Politika i društvo

NAKON EUROPSKOG UREDA, NOVI POSAO NA AERODROMU?

Luka Glušac: Javio sam se na natječaj za posao u Zračnoj luci. To nema nikakve veze s mojim bratom!

Kako neslužbeno doznajemo, zapošljavanje mlađeg brata Glušca na pulskom aerodromu, na kojem je njegov brat donedavno bio čelnik Nadzornog odbora, na korak je do realizacije.*Proces selekcije kandidata je u tijeku, a odluka o odabiru temeljem objavljenog javnog natječaja o zapošljavanju, bit će objavljena na isti način kao i javni natječaj, rekla je ravnateljica Zračne luke Pula Nina Vojnić Žagar


 
4 min
Chiara Bilić Danijela Bašić-Palković

Kako neslužbeno doznajemo, zapošljavanje mlađeg brata Glušca na pulskom aerodromu, na kojem je njegov brat donedavno bio čelnik Nadzornog odbora, na korak je do realizacije.*Proces selekcije kandidata je u tijeku, a odluka o odabiru temeljem objavljenog javnog natječaja o zapošljavanju, bit će objavljena na isti način kao i javni natječaj, rekla je ravnateljica Zračne luke Pula Nina Vojnić Žagar

Zračna luka Pula nedavno je objavila natječaj za zapošljavanje sezonskih radnika. Među ostalim traži se više djelatnika (nije definirano koliko) na poslovima balanser zrakoplova/kontrolor opsluživanja.

Iako nismo dobili službenu potvrdu Uprave pulske Zračne luke, doznajemo da bi se na to radno mjesto trebao zaposliti Luka Glušac, brat bivšeg člana i predsjednika Nadzornog odbora Zračne luke Ivana Glušca i aktualnog šefa kabineta istarskog župana.

Luka Glušac direktno preko IDS-a zaposlen u EU ured na Giardinima/FOTO: LinkedIn
Luka Glušac; FOTO: LinkedIn
Kako neslužbeno doznajemo, zapošljavanje mlađeg brata Glušca na pulskom aerodromu, na kojem je njegov brat donedavno bio čelnik Nadzornog odbora, na korak je do realizacije.

Direktorica Zračne Luke Pula Nina Vojnić Žagar na naša pitanja je li točno da se planira zapošljavanje Luke Glušca, nije konkretno odgovorila. No nije ni demantirala tu informaciju.

Posao balansera

Vojnić Žagar je tek navela da je natječaj objavljen 21. veljače za zapošljavanje radnika za potrebe sezone 2022. godine za radna mjesta konobara, prodavača, transportnih radnika, vatrogasaca, spremačica i zemaljskih domaćica.

- Proces selekcije kandidata je u tijeku, a odluka o odabiru temeljem objavljenog javnog natječaja o zapošljavanju bit će objavljena na isti način kao i javni natječaj. O izboru kandidata isključivo odlučuje komisija, na demokratski način, većinom glasova. S obzirom da nisam član komisije, ne mogu komentirati postupak, tim više što rezultati nisu službeno objavljeni, navela je Vojnić Žagar.

Za posao balansera za koji se javio Glušac, poželjna je srednja škola zrakoplovnog smjera.

Dobije li posao na pulskom aerodromu, bit će zadužen za pripremu dokumenata u skladu sa zahtjevima aviokompanija te država odredišne destinacije za svaki pojedini let, a posao zahtjeva i izradu lista opterećenja i uravnoteženja zrakoplova.

Radit će i na naplati aerodromskih usluga, koordinaciji poslova prihvata i otpreme zrakoplova i kontroli rada svih službi na stajanci.

Kao što smo nedavno pisali, Luka Glušac jedno je vrijeme radio u europskom uredu Valtera Flege na pulskim Giardinima. Između redaka Flego je tada potvrdio da je mlađi Glušac zaposlen direktno putem IDS-ove linije.

Njegovo se ime počelo češće pojavljivati u javnosti dolaskom nove vlasti u Puli koja je otkrila da je Glušac, uz vlasnika PR agencije Manjgura Krešimira Macana, bio zadužen za administriranje Viber grupe Grada Pule.

Nisam u politici, ja sam civil

Do današnjeg dana, iz gradske uprave nisu pojasnili na koji je način svoje usluge Glušac naplatio, budući da nije imao nikakav ugovor s Gradom.

