽNJANU

Ovog ljeta u Puli i Splitu festivali elektronske glazbe

Prvo će se od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli održavati festival elektronske glazbe "Secret Project presents Pula Music Week", a riječ je o inačici globalno poznatog festivala "Secret Project". Festival elektronske glazbe početkom kolovoza seli na splitski Žnjan


 
2 min
HINA
Foto: Ultra Europe

Prvo će se od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli održavati festival elektronske glazbe "Secret Project presents Pula Music Week", a riječ je o inačici globalno poznatog festivala "Secret Project". Festival elektronske glazbe početkom kolovoza seli na splitski Žnjan

Ovog ljeta će se u Puli i Splitu održati festival elektronske glazbe na kojem se očekuju brojna imena, najavljeno je na konferenciji za medije u petak.

Prvo će se od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli održavati festival elektronske glazbe "Secret Project presents Pula Music Week", a riječ je o inačici globalno poznatog festivala "Secret Project".

Pulu će tih dana nastaniti najbolji DJ- evi elektronske glazbe koji će nastupiti u Areni. Očekuje se da će festival posjetiti oko sto tisuća gostiju iz cijelog svijeta.

Nastupit će južnokorejska atrakcija Peggy Gou potom Solomun, a zatim će se redati britanski producentski duo Disclosure, Tale Of Us, Boris Brejcha, Charlotte de Witte, te Black Coffee.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić je rekao kako će na taj festival doći najbolja svjetska imena elektronske glazbe zbog čega su svi u gradu sretni pogotovo zato što će to biti nova i kvalitetna publika. Oni bi, smatra Zoričić, trebali donijeti dosta prihoda ugostiteljima, trgovcima i ljudima koji se bave turizmom.

Festival elektronske glazbe početkom kolovoza seli na splitski Žnjan.

Bivši zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić dodao je da je gradska vlast na tome radila mjesecima te da će to pored Ultra Europe festivala biti dodatni poticaj turizmu. U razgovoru su s organizatorima da to ne bude samo ljeti već cijele godine, otkrio je.

Predsjednik udruženja hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba drži da na tom festivalu treba inzistirati jer puno dobroga čini Hrvatskoj. Istaknuo je da u Splitu već ima jedan takav događaj koji je u potpunosti izmijenio turističku vizuru grada, pa nema razloga da to ne učini i novi festival.

Jedan od osnivača ALDA- e (međunarodni organizator festivala) Allan Hardenberg je izjavio kako su započeli prije četiri godine s planiranjem dva festivala u Hrvatskoj.

Započeli su s Pulom u kojoj će imati puno planiranih izvođača za ovo ljeto.

U Splitu će se na plaži održati novi festival, zvat će se Hard Summer. "Izvođači za Split su još uvijek tajna, a jedan od njih je muški izvođač koji ima puno hitova. Bit će najavljen krajem travnja", najavio je Hardenberg.

Poručivši kako je Split već u više navrata dokazao da može biti dobar domaćin, direktorica gradske turističke zajednice Alijana Vukšić je rekla kako se raduje što su stranci prepoznali mogućnost ulaganja u grad, a tako veliki događaji daju dodatnu vrijednost turističkom proizvodu.


Nastavite čitati

ŠTO SE ČITA U ZATVORU? Najčitanije knjige u Valturi: „Ubojstvo u Orient Expresu“ i "Obdukcija"

Knjigom dane krati oko pola zatvorenika u ukupno sedam hrvatskih zatvora, no čitaju se i vjerske knjige, ljubavni i erotski romani i knjige za samopomoć. U žnskom zatvoru u Požegi najčitaniji je Robert Napra i njegovi romani „Luna“, „Bijela jutra“ i „Testament grofa Drakule“, zatim „Ciganin, ali najljepši“ Kristijana Novaka. Očekivano, vrlo je popularna „Godina prođe, dan nikada“ glumca Žarka Lauševića, napisana upravo u zatvoru

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.