Politika i društvo

SUTRA O ISTRAZI DORH-a! 6 dana uoči referenduma

Inicijativa: "Pozor: ako ste protiv hotela na Valkanama na referedumu, morate zaokružiti 'ZA' izmjene GUP-a koje će zabraniti ikakvu gradnju na Lungomareu!"

Članica Inicijative Ana Žužić: "Pozivam sve birače da izađu na referendum budući da je to naše demokratsko pravo i, usudila bih se reći, naša građanska obaveza" * Sutra u 11 sati izvanredna konferencija za novinare iznad Sportsko-rekreacijskog centra Valkane, kod pročistača o istrazi DORH-a vezanoj uz spornu privatizaciju ovog područja


 
2 min
Ivan Dobran Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ana Žužić: Pozivam sve birače da izađu na referendum budući da je to naše demokratsko pravo i, usudila bih se reći, naša građanska obaveza

Članica Inicijative Ana Žužić: "Pozivam sve birače da izađu na referendum budući da je to naše demokratsko pravo i, usudila bih se reći, naša građanska obaveza" * Sutra u 11 sati izvanredna konferencija za novinare iznad Sportsko-rekreacijskog centra Valkane, kod pročistača o istrazi DORH-a vezanoj uz spornu privatizaciju ovog područja

Zbog izostanka važnih tehničko-servisnih informacija o referendumu za Lungomare, na kojem će ove nedjelje (9. listopada)  od 7 do 19 sati moći sudjelovati samo birači koji imaju prebivalište na području grada Pule, članovi Inicijative za referendum potrudili su na današnjoj konferenciji za novinare pojasnili građanima Pule ključnu stvar - sam glasački čin 'za' i 'protiv', koji na prvu može zbuniti  neopreznog birača.

Najkraće, ako ste protiv planiranih gradnji na Lungomareu, glasat ćete - ZA. 

Naime, kako je građanima poručila članica Inicijative Ana Žužić, ukoliko ste protiv izgradnje hotela na Valkanama, protiv planiranih gradnji triju ugostiteljskih objekata, protiv uređenja prirodnih plaža putem gradnje potpornih zidova, obale, obalnih zidova, lifta koji bi povezivali plaže sa sadržajima', zaokružit ćete na referendumskom listiću 'ZA' izmjene Generalno-urbanističkog plana koji takve gradnje sada omogućava.

Ana Žužić još je jednom pritom citirala referendumsko pitanje koje glasi: "Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja "Lungo mare" ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina?"

Ona je sve zamolila građane da konzultiraju stranice Grada Pule tako da potraže "Rješenje o određivanju glasačkih mjesta na području Grada Pule-Pola za provedbu lokalnog referenduma gdje će moći pronaći svoje biračko mjesto, pozvavši starije osobe i sve druge koji nisu vični novim tehnologijama da za tu informaciju potraže pomoć susjeda, prijatelja, unuka.  

KOJE JE VAŠE BIRAČKO MJESTO, SAZNAJTE KLIKOM NA: Rješenje o određivanju glasačkih mjesta na području Grada Pula-Pola za provedbu lokalnog referenduma

- Pozivam sve birače da izađu na referendum budući da je to naše demokratsko pravo i, usudila bih se reći, i naša građanska obaveza, zaključila je Ana Žužić.

'Molimo građane da u blizini biračkog mjesta ne promiču ovaj ili onaj stav'

Ana Žužić kazala je da Zakon o referendumu ne propisuje referendumsku šutnju, no da je zabranjena promidžba jednog ili drugog referendumskog stava, kao i ikakvo sugeriranje odluke biračima u neposrednoj blizini biračkog mjesta.

- Molimo građane da poštuju to pravilo, kazala je ona, uputivši apel gradskim vlastima da idućih dana informiraju svoje građane jer su to, kako je rekla, itekako potrebne informacije.

Osvrnuvši se na odluku Hrvatske radio televizije iz 2013. godine, po kojoj nije  omogućeno komercijalno oglašavanje referendumskih pitanja, Aleksej Orel kazao je da ista odluka obvezuje HRT na javno informiranje o referendumu, sučeljavanja, pozive u emisije.

"Prema iskustvu referenduma o Srđu u Dubrovniku, lokalni radio i TV tada su pratili referendum vrlo, vrlo intenzivno. Ukoliko kod nas radio bude organizirao sučeljavanje, želimo reći da nama s druge strane ne stoji investitor nego Grad Pula, koji usvaja urbanističke planove, istaknuo je Orel, najavivši već za sutra u 11 sati izvanrednu konferenciju za novinare iznad Sportsko- rekreacijskog centra Valkane, kod pročistača, a o istrazi DORH-a vezanoj uz spornu privatizaciju ovog područja.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.