Politika i društvo

javio se čuveni "nezavisni analitičar"

Krešo Macan: "Plaćen sam četiri milijuna, a to je prejeftino jer je Miletić na vlasti bio 15 godina"


 
1 min
Matea Čelebija Zoran Angeleski
Njemu je malo 100 eura dnevno, svih 15 godina, i subotom i nedjeljom /Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Nakon današnje javne prozivke županijskog vijećnika SDP-a Danijela Ferića, u kojoj je, među ostalim, javnosti iznio niz činjenica zbog kojih je podnio kaznenu prijavu protiv župana Borisa Miletića, “druga strana” počela je reagirati na iznesene optužbe.

Na Dnevniku HTV-a gostovao je vlasnik i direktor PR agencije Krešimir Macan, za čije je usluge u razdoblju od 15 godina sada bivši gradonačelnik Pule i bivši predsjednik IDS-a potrošio vrtoglavih četiri milijuna kuna.

- Ako je to cijena za ostati na vlasti 15 godina, onda je to super jeftino, izjavio je Krešimir Macan u večerašnjem Dnevniku HTV-a, kazavši i ovo: "Vjerojatno je točan taj iznos, ja nisam brojao".

Pritom je zanemario 'detalj' da njegove usluge nisu plaćene Miletićevim ili IDS-ovim stranačkim novcem već novcem građana, koji za to nisu ni pitani, ni informirani.

Osvijetlili smo razmjer tog iznosa: Macan je od građana dobivao dnevnicu (!) i to svih 365 dana u svih 15 godina - 100 eura. Svaki dan unazad 15 godina, i subotu i nedjelju. S druge strane, u ovom Macanovom razmetanju da je to prejeftin iznos treba reći da nije baš toliko sve ovisilo o njemu

Ugovore je Boris Miletić sklapao s Macanom kao vlasnikom agencije za odnose s javnošću Manjgura, koja je dugi niz godina surađivala s Gradom Pula.

Da su neke od usluga zatražene od ove PR agencije bile krajnje apsurdne ukazuje i podatak kako su iz Grada Pule pomoć Krešimira Macana tražili i u situaciji kada sami ne bi znali odgovoriti na novinarske upite, a Macan je nerijetko Miletića savjetovao i oko odgovora na upite gradskih vijećnika.

Sve to plaćali su građani Pule, misleći pritom da je Miletić na vlasti godinama zahvaljujući vlastitim sposobnostima upravljanja Gradom, dok je iza njega stajala vrlo skupa PR-ovska garda i njen predvodnik Krešimir Macan, čuveni 'nezavisni analitičar'.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA: Kreće distribucija letaka o sufinanciranju mjera energetske učinkovitosti

Putem javnog poziva sufinancira se kupnja novih kućanskih uređaja najviših energetskih razreda, kupnja novih električnih vozila (bicikl, moped, motocikl), izrada Glavnog projekta za solarnu elektranu u mrežnom radu za obiteljske kuće i kupnja novih fotonaponskih sunčanih modula potrebnih za izradu solarne elektrane na obiteljskoj kući

Pula
 

Vaterpolo: Barakude započele pripreme u Puli

Čeka nas naporno ljeto, desetak dana priprema u Puli, pa Rim gdje ćemo imati sparing s Italijom, dan-dva slobodno pa opet okupljanje u Dubrovniku i onda međunarodni turnir u Crnoj Gori. Nakon toga letimo u Ameriku gdje ćemo u četiri prijateljske utakmice s Amerikancima pokušati izbrusiti formu do maksimuma i 11. srpnja predviđen put za Fukuoku, rekao je izbornik Tucak

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.