Politika i društvo

Iz emisije Šupress Radio Pule

Ivan Jakovčić potvrdio: Njegovo selo Sveti Juraj je na prodaju! Kazao i da u zadnje dvije godine nije bio oduševljen Miletićem

"Djelomično me doživljavao kao konkurenciju, ali nisam to shvaćao osobno, nego politički. Zadnje dvije godine nisam bio s njim oduševljen. Počasni sam predsjednik i uvijek sam uz odluke stranke. Ako su ankete bile lažirane, neku vrstu opomene treba izreći Borisu. To nikad nitko u IDS-u nije radio“, napomenuo je Jakovčić


 
2 min
Chiara Bilić

"Djelomično me doživljavao kao konkurenciju, ali nisam to shvaćao osobno, nego politički. Zadnje dvije godine nisam bio s njim oduševljen. Počasni sam predsjednik i uvijek sam uz odluke stranke. Ako su ankete bile lažirane, neku vrstu opomene treba izreći Borisu. To nikad nitko u IDS-u nije radio“, napomenuo je Jakovčić

„Sveti Juraj je na prodaju. Nije prodan kao što su neki pisali, ali je na prodaju“, potvrdio je počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić napise Istre24 u emisiji Šupress Radio Pule, koju vodi novinar Daniel Sponza.

Sponza je u emisiji ugostio bivšeg dugogodišnjeg glavnog tajnika IDS-a Emila Soldatića i Ivana Jakovčića, aktualnog županijskog vijećnika IDS-a.

Odgovarajući na pitanje o aktualnoj situaciji u stranci, a nakon što je IDS pokrenuo stegovni postupak protiv bivšeg šefa Borisa Miletića, sadašnjeg župana, nakon čega je Miletić istupio iz stranke, Jakovčić je kazao:

„Ako je istina da je Borisu predloženo da ne dođe na 'suđenje', to nije dobro. To su pokazatelji da neke stvari moramo promijeniti u stranci. Odgovorno je od Pausa da od Miletića ne traži mandat na raspolaganje“, ustanovio je Jakovčić, čime je djelomično kritizirao novog predsjednika IDS-a Dalibora Pausa.

Selo se ipak prodaje

Upitan kako ocjenjuje svoj odnos s Miletićem, Jakovčić je rekao da su dugo godina bili najuži suradnici i imali odličan odnos, ali da nije sve bilo idealno nakon što je Miletić postao predsjednik stranke.

„Djelomično me doživljavao kao konkurenciju, ali nisam to shvaćao osobno, nego politički. Zadnje dvije godine nisam bio s njim oduševljen. Počasni sam predsjednik i uvijek sam uz odluke stranke. Ako su ankete bile lažirane, neku vrstu opomene treba izreći Borisu. To nikad nitko u IDS-u nije radio“, napomenuo je Jakovčić, a Soldatić potvrdio.

Odgovarajući pak na Sponzino pitanje o jučerašnjoj konferenciji za novinare županijskog vijećnika SDP-a Danijela Ferića, a o raznim malverzacijama radi kojeg je podnio kaznene prijave protiv Miletića dok je bio gradonačelnik Pule, Jakovčić je kazao: „Istina, istina, istina, to mi je jedino bitno!“

„Treba malo povući ručnu, tužno mi je gledati kako se netko naslađuje našim problemima. IDS se nikad nije naslađivao problemima u SDP-u, niti sada onima koje ima Možemo! Kriza u IDS-u će biti kratkotrajna“, zaključio je počasni predsjednik IDS-a.

Soldatić je ustanovio da je riječ o friziranju anketa i da je to Predsjedništvo ocijenilo kao ozbiljnu stvar.

„IDS je ostao bež župana, ali nije ostao bez Županije. Imamo većinu u Skupštini. Boris Miletić ima pravo svoj mandat odraditi do kraja. Mi ga možemo bombardirati samo dobrim prijedlozima, da se poboljša kvaliteta Skupštine i Županije. Nama ne trebaju komesari iz Zagreba, da rješavaju probleme kao što to treba pulskoj koaliciji“, napomenuo je Soldatić.


FOTO: Saša Miljević/PIXSELL

Nastavite čitati

Istra
 

Potpredsjednik pazinskog Gradskog vijeća Vedran Ivančić (IDS): Gradonačelnica Jašić obmanjuje i difamira cjelokupnu javnost

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća bila je točka koja se odnosila na Odluku o sufinanciranju Grada Pazina za korisnike Doma s područja Grada Pazina. Mi takvu odluku nismo htjeli podržati iz više razloga. Prvi razlog je taj što predložena odluka na dnevnom redu nije istovjetna odluci koja je bila na javnom savjetovanju, istaknuo je među ostalim Ivančić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.