Politika i društvo

javio se čuveni "nezavisni analitičar"

Krešo Macan: "Plaćen sam četiri milijuna, a to je prejeftino jer je Miletić na vlasti bio 15 godina"


 
2 min
Matea Čelebija Zoran Angeleski
Njemu je malo 100 eura dnevno, svih 15 godina, i subotom i nedjeljom /Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Nakon današnje javne prozivke županijskog vijećnika SDP-a Danijela Ferića, u kojoj je, među ostalim, javnosti iznio niz činjenica zbog kojih je podnio kaznenu prijavu protiv župana Borisa Miletića, “druga strana” počela je reagirati na iznesene optužbe.

Na Dnevniku HTV-a gostovao je vlasnik i direktor PR agencije Krešimir Macan, za čije je usluge u razdoblju od 15 godina sada bivši gradonačelnik Pule i bivši predsjednik IDS-a potrošio vrtoglavih četiri milijuna kuna.

- Ako je to cijena za ostati na vlasti 15 godina, onda je to super jeftino, izjavio je Krešimir Macan u večerašnjem Dnevniku HTV-a, kazavši i ovo: "Vjerojatno je točan taj iznos, ja nisam brojao".

Pritom je zanemario 'detalj' da njegove usluge nisu plaćene Miletićevim ili IDS-ovim stranačkim novcem već novcem građana, koji za to nisu ni pitani, ni informirani.

Osvijetlili smo razmjer tog iznosa: Macan je od građana dobivao dnevnicu (!) i to svih 365 dana u svih 15 godina - 100 eura. Svaki dan unazad 15 godina, i subotu i nedjelju. S druge strane, u ovom Macanovom razmetanju da je to prejeftin iznos treba reći da nije baš toliko sve ovisilo o njemu

Ugovore je Boris Miletić sklapao s Macanom kao vlasnikom agencije za odnose s javnošću Manjgura, koja je dugi niz godina surađivala s Gradom Pula.

Da su neke od usluga zatražene od ove PR agencije bile krajnje apsurdne ukazuje i podatak kako su iz Grada Pule pomoć Krešimira Macana tražili i u situaciji kada sami ne bi znali odgovoriti na novinarske upite, a Macan je nerijetko Miletića savjetovao i oko odgovora na upite gradskih vijećnika.

Sve to plaćali su građani Pule, misleći pritom da je Miletić na vlasti godinama zahvaljujući vlastitim sposobnostima upravljanja Gradom, dok je iza njega stajala vrlo skupa PR-ovska garda i njen predvodnik Krešimir Macan, čuveni 'nezavisni analitičar'.


Nastavite čitati

Pula
 

REUSE FESTIVAL Festival ponovne uporabe 19. i 20. srpnja u Art parku Rojca

U petak će se održati Bic-pop, radionica popravljanja bicikala, s volonterima iz Radione Re-Geppetto. Zainteresirani se mogu najaviti, dovesti svoj bicikl i popraviti ga. Istog dana, također u 17 sati, započinje dječja radionica farbanja platnenih vrećica. Kristina Nefat vodit će radionicu izrade senzorne slikovnice od upotrijebljenog tekstila, a program završava Sound Re-Gardenom, zanimljivom instalacijom za koju je Marko iz Radione Re-Geppetto koristio biljke i električne provodnike za proizvodnju zvuka i glazbe

Pula
 

Izgradnja gradskih stanova na Gregovici napreduje prema planu

Predviđena je gradnja samostojeće stambene zgrade katnosti P+2 (prizemlje i dva kata) sa šest stambenih jedinica veličine od 29 do 89 četvornih metara, ukupne građevinske bruto površine 537,30 četvorna metra i ukupne neto korisne površine 440,35 četvorna metra.Planirani datum završetka radova je 14. ožujka 2025. godine

Pula
 

Uprava cementare ponudila povećanje plaće od 17,5 posto! Radnici imaju pozitivan stav o ponudi

Prošlotjedni štrajk dogodio se jer je Uprava odbila prihvatiti zahtjev za povećanjem plaća od 20 posto za svih 158 radnika * Lučano Peršić, glavni sindikalac i radnik cementare s 44 godine staža: "Upravo provodimo anketu s radnicima i mogu ocijeniti da postoji pozitivan stav prema novom prijedlogu uprave" Radnici sada imaju prosječnu neto plaću od oko 1100 eura, a povećanje bi se odnosilo na stotinjak radnika kojima se plača obračunava prema koeficijentu, dok ostali imaju tzv. 'fiksni ugovor'

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.