Politika i društvo

PROMJENE U SDP-ovim klupama

Drago Marić novi je vijećnik SDP-a u pulskom Gradskom vijeću

Promjene među vijećnicima sve su češće. Nakon IDS-a koji je jednim potezom zamijenio čak tri vijećnika, u promjene je krenuo i SDP. Koliko su takve rošade poštene prema biračima, koji su na izborima glasali za kandidate koji su ušli u Vijeće, da bi ga potom napustili, pitanje je koje ostaje na razini političkog dojma


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Promjene među vijećnicima sve su češće. Nakon IDS-a koji je jednim potezom zamijenio čak tri vijećnika, u promjene je krenuo i SDP. Koliko su takve rošade poštene prema biračima, koji su na izborima glasali za kandidate koji su ušli u Vijeće, da bi ga potom napustili, pitanje je koje ostaje na razini političkog dojma

Član gradskog odbora SDP-a i vijećnik u Mjesnom odboru Štinjan Drago Marić, novi je vijećnik SDP-a u pulskom Gradskom vijeću.

Potvrdio je to predsjednik pulskog SDP-a Igor Belas, rekavši da je Marić u mirovini, ali vrlo aktivan član.

Promjene u klupama SDP-a događaju se nakon što je iz osobnih razloga iz Gradskog vijeća izašao tajnik pulskog SDP-a Siniša Gordić.

Iako je ime Amira Rušitija ranije izašlo u javnost, čini se da je ipak došlo do promjene.

Drago Marić u Gradsko vijeće ulazi nakon Gordićevog povlačenja, a na listi na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, nalazio se na šestom mjestu.

Promjene među vijećnicima sve su češće. Nakon IDS-a koji je jednim potezom zamijenio čak tri vijećnika, u promjene je krenuo i SDP.

Koliko su takve rošade poštene prema biračima, koji su na izborima glasali za kandidate koji su ušli u Vijeće, da bi ga potom napustili, pitanje je koje ostaje na razini političkog dojma.


Nastavite čitati

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Pula
 

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.