Politika i društvo

BLIC INTERVJU

Dogradonačelnica Pule Ivona Močenić: "Ivana Mohorović ne treba istupiti jer nije učinila nikakav propust"

"U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima", kaže zamjenica pulskog gradonačelnika


 
2 min
Chiara Bilić
Ivona Močenić/ Foto: PIXSELL/Srećko Niketić

"U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima", kaže zamjenica pulskog gradonačelnika

Sa samozatajnom zamjenicom pulskog gradonačelnika Ivonom Močenić danas smo 'odradili' brzopotezni blic intervju, nažalost putem E-maila. Po zanimanju liječnica, subspecijalistica pedijatrijske neurologije Opće bolnice Pula, Močenić je odgovorila na set od šest pitanja.

U liječničkim krugovima slovite za vrhunsku liječnicu. Nedostaje li Vam taj posao?

Najprije se želim zahvaliti na komplimentu vrhunskog liječnika. Medicina je moj prvi izbor, ljubav  i poziv za koji sam se školovala punih 17 godina. Posao liječnika nisam napustila i dalje jednom tjedno radim u Općoj bolnici Pula u Ambulanti pedijatrijske neurologije kao jedini dr. sc. subspecijalist pedijatrijske neurologije u Istarskoj županiji, a što me svakog puta iznova dodatno ispunjava i veseli.

Jeste li, iskreno, u nekom trenutku, barem na kratko, zažalili ovaj "izlet" u politiku?

U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima. Jedino kroz politiku se stvari konkretno mogu mijenjati.

Imate li poriv, s obzirom na trenutnu situaciju u zdravstvu, ipak obući bijelu kutu i pridružiti se kolegama koji se bore protiv pandemije?

Naravno, kao liječnik i humanitarac imam poriv pridružiti se kolegama koji se bore protiv pandemije. Ujedno imam potrebu osobno se zahvaliti svom osoblju; od liječnika, medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koje se već gotovo nepune tri godine bori protiv pandemije i u tome ulaže vanljudske napore.

Nema Vas baš za vidjeti i čuti; puno isturenija lica s Nezavisne liste su vijećnici u Gradskom vijeću i, naravno, gradonačelnik, koji je takoreći sveprisutan. Čime se Vi trenutno bavite, na čemu je Vaš fokus?

Moj fokus su zdravstvo, socijala, odgoj i obrazovanje, mladi i sport.

Nitko Vas još nije pitao pa evo: jeste li zadovoljni dosadašnjim radom gradonačelnika Filipa Zoričića? Što je moglo bolje?

Zadovoljna sam s radom gradonačelnika Filipa Zoričića i cijele gradske uprave. Prvenstveno time što je uveden transparentan uvid u poslovanje. Isto tako, u proračunu za 2022. godinu Grad Pula je osigurao 1.2 milijuna kuna za stipendije u ovoj akademskoj godini, što je 200 tisuća kuna više nego proteklih godina, čime su dodijeljene stipendije svim studentima koji su zadovoljili uvjete.

Organiziran  je produženi boravak u svim osnovnim školama za učenike od 1. do 4. razreda tijekom cijele kalendarske godine te su u sklopu produženog boravka osigurana financijska sredstva za pet pomoćnika u nastavi za djecu s posebnim potrebama. Mislim da uvijek može bolje, to nam je vodeća misao i cilj kojem težimo.

Za kraj, smatrate li da je vijećnica Ivana Mohorović, nakon svega što je izašlo u javnosti oko UPU Max Stoja, ipak trebala istupiti s mjesta predsjednice Odbora za prostorno planiranje? Nakon što se ustanovilo da je ipak na Odboru glasala, iako su i ona i gradonačelnik Zoričić tvrdili da nije - nisu li građani i građanke, ako ništa drugo, barem zaslužili ispriku?

Mislim da vijećnica Ivana Mohorović ne treba istupiti s mjesta predsjednice Odbora za prostorno planiranje jer nije učinjen nikakav propust s njene strane, niti se kosi sa sukobom interesa. Gradsko vijeće je to koje donosi odluke i tu je kolegica Mohorović bila jasna i složila se da tema ne ide na Gradsko vijeće i potom nije sudjelovala u raspravi.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulska Gea osigurala 450.000 kuna potpore iz Europskog socijalnog fonda

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula osigurao je sredstva za provedbu projekta Ne ću ben, hodi zajno. -Dobivena sredstva od velike su važnosti za udrugu budući da su omogućila zapošljavanje psihoterapeuta na pola radnog vremena te koordinatora programa i aktivnosti također na pola radnog vremena, rekla je predsjednica Kluba Gea Nataša Vitasović

Pula
 

Tame Impala - kisik jedva dišućoj alternativnoj Puli

Uz profinjeni senzibilitet za dinamiku koncertne večeri, posebno je uvjerljiva bila završnica kad su tisuće fanova pjevali s Parkerom "New Person, Same Old Mistakes" te u bisu divnu "The Less i Know  Better", da bi se bend oprostio od nekih sedam-osam tisuća ljudi viralnim hitom "One more hour", pjesmom sa zadnjeg albuma "The Slow Rush" koja je, mimo volje benda, postala silno popularna kao  pozadina za brojna TikTok videa

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.