Politika i društvo

predsjednica pulskog hdz-a

IRENA HRSTIĆ (HDZ): Sazivanje referenduma "svaka dva tjedna" od bilo kojih aktera, nije prihvatljivo!

Umjesto dosadašnjeg vijećnika Mirka Jurkića, koji je na osobni zahtjev istupio iz Vijeća, jednoglasnom odlukom Gradske organizacije HDZ-a, u pulsko Gradsko vijeće ulazi Juraj Kovačević, potvrdila je predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Umjesto dosadašnjeg vijećnika Mirka Jurkića, koji je na osobni zahtjev istupio iz Vijeća, jednoglasnom odlukom Gradske organizacije HDZ-a, u pulsko Gradsko vijeće ulazi Juraj Kovačević, potvrdila je predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić

Predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić nije željela komentirati gradnju novog Islamskog centra u Puli.Navela je da je na godišnjem odmoru od jučer "pa ne prati ažurno novosti, niti izjave političkih aktera u realnom vremenu".

- Neozbiljno je izražavati stav na temu koja nije na ikakvom dnevnom redu. Gradski odbor HDZ-a nije raspravljao na tu temu u recentno vrijeme, kazala je Hrstić i dodala:

- Meni osobno je takav modus operandi neprihvatljiv. Mislim na sazivanje referenduma “svaka dva tjedna” od bilo kojih aktera.  Postoji legalna gradska vlast koja je dobila izbore i predlažem da preuzmu odgovornost za razvoj grada, rekla je Hrstić.

Potvrdila je i izmjene u HDZ-ovim vijećničkim klupama u pulskom Gradskom vijeću. 

- Umjesto dosadašnjeg vijećnika Mirka Jurkića, koji je na osobni zahtjev istupio iz Vijeća, jednoglasnom odlukom Gradske organizacije HDZ-a, u pulsko Gradsko vijeće ulazi Juraj Kovačević, potvrdila je predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić.


Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.