Politika i društvo

KONFERENCIJA ZA NOVINARE PULSKOG IDS-A

Daniel Deković: "Projekt Max Stoja je dobar, ali ne na ovako šporak način!"


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

 "Vezano za mišljenje gospođe Radojčić, mislim da je iznijela sve svoje stavove transparentno od samog početka, što je vrlo korektno s njezine strane. Otpočetka je transparentno iznosila stavove svoje liste vezano za Max Stoju, odgovorila je predsjednica pulskog vijećničkog kluba IDS-a Elena Puh Belci na naš upit podržava li IDS odluku Dušice Radojčić (Možemo!) da četvrte izmjene UPU-a Max Stoja ukloni s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća.

Prve tri izmjene, podsjetimo, dogodile su se za vrijeme IDS-ove gradske uprave, a ova četvrta je na prijedlog također došla prije smijene vlasti.

- Mi smo glasali da se ta odluka stavi van snage, odnosno nismo glasali o njoj. Uvažili smo mišljenje Društva arhitekata Istre i smatramo da je ovo dobra prilika da se još jednom preispitaju sve opcije koje su se nalazile u samom planu, odnosno promjenama plana. Mišljenja smo da je to dobar način da se iskoristi cijeli onaj prostor (kamenoloma, op. n.) koji je sada u ovom trenutku neiskorišten. Želimo da se svi zajedno, konsenzusom, dogovorimo na koji način će se taj prostor iskoristiti. Naravno da smo za projekte koje će poboljšati rad i život građana Pule, ali želimo da cijeli postupak dobije konsenzus velike većine naših sugrađana, kazala je Elena Puh Belci.

Nakon jučerašnjeg intervjua Istre24 s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem, gdje smo prvi problematizirali moguć sukob interesa njegove vijećnice Ivane Mohorović (a vezano za izmjenu prostornog plana na Max Stoja), danas su o tome na konferenciji za novinare reagirali predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković i IDS-ova prošlogodišnja kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci.

Upitan da komentira, kako je pisala Istra24,  potencijalni sukob interesa zbog novog zaposlenja člana predsjedništva pulskog IDS-a i bivšeg dogradonačelnika Roberta Cveka (a prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa), Deković je rekao da je razgovarao sa Cvekom, koji je kontaktirao odvjetnika te da je „tu sve čisto“.

Odgovarajući na naše pitanje je li Cvek, koji je uz Ivanu Mohorović također član Odbora za prostorno planiranje, stranci ikada prijavio da je Mohorović na sastancima vršila pritisak ili lobira za izmjene UPU Max Stoja, Deković odgovara da zna da je Mohorović na nekim sastancima bila, a na nekima nije.

"Na ovom zadnjem nije bila. U jednom trenutku su se uzvrpoljili kad su shvatili da im ta odluka neće proći", kazao je Deković, uputivši nas da se obratimo Cveku.

Deković je konstatirao da je projekt Max Stoja dobar, ali "ne na ovako šporak način".


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) DOVRŠAVA SE ZAHTJEVAN PROJEKT Za pet dana otvara se važno raskrižje kod pošte

"Riječ je o strašno zahtjevnom projektu. Iako su ronioci ulazili prije otkopavanja u kanal Pragrande, pravo se stanje vidi tek kad se napravi rupa. Morali smo sanirati nešto jako staro. Taj je kanal izgradila Austro-Ugarska. Pojavljivale su nam se nepredviđene instalacije (telefonske, električne, oborinske, vodovodne) za koje se nije znalo jesu li u funkciji pa se trebalo ispitivati. Za kišnih dana se nije moglo raditi ni vani, ali ni unutra. Jer, znate, kanal je cijelo vrijeme bio u funkciji", kaže direktor pulskog Vodovoda Edo Krajcar pojašnjavajući desetodnevno prekoračenje radova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.