Politika i društvo

NOVI FACEBOOK OBRAČUN

DANIEL DEKOVIĆ PULSKOM GRADONAČELNIKU ZORIČIĆU: Zašto ne ustupite svoja parkirna mjesta i na posao dolazite gradskim prijevozom na što pozivate sve građane?

"Pitam gradonačelnika prijatelja zašto on i njegovi radnici u Gradu Puli nisu ustupili i svoja parkirna mjesta koja koriste i svaki dan dolaze na posao gradskim prijevozom kako pozivaju sve građane da to naprave?! Pitam se da li je ta odluka u najvećem interesu pojedinaca koji sjede u GV i koji su upravo stanovnici MO Stari grad i koji su stanari upravo tog dijela grada?!" napisao je Deković u svojoj najnovijoj Facebook objavi


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Daniel Deković

"Pitam gradonačelnika prijatelja zašto on i njegovi radnici u Gradu Puli nisu ustupili i svoja parkirna mjesta koja koriste i svaki dan dolaze na posao gradskim prijevozom kako pozivaju sve građane da to naprave?! Pitam se da li je ta odluka u najvećem interesu pojedinaca koji sjede u GV i koji su upravo stanovnici MO Stari grad i koji su stanari upravo tog dijela grada?!" napisao je Deković u svojoj najnovijoj Facebook objavi

Nakon što je konferencijom za medije jutros predstavljen početak primjene nove Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Pule, predsjednik pulskog IDS-a i gradski vijećnik Daniel Deković nizom pitanja, putem svog Facebook profila, obratio se pulskom gradonačelniku, Filipu Zoričiću.

Dekovićev status prenosimo u cijelosti:

"Pitam gradonačelnika prijatelja zašto on i njegovi radnici u Gradu Puli nisu ustupili i svoja parkirna mjesta koja koriste i svaki dan dolaze na posao gradskim prijevozom kako pozivaju sve građane da to naprave?!

Pitam se da li je ta odluka u najvećem interesu pojedinaca koji sjede u GV i koji su upravo stanovnici MO Stari grad i koji su stanari upravo tog dijela grada?!

Donošenjem takve odluke zanima me da li i stanari okolnih naselja kao što su npr. Šijana ili Veruda imaju pravo tražiti svoj privatni parking ili oni i dalje nalaze svoje parkirno mjesto ispred zgrada pukom srećom?!

Puno pitanja na koja gradonačelnik prijatelj ne daje odgovore!! Osvrnimo se i na povećanje cijena parkinga u gradu. Kojom logikom se cijene parkinga dižu na kraju turističke sezone?! Tijekom zime grad ionako jedva živi i preživljava!

Povećanjem cijena parkinga tik prije zime grad dobiva dodatnu pljusku! Ugostitelji, trgovci, radnici i ostali još jednu brigu više! Misli li naš gradonačelnik prijatelj na građane koji su ga izabrali ili samo po raspoloženju po kojem se probudio taj dan donosi odluke?!?"

Podsjetimo, parkiranje je poskupjelo, a četiri parkirališta u samom centru grada, od danas su namijenjena samo stanarima okolnih zgrada.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.