Politika i društvo

DEMANTIJ NA PROZIVKE IDS-a

GRAD UMAG: "Kako se umaški IDS nastavlja koristiti lažima te njima manipulirati javnost"

IDS je bio i protiv izgradnje gospodarske zone Ungarija, a time i svakog napretka na poduzetničkoj razini. Umjesto da se IDS Umag zalagao da Županija financira izgradnju, što joj je i njezina zakonska zadaća, IDS Umag želi izmišljenim podmetanjima obezvrijediti značajan i uspješan projekt. Naglašavamo kako je svo zemljište u gospodarskoj zoni Ungarija isključivo u ovlasti Gradskog vijeća, a ne Gradonačelnika, navode u Gradu Umagu


 
2 min
Istra24

IDS je bio i protiv izgradnje gospodarske zone Ungarija, a time i svakog napretka na poduzetničkoj razini. Umjesto da se IDS Umag zalagao da Županija financira izgradnju, što joj je i njezina zakonska zadaća, IDS Umag želi izmišljenim podmetanjima obezvrijediti značajan i uspješan projekt. Naglašavamo kako je svo zemljište u gospodarskoj zoni Ungarija isključivo u ovlasti Gradskog vijeća, a ne Gradonačelnika, navode u Gradu Umagu

Nakon priopćenja medijima umaškog IDS-a u kojem prozivaju umaškog gradonačelnika navodeći da je "gospodarska zona 'Ungarija' namijenjena umaškim gospodarstvenicima, a ne za preprodaju zemljišta preko fiktivnih firmi bliskih gradonačelniku!", reagirao je Grad Umaag, čije tvrdnje vezano uz prozivke za zonu Ungarija prenosimo.

- U politici IDS-a Umag, osnovni je problem pomanjkanje elementarnog znanja, koje u sinergiji s destruktivnim osobinama članova, vodi ka političkom neizbježnom odumiranju. Politika laži, manipuliranja i podmetanja, dovela je umaški IDS s 88 posto na 18 posto glasova birača. No, izgleda da umaškom IDS-u navedeno nije dovoljno jasna poruka pa se nastavljaju baviti tim istim metodama, navodi u propćenju Grad Umag, navode u Gradu Umagu tvrdeći da je umaški IDS protiv svih strateških investicija na području Umaga.

- Istovremeno, svi oni koriste sve navedene benefite od vrtića, stanova, kao i ostalih navedenih projekata. Umaški IDS godinama nije ni jednom, ni u kakvom obliku, predložio bilo koji projekt koji će doprinijeti razvoju grada, već naprotiv, uporno želi srušiti sve što je dobro za naš grad.

- Ujedno, IDS je bio i protiv izgradnje gospodarske zone Ungarija, a time i svakog napretka na poduzetničkoj razini. Umjesto da se IDS Umag zalagao da Županija financira izgradnju, što joj je i njezina zakonska zadaća, IDS Umag želi izmišljenim podmetanjima obezvrijediti značajan i uspješan projekt. Naglašavamo kako je svo zemljište u gospodarskoj zoni Ungarija isključivo u ovlasti Gradskog vijeća, a ne Gradonačelnika, navode u gradu Umagu i dodaju:

"Upravo je Gradsko vijeće donijelo Odluku o raspolaganju nekretninama, o programu potpora te bodovanju ponuda. Gradsko vijeće je donijelo Odluku o prodaji nekretnina te donosi Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, a ne Gradonačelnik. Uvidom u pristiglu dokumentaciju, vidljivo je da je bodovanje izvršeno sukladno kriterijima iz Odluke te je odabir jedino moguć na način kako je propisano samom Odlukom.

Kako bi se izbjegla mogućnost preprodaje, upravo je Gradsko vijeće donijelo Odluku o tome da Grad Umag zadržava 5 godina pravo prvokupa te da svi investitori imaju rok od 4 godine za ishodovanje uporabne dozvole, odnosno za kretanje s radom.

Dakle, svaki korak u donošenju bilo koje Odluke javan je i u ingerenciji Gradskog vijeća, čiji je član i predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić. Stoga, umjesto lažnog manipuliranja javnosti, neka se obrati nadležnim institucijama ukoliko misli da postoji bilo kakva nezakonitost.

Jedini vijećnik koji posluje s umaškom Gradskom upravom jest upravo Anja Žužić, koja za Grad Umag obavlja veterinarske usluge pa neka javnost u ovom njezinom slučaju procijeni je li to moralno ili nije, a obzirom da se upravo ona svojim insinuacijama i optužbama poziva na moral", zakljujučuju u Gradu Umagu.

    


Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Istra
 

FAŽANSKO OPĆINSKO VIJEĆE PROŠLO BEZ DRAME Lidija Udovički nije se pojavila na sjednici, većina prijedloga usvojena jednoglasno, bez rasprave

Od važnijih i opsežnijih tema izdvojili su se prijedlozi o izmjenama i dopunama urbanističkih planova za uređenje naselja Fažana te za uređenje Poduzetničke zone „San Pellegrino“ * Usvojena je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja je jasnije definirala neophodnu dokumentaciju za dobivanje socijalne pomoći te, kao najvažnije, podigla cenzus prihoda za samce sa 146 na 340 eura

Istra
 

NEZAVISNI MARIN LEROTIĆ:' Članovi IDS-a dovoljno su sposobni i kvalitetni da mogu odabrati novo vodstvo ukoliko do toga dođe. Ne bude li tako, Dalibor Paus će i dalje biti predsjednik. I ja im želim svu sreću'

Da li će župan ići s nekom listom to morate njega pitati. Ja s njim nikad o tom nisam razgovarao. Moj fokus je biti što aktivniji i kvalitetniji saborski zastupnik i gradski vijećnik. Što će biti u budućnosti, to će vrijeme pokazati*Sve ovisi na koji će se način Daniel Deković postaviti prema pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću. Meni je koalicija s Zoričićem neprihvatljiva. Ako bude na tom tragu, onda možemo razgovarati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.