Politika i društvo

još uvijek neslužbeno

HDZ najbliže formiranju Vlade, u osmoj izbornoj s tri mandata ipak podbacio!

Trenutno iz Istre u Sabor iz SDP-a ulaze Peđa Grbin i Sanja Radolović. Iz HDZ-a ulazi Anton Kliman, a iz Možemo! Dušica Radojčić. Kako stvari stoje iz IDS-a u Sabor idu Dalibor Paus i Loris Peršurić


 
2 min
Dražen Majić

Trenutno iz Istre u Sabor iz SDP-a ulaze Peđa Grbin i Sanja Radolović. Iz HDZ-a ulazi Anton Kliman, a iz Možemo! Dušica Radojčić. Kako stvari stoje iz IDS-a u Sabor idu Dalibor Paus i Loris Peršurić

HDZ ima najveće izglede da formira novu hrvatsku Vladu. Temeljem 90 posto izbrojanih glasova, HDZ ima 61 zastupnika. Na drugom mjestu je koalicija Rijeke pravde s 42 zastupnika. Na trećem mjestu je Domovinski pokret s 13 mandata, i po svemu sudeći, bez njih se neće sastaviti sljedeća Vlada. Slijedi MOST s 11 zastupnika te Možemo! s 10 mandata. IDS ima tri zastupnika, Matija Posavec 2 mandata te Fokus s jednim zastupnikom.

U nama najzanimljivijoj osmoj izbornoj jedinici na prvom mjestu je SDP sa 6 mandata. HDZ i IDS imaju po 3, dok možemo i MOST imaju po 1. Treba naglasiti da u ovom trenutku u Rijeci još nije prebrojano 50 glasova tako da su moguće promjene.

Trenutno iz Istre u Sabor iz SDP-a ulaze Peđa Grbin i Sanja Radolović. Iz HDZ-a ulazi Anton Kliman, a iz Možemo! Dušica Radojčić. Kako stvari stoje iz IDS-a u Sabor idu Dalibor Paus i Loris Peršurić.

Još uvijek se vodi borba za mjesto zastupnika talijanske zajednice.

Najviše glasova birača u 8.izbornoj jedinici koja obuhvaća Istarsku i dio Primorsko-goranske županije je nakon obrađenih 90,33 posto biračkih mjesta dobila koalicija predvođena SDP-om (33,20 posto), na drugom je mjestu HDZ s osvojenih 20,77 posto glasova, a treći je IDS s partnerima sa 17,25 posto glasova birača.

Možemo! dobiva 9,82 posto, a prag još prelazi i Most s 5,58 posto glasova. Ispod praga ostali su Domovinski pokret, Radnička fronta, Fokus-Republika i ostali.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.