„Javio sam se na natječaj, ali to nema nikakve veze s mojim bratom“, odgovorio je Glušac kojem nije bilo jasno zbog čega ga to uopće pitamo.

- Ne vidim razloga zašto se vaš portal toliko zanima za mene. Nije mi problem odgovoriti jesam li se javio na natječaj, no ja nisam javna osoba i ne vidim nekog stručnog razloga zašto uporno mene gurate u vaš medij, kazao je.

Na konstataciju da mu je brat donedavno bio čelnik Nadzornog odbora u Zračnoj luci gdje se on sada planira zaposliti, Glušac je rekao da “misli je njegov brat bio član NO-a".

- Nisam politički aktivan, nisam u javnom prostoru, civil sam i ne vidim po čemu sam posebniji od nekog drugog, ponovio je.

Pojašnjenja radi, u ovoj je priči ipak malo posebniji u odnosu na ostale kandidate s obzirom na funkciju koju je imao njegov brat koji je danas desna ruka županu Borisu Miletiću.

Naime, stariji brat Ivan Glušac bio je član Nadzornog odbora od 2017. do 2021. godine. Nakon ostavke tadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora Valeria Drandića, u siječnju 2021. godine, Ivan Glušac imenovan je predsjednikom NO-a. Tu je funkciju obnašao kratko, do promjene vlasti u Puli.

Očito su Glušci i obiteljski vezani uz aerodrom, budući da je i njihov otac, danas u mirovini, Radovan Glušac godinama bio povjerenik sindikata Zračne luke.

Stariji brat Ivan Glušac (desno) bio je predsjednik Nadzornog odbora i član NO

- Nisam zaposlen tamo. Prijavio sam se za posao kao što sam se prijavio i u neke druge firme, ali taj proces još nije završen, rekao je.

Vezan uz aerodrom

Za posao balansera zrakoplova, pitamo ga?

- Vidim da ste jako dobro informirani. U mladosti sam već šest ili sedam sezona radio na aerodromu, tako da s te strane, možda sam duže vezan uz aerodrom nego što je to bio moj brat. Ne vidim razloga da se mene ističe po bilo čemu i povezuje s mojim bratom, kazao je Glušac.

Dodao je da svatko živi svoj život.

- Nikada se nisam koristio s njim na taj način. Ako želite neki komentar oko mog javljanja na natječaj, morate pitati nadležne. Hvala na pažnji koju mi posvećujete. Nisam u javnom prostoru već četiri godine i nemam nikakve veze s politikom, kazao je Glušac.

Sugerirao je i teme za naš portal.

- Mislim da možete svaki dan izbaciti barem pet članaka o nečem drugom, tema ima milijardu, zaključio je Glušac.


Nastavite čitati

Pula
 

Kolbasova "Naša djeca" iznimno dirljivo ostvarenje - Ankovićev stil u "Proslavi" vrlo izravan i brutalan

Može se reći da je Anković svojim redateljskim pristupom doista uspio u filmski medij prenijeti svu onu izlagačku škrtost i reduciranost u prikazu jednog iznimno okrutnog svijeta, što je glavno obilježje Karakaševe proze. Pritom filmska “Proslava” jako dobro komunicira s gledateljem na dvije razine * Dokumentarni film "Naša djeca" ne govori samo o nekim važnim propustima o životu, tjerajući gledatelje da ujedno preispituju sebe i svoje životne poteze, nego je prožeto i sveobuhvatnijim osjećajima prolaznosti i melankolije

Pula
 

U ROCK GALERIJI Večeras promocija 5. izdanja "Ex yu rock enciklopedije" renomiranog kritičara Petra Janjatovića

Prva enciklopedija izašla je 1998. godine, a ovo izdanje, u odnosu na prethodno, sadrži oko 30 novih enciklopedijskih jedinica. Knjiga ima 448 stranica, ilustrirana je crno-bijelim fotografijama, ali novost u ovom izdanju je i sekcija s fotografijama u boji. "Ex Yu rock enciklopedija" Petra Janjatovića predstavlja temelj profesionalnog pristupa jednom od najbogatijih vidova masovne kulture na ovim prostorima tijekom proteklih 60 godina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.