Politika i društvo

Od idućeg tjedna

Grad Labin kreće s pokrivanjem troškova prijevoza na mamografske preglede

Budući da mamografski uređaj u labinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja nije u funkciji, a radi zaštite i prevencije od teških bolesti, Grad Labin će za žene sa prebivalištem na području Grada Labina sufinancirati troškove prijevoza na mamografski pregled u Dom zdravlja Pazin (odnosno u OB Pula, ukoliko je uputnicom pacijentica upućena na isti) od početka idućeg tjedna pa do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu


 
1 min
Istra24

Budući da mamografski uređaj u labinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja nije u funkciji, a radi zaštite i prevencije od teških bolesti, Grad Labin će za žene sa prebivalištem na području Grada Labina sufinancirati troškove prijevoza na mamografski pregled u Dom zdravlja Pazin (odnosno u OB Pula, ukoliko je uputnicom pacijentica upućena na isti) od početka idućeg tjedna pa do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu

- Potaknuti odnedavno aktualiziranom problematikom lokalnog mamografa, odlučili smo brzo intervenirati i bez odlaganja krenuti u financiranje putnih troškova za sve naše sugrađanke koje će privremeno, do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu, na preglede odlaziti u Pazin ili Pulu, izjavila je danas Federika Mohorović Čekada, zamjenica labinskog gradonačelnika.

- Ovo je još jedan u nizu zdravstvenih nadstandarda koje kao Grad redovno financiramo iz proračuna, ali prije svega nastavak provedbe preventivnih zdravstvenih programa namijenjenih očuvanju zdravlja naših sugrađanki. Ne želimo dopustiti da ijedna Labinjanka odgodi svoj mamografski pregled zato što ga trenutno nemamo u Labinu! Ovaj pregled, ako se dogodi na vrijeme, može doslovno spasiti život, naglasila je.

Budući da mamografski uređaj u labinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja nije u funkciji, a radi zaštite i prevencije od teških bolesti, Grad Labin će za žene sa prebivalištem na području Grada Labina sufinancirati troškove prijevoza na mamografski pregled u Dom zdravlja Pazin (odnosno u OB Pula, ukoliko je uputnicom pacijentica upućena na isti) od početka idućeg tjedna pa do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu.

Zahtjev za refundacijom putnih troškova odlaska na mamografski pregled, Labinjanke će moći podnijeti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Labina za sve preglede obavljene od idućeg ponedjeljka, 14. veljače 2022.  Po predaji ispunjenog i ovjerenog obrasca s podacima o pacijentici i potvrdom o obavljenom pregledu, na tekuće račune bit će im isplaćen iznos od 1,20 kn po prijeđenom kilometru u svakom smjeru. Obrazac zahtjeva moguće je preuzeti online ili fizički na porti Gradske uprave Grada Labina.

Ispunjeni obrasci na istom mjestu mogu se predati ili fotografirani odnosno skenirani poslati na e-mail adresu: iva.rl@labin.hr , a dodatne informacije mogu se dobiti također slanjem upita na navedeni e-mail ili na telefon 052/866-842.


FOTO: www.fda.gov

Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.