Politika i društvo

DEMANTIJ NA PROZIVKE IDS-a

GRAD UMAG: "Kako se umaški IDS nastavlja koristiti lažima te njima manipulirati javnost"

IDS je bio i protiv izgradnje gospodarske zone Ungarija, a time i svakog napretka na poduzetničkoj razini. Umjesto da se IDS Umag zalagao da Županija financira izgradnju, što joj je i njezina zakonska zadaća, IDS Umag želi izmišljenim podmetanjima obezvrijediti značajan i uspješan projekt. Naglašavamo kako je svo zemljište u gospodarskoj zoni Ungarija isključivo u ovlasti Gradskog vijeća, a ne Gradonačelnika, navode u Gradu Umagu


 
3 min
Istra24

IDS je bio i protiv izgradnje gospodarske zone Ungarija, a time i svakog napretka na poduzetničkoj razini. Umjesto da se IDS Umag zalagao da Županija financira izgradnju, što joj je i njezina zakonska zadaća, IDS Umag želi izmišljenim podmetanjima obezvrijediti značajan i uspješan projekt. Naglašavamo kako je svo zemljište u gospodarskoj zoni Ungarija isključivo u ovlasti Gradskog vijeća, a ne Gradonačelnika, navode u Gradu Umagu

Nakon priopćenja medijima umaškog IDS-a u kojem prozivaju umaškog gradonačelnika navodeći da je "gospodarska zona 'Ungarija' namijenjena umaškim gospodarstvenicima, a ne za preprodaju zemljišta preko fiktivnih firmi bliskih gradonačelniku!", reagirao je Grad Umaag, čije tvrdnje vezano uz prozivke za zonu Ungarija prenosimo.

- U politici IDS-a Umag, osnovni je problem pomanjkanje elementarnog znanja, koje u sinergiji s destruktivnim osobinama članova, vodi ka političkom neizbježnom odumiranju. Politika laži, manipuliranja i podmetanja, dovela je umaški IDS s 88 posto na 18 posto glasova birača. No, izgleda da umaškom IDS-u navedeno nije dovoljno jasna poruka pa se nastavljaju baviti tim istim metodama, navodi u propćenju Grad Umag, navode u Gradu Umagu tvrdeći da je umaški IDS protiv svih strateških investicija na području Umaga.

- Istovremeno, svi oni koriste sve navedene benefite od vrtića, stanova, kao i ostalih navedenih projekata. Umaški IDS godinama nije ni jednom, ni u kakvom obliku, predložio bilo koji projekt koji će doprinijeti razvoju grada, već naprotiv, uporno želi srušiti sve što je dobro za naš grad.

- Ujedno, IDS je bio i protiv izgradnje gospodarske zone Ungarija, a time i svakog napretka na poduzetničkoj razini. Umjesto da se IDS Umag zalagao da Županija financira izgradnju, što joj je i njezina zakonska zadaća, IDS Umag želi izmišljenim podmetanjima obezvrijediti značajan i uspješan projekt. Naglašavamo kako je svo zemljište u gospodarskoj zoni Ungarija isključivo u ovlasti Gradskog vijeća, a ne Gradonačelnika, navode u gradu Umagu i dodaju:

"Upravo je Gradsko vijeće donijelo Odluku o raspolaganju nekretninama, o programu potpora te bodovanju ponuda. Gradsko vijeće je donijelo Odluku o prodaji nekretnina te donosi Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, a ne Gradonačelnik. Uvidom u pristiglu dokumentaciju, vidljivo je da je bodovanje izvršeno sukladno kriterijima iz Odluke te je odabir jedino moguć na način kako je propisano samom Odlukom.

Kako bi se izbjegla mogućnost preprodaje, upravo je Gradsko vijeće donijelo Odluku o tome da Grad Umag zadržava 5 godina pravo prvokupa te da svi investitori imaju rok od 4 godine za ishodovanje uporabne dozvole, odnosno za kretanje s radom.

Dakle, svaki korak u donošenju bilo koje Odluke javan je i u ingerenciji Gradskog vijeća, čiji je član i predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić. Stoga, umjesto lažnog manipuliranja javnosti, neka se obrati nadležnim institucijama ukoliko misli da postoji bilo kakva nezakonitost.

Jedini vijećnik koji posluje s umaškom Gradskom upravom jest upravo Anja Žužić, koja za Grad Umag obavlja veterinarske usluge pa neka javnost u ovom njezinom slučaju procijeni je li to moralno ili nije, a obzirom da se upravo ona svojim insinuacijama i optužbama poziva na moral", zakljujučuju u Gradu Umagu.

    


Nastavite čitati

Istra
 

Krenuo juriš na Europski parlament

Sutra donosimo nastavak priče o Istarskom veleučilištu. O stanju u toj visokoškolskoj ustanovi progovorili su zaposlenici * Pišemo o sukobu oko parkinga ispred jedne zgrade u Tršćanskoj ulici. Bilo je razbijanja stakla na vozilu * Župan Boris Miletić imenovao je nova Upravna vijeća u županijskim Lučkim upravama Poreč, Rabac, Rovinj te Lučkoj upravi Umag-Novigrad. Sutra donosimo detalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.