Politika i društvo

predsjednica pulskog hdz-a

IRENA HRSTIĆ (HDZ): Sazivanje referenduma "svaka dva tjedna" od bilo kojih aktera, nije prihvatljivo!

Umjesto dosadašnjeg vijećnika Mirka Jurkića, koji je na osobni zahtjev istupio iz Vijeća, jednoglasnom odlukom Gradske organizacije HDZ-a, u pulsko Gradsko vijeće ulazi Juraj Kovačević, potvrdila je predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Umjesto dosadašnjeg vijećnika Mirka Jurkića, koji je na osobni zahtjev istupio iz Vijeća, jednoglasnom odlukom Gradske organizacije HDZ-a, u pulsko Gradsko vijeće ulazi Juraj Kovačević, potvrdila je predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić

Predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić nije željela komentirati gradnju novog Islamskog centra u Puli.Navela je da je na godišnjem odmoru od jučer "pa ne prati ažurno novosti, niti izjave političkih aktera u realnom vremenu".

- Neozbiljno je izražavati stav na temu koja nije na ikakvom dnevnom redu. Gradski odbor HDZ-a nije raspravljao na tu temu u recentno vrijeme, kazala je Hrstić i dodala:

- Meni osobno je takav modus operandi neprihvatljiv. Mislim na sazivanje referenduma “svaka dva tjedna” od bilo kojih aktera.  Postoji legalna gradska vlast koja je dobila izbore i predlažem da preuzmu odgovornost za razvoj grada, rekla je Hrstić.

Potvrdila je i izmjene u HDZ-ovim vijećničkim klupama u pulskom Gradskom vijeću. 

- Umjesto dosadašnjeg vijećnika Mirka Jurkića, koji je na osobni zahtjev istupio iz Vijeća, jednoglasnom odlukom Gradske organizacije HDZ-a, u pulsko Gradsko vijeće ulazi Juraj Kovačević, potvrdila je predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić.


Nastavite čitati

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Pula
 

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.