Politika i društvo

BLIC INTERVJU

Dogradonačelnica Pule Ivona Močenić: "Ivana Mohorović ne treba istupiti jer nije učinila nikakav propust"

"U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima", kaže zamjenica pulskog gradonačelnika


 
2 min
Chiara Bilić
Ivona Močenić/ Foto: PIXSELL/Srećko Niketić

"U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima", kaže zamjenica pulskog gradonačelnika

Sa samozatajnom zamjenicom pulskog gradonačelnika Ivonom Močenić danas smo 'odradili' brzopotezni blic intervju, nažalost putem E-maila. Po zanimanju liječnica, subspecijalistica pedijatrijske neurologije Opće bolnice Pula, Močenić je odgovorila na set od šest pitanja.

U liječničkim krugovima slovite za vrhunsku liječnicu. Nedostaje li Vam taj posao?

Najprije se želim zahvaliti na komplimentu vrhunskog liječnika. Medicina je moj prvi izbor, ljubav  i poziv za koji sam se školovala punih 17 godina. Posao liječnika nisam napustila i dalje jednom tjedno radim u Općoj bolnici Pula u Ambulanti pedijatrijske neurologije kao jedini dr. sc. subspecijalist pedijatrijske neurologije u Istarskoj županiji, a što me svakog puta iznova dodatno ispunjava i veseli.

Jeste li, iskreno, u nekom trenutku, barem na kratko, zažalili ovaj "izlet" u politiku?

U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima. Jedino kroz politiku se stvari konkretno mogu mijenjati.

Imate li poriv, s obzirom na trenutnu situaciju u zdravstvu, ipak obući bijelu kutu i pridružiti se kolegama koji se bore protiv pandemije?

Naravno, kao liječnik i humanitarac imam poriv pridružiti se kolegama koji se bore protiv pandemije. Ujedno imam potrebu osobno se zahvaliti svom osoblju; od liječnika, medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koje se već gotovo nepune tri godine bori protiv pandemije i u tome ulaže vanljudske napore.

Nema Vas baš za vidjeti i čuti; puno isturenija lica s Nezavisne liste su vijećnici u Gradskom vijeću i, naravno, gradonačelnik, koji je takoreći sveprisutan. Čime se Vi trenutno bavite, na čemu je Vaš fokus?

Moj fokus su zdravstvo, socijala, odgoj i obrazovanje, mladi i sport.

Nitko Vas još nije pitao pa evo: jeste li zadovoljni dosadašnjim radom gradonačelnika Filipa Zoričića? Što je moglo bolje?

Zadovoljna sam s radom gradonačelnika Filipa Zoričića i cijele gradske uprave. Prvenstveno time što je uveden transparentan uvid u poslovanje. Isto tako, u proračunu za 2022. godinu Grad Pula je osigurao 1.2 milijuna kuna za stipendije u ovoj akademskoj godini, što je 200 tisuća kuna više nego proteklih godina, čime su dodijeljene stipendije svim studentima koji su zadovoljili uvjete.

Organiziran  je produženi boravak u svim osnovnim školama za učenike od 1. do 4. razreda tijekom cijele kalendarske godine te su u sklopu produženog boravka osigurana financijska sredstva za pet pomoćnika u nastavi za djecu s posebnim potrebama. Mislim da uvijek može bolje, to nam je vodeća misao i cilj kojem težimo.

Za kraj, smatrate li da je vijećnica Ivana Mohorović, nakon svega što je izašlo u javnosti oko UPU Max Stoja, ipak trebala istupiti s mjesta predsjednice Odbora za prostorno planiranje? Nakon što se ustanovilo da je ipak na Odboru glasala, iako su i ona i gradonačelnik Zoričić tvrdili da nije - nisu li građani i građanke, ako ništa drugo, barem zaslužili ispriku?

Mislim da vijećnica Ivana Mohorović ne treba istupiti s mjesta predsjednice Odbora za prostorno planiranje jer nije učinjen nikakav propust s njene strane, niti se kosi sa sukobom interesa. Gradsko vijeće je to koje donosi odluke i tu je kolegica Mohorović bila jasna i složila se da tema ne ide na Gradsko vijeće i potom nije sudjelovala u raspravi.


Nastavite čitati

Pula
 

ZORIČIĆ: Bespravnu gradnju smo prijavili građevinskoj inspekciji prije godinu dana i ništa se nije dogodilo

"Zaprimili smo brojne prigovore građana na gradnju na nekretnini k.č. br. 1685/1, k.o. Pula u vlasništvu Modular stanogradnja d.o.o. Slijedom toga, a uzevši u obzir da se radi o građenju bez građevinske dozvole, nadležno redarstvo Grada Pule izvršilo je očevid na samom terenu te utvrdilo da se predmetni radovi izvode protivno propisima i aktima Grada Pule, zbog čega smo o navedenom obavijestili građevinsku inspekciju u lipnju prošle godine", kaže Zoričić

Pula
 

KLABOT: Godina ulaska u Schengen donijela nove izazove

Načelnik je ustvrdio kako su još jednom pokazali domaćim i stranim gostima da je Istra, koju je ove godine posjetilio više od četiri milijuna gostiju, sigurno mjesto za odmor. "Velika je to brojka koja je pred policiju postavila brojne sigurnosne izazove, no uspješno smo se ulovili u koštac sa svim zadaćama te smo našim gostima omogućili mirno ljetovanje", poručio je

Pula
 

IZNENADILI NOVINARE Na presici Jadranka Đokić i Ugo Korani odigrali dio predstave - preksutra premijera na Maloj sceni INK-a

Jadranka Đokić: "Tekst me je dirnuo" * Ugo Korani: "Mogu iskazati samo veliko zadovoljstvo i veliki blagoslov što sam ovdje s ovo dvoje prekrasnih ljudi i što u ovom prostoru imamo idealne uvjete za naš umjetnički rast" * Jona Fossea, suvremenog klasika i najvećeg norveškog dramatičara nakon Ibsena, Karl Ove Knausgård smatra najvažnijim europskim piscem

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.