Kultura

REZULTATI DO 10. KOLOVOZA

PONOVLJEN NATJEČAJ Muzej suvremene umjetnosti Istre čeka novog ravnatelja/icu

Premda je sredinom siječnja na natječaju za novu/staru ravnateljicu Muzeja suvremene umjetnosti Istre izabrana Ketrin Milićević Mijošek, čime je trebao započeti njen treći uzastopni mandat, taj se natječaj poništio jer se Županijska skupština nije sastala u zakonom propisanom roku od 45 dana


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Nakon poništenja posljednjeg natječaja, za v.d. MSUI izabrana Ketrin Miličević Mijošek

Premda je sredinom siječnja na natječaju za novu/staru ravnateljicu Muzeja suvremene umjetnosti Istre izabrana Ketrin Milićević Mijošek, čime je trebao započeti njen treći uzastopni mandat, taj se natječaj poništio jer se Županijska skupština nije sastala u zakonom propisanom roku od 45 dana

Istarska županija u svojstvu osnivača raspisala je ponovno natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti Istre.

Premda je sredinom siječnja na natječaju za novu/staru ravnateljicu Muzeja suvremene umjetnosti Istre izabrana Ketrin Milićević Mijošek, čime je trebao započeti njen treći uzastopni mandat, taj se natječaj poništio jer se Županijska skupština nije sastala u zakonom propisanom roku od 45 dana.

Tada je župan Boris Miletić imenovao Ketrin Miliević Mijošek, s danom 4. ožujka, za vršiteljicu dužnosti ravnateljice do imenovanja ravnatelja/-ice na temelju ponovljenog natječaja, sklopivši s njom ugovor o radu na određeno vrijeme.

Novi ravnatelj/ica MSUI i na ovom ponovljenom natječaju imenovat će se na razdoblje od četiri godine, a na koncu će ga/je imenovati  Skupština Istarske županije.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja (objavljen 25. svibnja), a kandidati će o rezultatu natječaja biti obaviješteni najkasnije u roku od 45 dana od dana isteka roka za dostavu prijava, odnosno do 10. kolovoza.

Torbica: "Troškovi ponovljenog natječaja su minimalni'

Na naše svojedobno pitanje koliko će koštati ponovljeni natječaj, županijski  pročelnik za kulturu Vladimir Torbica odgovorio je: "Troškovi povjerenstva ne postoje, dok su troškovi oglašavanja natječaja u medijima minimalni, a s obzirom na to da se natječaj objavljuje na stranicama Istarske županije".

Kako smo napisali u ovom našem tekstu od 24. veljače ove godine, na poništenom natječaju bile su tri kandidatkinje, no samo su njih dvije, dosadašnja ravnateljica MSUI-a Ketrin Milićević Mijošek te povjesničarka umjetnosti, kustosica i voditeljica Zavičajne Galerije Crnobori u Banjolama Kristina Tamara Franić Kučiš zadovoljile tražene uvjete, jer treća kandidatkinja nije imala dovoljno staža.

Tada je Ketrin Miličević Mijošek za novi, naknadno poništen mandat, izabralo tročlano natječajno povjerenstvo kojim je predsjedao pročelnik županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica, i u kojem su članovi bili akademski slikar Robert Puletta i dizajner, kreativni direktor Studija Sonda Sean Poropat.

Na ponovljenom natječaju, prijavljeni/e kandidati/kinje mogu biti pozvani na razgovor (intervju), a ovaj put se, uz uvjet studija i znanja jezika, traži najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju. No, iznimno, ako se na ponovljeni natječaj ne javi osoba koja ima propisane uvjete, za ravnatelja/icu MSUI može se, na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada, imenovati osoba koja ima najmanje jednu godinu rada u muzeju ili najmanje pet godina rada u kulturi. Uz prijavu, Kandidati među ostalim moraju predati svoj prijedlog Programa rada Muzeja suvremene umjetnosti Istre.


Nastavite čitati

Istra
 

20 nam je godina tek!

Spajajući tradiciju s obrazovanjem i slavljem, Škola soljenja sardela ne samo da odaje počast fažanskoj ribarskoj baštini, već i osigurava njen životni nastavak za generacije koje dolaze, stoga pridružite nam se 20. travnja na fažanskoj rivi i „posolite kako treba“

Istra
 

Motociklist skrenuo izvan kolnika i zabio se u suhozid

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, kolnikom županijske ceste 5192 te se nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, već je skrenuo u desno na travnati teren i udario u suhozid, nakon čega se prevrnuo na kolnik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.