Politika i društvo

Od idućeg tjedna

Grad Labin kreće s pokrivanjem troškova prijevoza na mamografske preglede

Budući da mamografski uređaj u labinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja nije u funkciji, a radi zaštite i prevencije od teških bolesti, Grad Labin će za žene sa prebivalištem na području Grada Labina sufinancirati troškove prijevoza na mamografski pregled u Dom zdravlja Pazin (odnosno u OB Pula, ukoliko je uputnicom pacijentica upućena na isti) od početka idućeg tjedna pa do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu


 
2 min
Istra24

Budući da mamografski uređaj u labinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja nije u funkciji, a radi zaštite i prevencije od teških bolesti, Grad Labin će za žene sa prebivalištem na području Grada Labina sufinancirati troškove prijevoza na mamografski pregled u Dom zdravlja Pazin (odnosno u OB Pula, ukoliko je uputnicom pacijentica upućena na isti) od početka idućeg tjedna pa do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu

- Potaknuti odnedavno aktualiziranom problematikom lokalnog mamografa, odlučili smo brzo intervenirati i bez odlaganja krenuti u financiranje putnih troškova za sve naše sugrađanke koje će privremeno, do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu, na preglede odlaziti u Pazin ili Pulu, izjavila je danas Federika Mohorović Čekada, zamjenica labinskog gradonačelnika.

- Ovo je još jedan u nizu zdravstvenih nadstandarda koje kao Grad redovno financiramo iz proračuna, ali prije svega nastavak provedbe preventivnih zdravstvenih programa namijenjenih očuvanju zdravlja naših sugrađanki. Ne želimo dopustiti da ijedna Labinjanka odgodi svoj mamografski pregled zato što ga trenutno nemamo u Labinu! Ovaj pregled, ako se dogodi na vrijeme, može doslovno spasiti život, naglasila je.

Budući da mamografski uređaj u labinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja nije u funkciji, a radi zaštite i prevencije od teških bolesti, Grad Labin će za žene sa prebivalištem na području Grada Labina sufinancirati troškove prijevoza na mamografski pregled u Dom zdravlja Pazin (odnosno u OB Pula, ukoliko je uputnicom pacijentica upućena na isti) od početka idućeg tjedna pa do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu.

Zahtjev za refundacijom putnih troškova odlaska na mamografski pregled, Labinjanke će moći podnijeti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Labina za sve preglede obavljene od idućeg ponedjeljka, 14. veljače 2022.  Po predaji ispunjenog i ovjerenog obrasca s podacima o pacijentici i potvrdom o obavljenom pregledu, na tekuće račune bit će im isplaćen iznos od 1,20 kn po prijeđenom kilometru u svakom smjeru. Obrazac zahtjeva moguće je preuzeti online ili fizički na porti Gradske uprave Grada Labina.

Ispunjeni obrasci na istom mjestu mogu se predati ili fotografirani odnosno skenirani poslati na e-mail adresu: iva.rl@labin.hr , a dodatne informacije mogu se dobiti također slanjem upita na navedeni e-mail ili na telefon 052/866-842.


FOTO: www.fda.gov

Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.