republika - dugi
Politika i društvo

javio se čuveni "nezavisni analitičar"

Krešo Macan: "Plaćen sam četiri milijuna, a to je prejeftino jer je Miletić na vlasti bio 15 godina"


 
2 min
Matea Čelebija Zoran Angeleski
Njemu je malo 100 eura dnevno, svih 15 godina, i subotom i nedjeljom /Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Nakon današnje javne prozivke županijskog vijećnika SDP-a Danijela Ferića, u kojoj je, među ostalim, javnosti iznio niz činjenica zbog kojih je podnio kaznenu prijavu protiv župana Borisa Miletića, “druga strana” počela je reagirati na iznesene optužbe.

Na Dnevniku HTV-a gostovao je vlasnik i direktor PR agencije Krešimir Macan, za čije je usluge u razdoblju od 15 godina sada bivši gradonačelnik Pule i bivši predsjednik IDS-a potrošio vrtoglavih četiri milijuna kuna.

- Ako je to cijena za ostati na vlasti 15 godina, onda je to super jeftino, izjavio je Krešimir Macan u večerašnjem Dnevniku HTV-a, kazavši i ovo: "Vjerojatno je točan taj iznos, ja nisam brojao".

Pritom je zanemario 'detalj' da njegove usluge nisu plaćene Miletićevim ili IDS-ovim stranačkim novcem već novcem građana, koji za to nisu ni pitani, ni informirani.

Osvijetlili smo razmjer tog iznosa: Macan je od građana dobivao dnevnicu (!) i to svih 365 dana u svih 15 godina - 100 eura. Svaki dan unazad 15 godina, i subotu i nedjelju. S druge strane, u ovom Macanovom razmetanju da je to prejeftin iznos treba reći da nije baš toliko sve ovisilo o njemu

Ugovore je Boris Miletić sklapao s Macanom kao vlasnikom agencije za odnose s javnošću Manjgura, koja je dugi niz godina surađivala s Gradom Pula.

Da su neke od usluga zatražene od ove PR agencije bile krajnje apsurdne ukazuje i podatak kako su iz Grada Pule pomoć Krešimira Macana tražili i u situaciji kada sami ne bi znali odgovoriti na novinarske upite, a Macan je nerijetko Miletića savjetovao i oko odgovora na upite gradskih vijećnika.

Sve to plaćali su građani Pule, misleći pritom da je Miletić na vlasti godinama zahvaljujući vlastitim sposobnostima upravljanja Gradom, dok je iza njega stajala vrlo skupa PR-ovska garda i njen predvodnik Krešimir Macan, čuveni 'nezavisni analitičar'.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.