republika - dugi
Politika i društvo

OPET PROMJENE

Bivši predsjednik uprave OTP Investa Darko Brborović ušao u Nadzorni odbor Kaštijuna

Grad Pula kao većinski vlasnik tvrtke Kaštijun nije se službeno oglasio vezano uz izmjene u Nadzornom odboru, a čini se da su već odavno odustali i od javnih natječaja po tom pitanju. Radi se o praksi koju je nakon promjene vlasti u Puli, "radi veće transparetnosti", uvela uprava Zoričićeva administracija


 
3 min
Danijela Bašić-Palković
Darko Brborović/Pixsell

Grad Pula kao većinski vlasnik tvrtke Kaštijun nije se službeno oglasio vezano uz izmjene u Nadzornom odboru, a čini se da su već odavno odustali i od javnih natječaja po tom pitanju. Radi se o praksi koju je nakon promjene vlasti u Puli, "radi veće transparetnosti", uvela uprava Zoričićeva administracija

Gotovo dva mjeseca od kada je ostavku u Nadzornom odboru županijsko-gradske tvrtke Kaštijun dao Andrej Koštomaj, gradonačelnik Pule Filip Zoričić predložio je novog člana.

Radi se o Darku Brboroviću, bivšem predsjedniku Uprave OTP Investa. Potvrdio nam je to predsjednik Nadzornog obora Kaštijuna Marino Drandić.

- To je kandidat kojeg je predložio gradonačelnik i s tim prijedlogom se složio i drugi vlasnik, odnosno Istarska županija, rekao je Drandić koji je naveo da bi Nadzorni odbor uskoro trebao napustiti predstavnik radnika u tom tijelu Aleksandar Frančešević.

Detalje njegovog izlaska nije znao, no rekao je da neslužbeno zna da se radi o jednom sudskom procesu vezanom uz izbornu proceduru predstavnika nadzornog odbora iz redova radnika.

Kako doznajmo, tužbu je protiv određenih članova tadašnjeg izbornog povjerenstva koji su birali člana nadzornog odbora iz redova radnika pokrenula bivša predstavnica radnika u nadzornom odboru Sanela Vežnaver Bolonović koja je na kraju i dobila spor.

Kada smo ju ranije kontaktirali tražeći pojašnjenje o čemu se konkretno radi, izjavila je da se radi o privatnoj tužbi i da ne želi ništa komentirati.

Predstavnik radnika i povjerenik sindikata na Kaštijunu Aleksandar Frančešević ujedno i član Nadzornog odbora iz redova radnika na korak je do izlaska iz Nadzornog odbora, što je i sam potvrdio.

Kazao je da je Županijsku sud presudio u korist tužiteljice no nije iznosio detalje, rekavši da je utvrđeno da se radilo o proceduralnoj grešci kod izbornog procesa predstavnika radnika.

- S obzirom na odluku suda, taj izborni proces prestaje važiti i potrebno je ponovno pokrenuti nove izbore za člana nadzornog odbora iz redova radnika, kazao je Frančešević.

Novi član Nadzornog odbora Darka Brborović je po struci doktor matematike, a dugi je niz godina angažiran kao stručnjak u finanicijama, što tvrtki Kaštijun, s obzirom na kaotičnu finanicijsku situaciju, kronično nedostaje. Od 2005. do 2021. godine bio je predsjednik Uprave OTP Invest društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje fondovima.

Od 2012. godine je član društva Idea Istra, a od 2015. godine suvlasnik tvrtke Istra One. Također, od 2009. godine je predsjednik Nadzornog odbora u dioničkom društvu Mireo.

Grad Pula kao većinski vlasnik tvrtke Kaštijun nije se službeno oglasio vezano uz izmjene u Nadzornom odboru, a čini se da su već odavno odustali i od javnih natječaja po tom pitanju. Radi se o praksi koju je nakon promjene vlasti u Puli, "radi veće transparetnosti", uvela uprava Zoričićeva administracija.

Nakon promjena članova nadzornih odbora sada se ponovno treba pokrenuti procedura za izbor predsjednika.

Uz Marina Drandića, u Nadzornom odboru Kaštijuna i dalje su Bojan Blagonić i Valerio Drandić, a sada im se pridružuje i Darko Brborović. Tko će biti izabran iz redova radnika je proces koji tek treba provesti.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.