Politika i društvo

KONFERENCIJA ZA NOVINARE PULSKOG IDS-A

Daniel Deković: "Projekt Max Stoja je dobar, ali ne na ovako šporak način!"


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

 "Vezano za mišljenje gospođe Radojčić, mislim da je iznijela sve svoje stavove transparentno od samog početka, što je vrlo korektno s njezine strane. Otpočetka je transparentno iznosila stavove svoje liste vezano za Max Stoju, odgovorila je predsjednica pulskog vijećničkog kluba IDS-a Elena Puh Belci na naš upit podržava li IDS odluku Dušice Radojčić (Možemo!) da četvrte izmjene UPU-a Max Stoja ukloni s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća.

Prve tri izmjene, podsjetimo, dogodile su se za vrijeme IDS-ove gradske uprave, a ova četvrta je na prijedlog također došla prije smijene vlasti.

- Mi smo glasali da se ta odluka stavi van snage, odnosno nismo glasali o njoj. Uvažili smo mišljenje Društva arhitekata Istre i smatramo da je ovo dobra prilika da se još jednom preispitaju sve opcije koje su se nalazile u samom planu, odnosno promjenama plana. Mišljenja smo da je to dobar način da se iskoristi cijeli onaj prostor (kamenoloma, op. n.) koji je sada u ovom trenutku neiskorišten. Želimo da se svi zajedno, konsenzusom, dogovorimo na koji način će se taj prostor iskoristiti. Naravno da smo za projekte koje će poboljšati rad i život građana Pule, ali želimo da cijeli postupak dobije konsenzus velike većine naših sugrađana, kazala je Elena Puh Belci.

Nakon jučerašnjeg intervjua Istre24 s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem, gdje smo prvi problematizirali moguć sukob interesa njegove vijećnice Ivane Mohorović (a vezano za izmjenu prostornog plana na Max Stoja), danas su o tome na konferenciji za novinare reagirali predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković i IDS-ova prošlogodišnja kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci.

Upitan da komentira, kako je pisala Istra24,  potencijalni sukob interesa zbog novog zaposlenja člana predsjedništva pulskog IDS-a i bivšeg dogradonačelnika Roberta Cveka (a prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa), Deković je rekao da je razgovarao sa Cvekom, koji je kontaktirao odvjetnika te da je „tu sve čisto“.

Odgovarajući na naše pitanje je li Cvek, koji je uz Ivanu Mohorović također član Odbora za prostorno planiranje, stranci ikada prijavio da je Mohorović na sastancima vršila pritisak ili lobira za izmjene UPU Max Stoja, Deković odgovara da zna da je Mohorović na nekim sastancima bila, a na nekima nije.

"Na ovom zadnjem nije bila. U jednom trenutku su se uzvrpoljili kad su shvatili da im ta odluka neće proći", kazao je Deković, uputivši nas da se obratimo Cveku.

Deković je konstatirao da je projekt Max Stoja dobar, ali "ne na ovako šporak način".


Nastavite čitati

Pula
 

PULA: U utorak doček Sv. Nikole na Bunarini, a doći će i Krampus

Prije dolaska Sv. Nikole, djecu će nasmijati Vilibald, vilenjak Djeda Mraza, koji je  uvjeren da je došao na mjesto na kojemu djeca očekuju dolazak Djedice. Budući da je prošle godine jako zabrljao i da je zbog toga u nemilosti, svim se silama trudi urediti sve za njegov doček. Međutim, dok odlazi po kutiju s božićnim ukrasima, dolazi Krampus koji pokušava napraviti nered i kaos

Pula
 

DESET KUNA VLADA, DVIJE KUNE GRAD Pula će izdvojiti 250 tisuća kuna za besplatnu marendu za osnovnoškolce slabije imovne moći

"To je dobra mjera kojom će Vlada osigurati 10 kuna za pokrivanje marende svakog osnovnoškolca u Republici Hrvatskoj, a Grad Pula podmirit će razliku u cijeni za djecu koja ostvaruju pravo iz našeg socijalnog programa", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić. Grad Pula osnivač je 11 pulskih osnovnih škola koje pohađa 4.500 djece, a za 600 učenika Grad će od drugog polugodišta ove školske godine snositi razliku u cijeni marende od dvije kune po danu po djetetu, što će godišnje iznositi 250 tisuća kuna

Pula
 

NOVA TURA PRODAJE 'PULSKOG OBITELJSKOG SREBRA' Parcela na Sisplacu u elitnom kvartu iznad Lungomare 2,4 milijuna kuna

Grad Pula raspisao je jučer 23 natječaja za prodaju 35 katastarskih čestica građevinskog zemljišta, a od kojih će, sudeći po navedenim početnim cijenama nadmetanja po parceli, zaraditi minimalno, osam milijuna kuna. Lani u ovo vrijeme, dok je još postojala koalicija gradonačelnikove nezavisne liste, SDP-a i Možemo!, prodaju gradske imovine odbio je podržati Možemo sve dok Grad ne izradi Strategiju upravljanja imovinom i Plan upravljanja imovinom(što je bio prvi veliki sukob u tom političkom partnerstvu). Strategija do danas, međutim, nije zgotovljena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.