Politika i društvo

BLIC INTERVJU

Dogradonačelnica Pule Ivona Močenić: "Ivana Mohorović ne treba istupiti jer nije učinila nikakav propust"

"U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima", kaže zamjenica pulskog gradonačelnika


 
3 min
Chiara Bilić
Ivona Močenić/ Foto: PIXSELL/Srećko Niketić

"U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima", kaže zamjenica pulskog gradonačelnika

Sa samozatajnom zamjenicom pulskog gradonačelnika Ivonom Močenić danas smo 'odradili' brzopotezni blic intervju, nažalost putem E-maila. Po zanimanju liječnica, subspecijalistica pedijatrijske neurologije Opće bolnice Pula, Močenić je odgovorila na set od šest pitanja.

U liječničkim krugovima slovite za vrhunsku liječnicu. Nedostaje li Vam taj posao?

Najprije se želim zahvaliti na komplimentu vrhunskog liječnika. Medicina je moj prvi izbor, ljubav  i poziv za koji sam se školovala punih 17 godina. Posao liječnika nisam napustila i dalje jednom tjedno radim u Općoj bolnici Pula u Ambulanti pedijatrijske neurologije kao jedini dr. sc. subspecijalist pedijatrijske neurologije u Istarskoj županiji, a što me svakog puta iznova dodatno ispunjava i veseli.

Jeste li, iskreno, u nekom trenutku, barem na kratko, zažalili ovaj "izlet" u politiku?

U nijednom trenutku nisam zažalila što sam ušla u politiku zato što mi se pružila prilika pokušati Grad Pulu učiniti boljim mjestom za življenje, uzimajući u obzir sve neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima. Jedino kroz politiku se stvari konkretno mogu mijenjati.

Imate li poriv, s obzirom na trenutnu situaciju u zdravstvu, ipak obući bijelu kutu i pridružiti se kolegama koji se bore protiv pandemije?

Naravno, kao liječnik i humanitarac imam poriv pridružiti se kolegama koji se bore protiv pandemije. Ujedno imam potrebu osobno se zahvaliti svom osoblju; od liječnika, medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koje se već gotovo nepune tri godine bori protiv pandemije i u tome ulaže vanljudske napore.

Nema Vas baš za vidjeti i čuti; puno isturenija lica s Nezavisne liste su vijećnici u Gradskom vijeću i, naravno, gradonačelnik, koji je takoreći sveprisutan. Čime se Vi trenutno bavite, na čemu je Vaš fokus?

Moj fokus su zdravstvo, socijala, odgoj i obrazovanje, mladi i sport.

Nitko Vas još nije pitao pa evo: jeste li zadovoljni dosadašnjim radom gradonačelnika Filipa Zoričića? Što je moglo bolje?

Zadovoljna sam s radom gradonačelnika Filipa Zoričića i cijele gradske uprave. Prvenstveno time što je uveden transparentan uvid u poslovanje. Isto tako, u proračunu za 2022. godinu Grad Pula je osigurao 1.2 milijuna kuna za stipendije u ovoj akademskoj godini, što je 200 tisuća kuna više nego proteklih godina, čime su dodijeljene stipendije svim studentima koji su zadovoljili uvjete.

Organiziran  je produženi boravak u svim osnovnim školama za učenike od 1. do 4. razreda tijekom cijele kalendarske godine te su u sklopu produženog boravka osigurana financijska sredstva za pet pomoćnika u nastavi za djecu s posebnim potrebama. Mislim da uvijek može bolje, to nam je vodeća misao i cilj kojem težimo.

Za kraj, smatrate li da je vijećnica Ivana Mohorović, nakon svega što je izašlo u javnosti oko UPU Max Stoja, ipak trebala istupiti s mjesta predsjednice Odbora za prostorno planiranje? Nakon što se ustanovilo da je ipak na Odboru glasala, iako su i ona i gradonačelnik Zoričić tvrdili da nije - nisu li građani i građanke, ako ništa drugo, barem zaslužili ispriku?

Mislim da vijećnica Ivana Mohorović ne treba istupiti s mjesta predsjednice Odbora za prostorno planiranje jer nije učinjen nikakav propust s njene strane, niti se kosi sa sukobom interesa. Gradsko vijeće je to koje donosi odluke i tu je kolegica Mohorović bila jasna i složila se da tema ne ide na Gradsko vijeće i potom nije sudjelovala u raspravi.


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.