Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Danas je na našem portalu bio dan Livija Morosina, sutra ćemo o divljači i vaterpolu. I o mladoj pulskoj kiparici

“Slava mi je samo donila tu slobodu da moren delati ono ča želin”, rekao nam je poznati istarski kantautor i začinio dan u kojem je opet bilo riječi o “Porečanki”, žilet žici, ali i o pobuni žitelja Marčane i osnivanju nove stranke * Sutra otkrivamo ime najtrofejnijeg pulskog sportaša nakon Mate Parlova


 
3 min
Silvio Forza ⒸFOTO: Manuel Angelini

“Slava mi je samo donila tu slobodu da moren delati ono ča želin”, rekao nam je poznati istarski kantautor i začinio dan u kojem je opet bilo riječi o “Porečanki”, žilet žici, ali i o pobuni žitelja Marčane i osnivanju nove stranke * Sutra otkrivamo ime najtrofejnijeg pulskog sportaša nakon Mate Parlova

“Nije me promijenila slava, ali možda je novac koji smo zarađivali. Slava kao slava meni ne znači u principu ništa. Ona mi je samo donila tu slobodu da moren delati ono ča želin. To je moje najveće postignuće karijere, da san nakon Alena dobija slobodu da moren delati ča me je volja”. Riječi su to poznatog istarskog kantautora Livija Morosina, a razgovor koji je s njim vodila Martina Pereša, prema reakcijama na FB, očito se dopao našim današnjim čitateljima.

S druge strane, teže probavljiva bila je vijest da je dosad neuspjela deložacija zgrade zvana „Porečanka“ u Puli samo manji dio priče žešćeg mešetarenja u stanogradnji. Podignute suze prve optužnice zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

“Svi dijelovi Mornara koji su pod našom upravom u dobrom su stanju i o njima se stalno vodi briga. Dio koji je ugrožen u nadležnosti je Grada Pule i ronilačkog centra i s nama nema nikakve veze”, rekao nam je predsjednik HVIDRA-e Janko Žužić koji je reagirao a tekst u kojem gradski vijećnik Igor Belas tvrdio da ljudi koji Mornar već godinama vode nemaju ni ljudskih ni financijskih resursa da njime na kvalitetan način upravljaju.  “Ružno je da je na račun hrvatskih branitelja, i to invalida, koji su za slobodu dali najvrijednije što su imali, a to je svoje zdravlje i dijelove tijela, Belas koristi Mornar u politikantske svrhe”, komentirao je Žužić.

Pobuna mještana u Marčani. Tvrde da je prostor oko škole, izgradnjom dječjeg vrtića postao je preizgrađen i zagušen te da će se najavljenom izgradnjom dvorane na mjestu današnjeg dječjeg parka uništiti do kraja.

Premda je komunalni redar JUO Općine Brtonigla – Verteneglio izdao rješenje za uklanjanje žilet žice oko parka “Istralandia”, ona još stoji tamo a trgovačko društvo “Aquapark Istralandia d.o.o.“ podnijelo je žalbu.

Na osnivačkoj skupštini za prvog predsjednika stranke Republika izabran je Damir Vanđelić, dok su za potpredsjednike izabrani Vesna Škare Ožbolt, Gordana Deranja, Dražen Jelavić, Dario Marenić, Marko Dražetić i Marijo Volarević-

Za lijepu današnju vijest pobrinuli su se istarski nogometni golmani Aleksandar Starčić i Aleksa Cotić koji su prije pet godina otvorili Goalkeeper Camp. Sad ih imaju pet, a njihov Goalkeeper Camp i službeno postao najveći vratarski kamp u Europi.

Vezano uz nogomet, nije naš lijepa vijest koja je stigla iz Hamburga gdje se održao ždrijeb za Europsko prvenstvo 2024.: Hrvatska skupina je teška, igrat će protiv Španjolske, Italije i Albanije.

Danas su bili s vama Leonid i Silvio, a sutra će vaše dnevne urednice biti Borka i Martina.

Godišnje se u Istri dogodi 400 sudara s divljači. Obradili smo jedan slučaj iz Buzeta koji je završio na sudu.

“Završila sam Akademiju da bih se bavila bauštelom”, rekla nam je mlada pulska kiparica Roberta Mikelić. Upoznat ćete je bolje kroz pero Borke Petrović, dok Maja Jokanovič piše o vaterpolu u Puli: saznat ćete i ime najtrofejnijeg pulskog sportaša nakon Mate Parlova.

Redakcija portala Istra24 želim vam laku noć


Nastavite čitati

Istra
 

TO JE PRIJATELJSTVO Uvijek na dva ista mjesta na stadionu. Pino i Bruno: "Obožavamo nogomet, navijamo za Istru"

Vitalni u osmom desetljeću života, zajedno se druže još od osnovne škole Neven Kirac, danas OŠ Šijana. "Svi su me zvali Jerković", veli Pino Gergorić, s jasnom aluzijom na legendarnog Hajdukovca. Igrao je za Istru halfa u generaciji Pržiklasa, Poldrugovca, Sergia Scorie, Cukona, Grgete * U mlađim danima sam putovao na utakmice u Rijeku, Zagreb, Beograd. Išli bi avionom do Beograda, pogledali utakmicu i vratili se doma. I nije bilo skupo, veli nam Bruno Lupetina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.