Politika i društvo

Novi Nacional piše:

Nakon pada IDS-a u Puli: DORH istražuje i tvrtku Krešimira Macana!

Ugovori su gotovo pa tipski, a među 'uslugama' koje su plaćene posebno je degutantna stavka o pružanju usluga "kriznog komuniciranja nakon samoubojstva jedne gradske službenice"


 
2 min
Zoran Angeleski
Novi broj Nacionala

Ugovori su gotovo pa tipski, a među 'uslugama' koje su plaćene posebno je degutantna stavka o pružanju usluga "kriznog komuniciranja nakon samoubojstva jedne gradske službenice"

Novi broj tjednika Nacional donosi tekst pod naslovom "Nakon pada IDS-a u Puli DORH istražuje: pod lupom je tvrtka Krešimira Macana".

Nacional je došao u posjed desetak ugovora između Grada Pule, na čijem je čelu donedavno bio IDS-ovac Boris Miletić, i Macanove tvrtke Manjgura.

"Za 15 godina suradnje, Macanu su iz gradskog proračuna isplaćena četiri milijuna kuna za 'konzalting usluge', piše Nacional.

Dio članka u Nacionalu, s preslicima ugovora

- Ugovori su gotovo pa tipski, a među 'uslugama' koje su plaćene, posebno je degutantna stavka o pružanju usluga "kriznog komuniciranja nakon samoubojstva jedne gradske službenice", piše Nacionalov novinar, Damir Petranović.

U tajnom dokumentu iz 2009. godine Macan je IDS-u predložio plasiranje različitih laži u javnost i za svoje usluge tražio savjetničku naknadu u iznosu od 40 tisuća kuna mjesečno, uz dodatnih 200 tisuća kuna plus PDV, piše ovaj tjednik u novom broju.

Boris Miletić

U ugovorima čije preslike objavljuje Nacional, neobičnom se doima jedna od stavki koja glasi: "Savjetnik se obvezuje da neće poduzimati nikakve poslovne kontakte s konkurentima korisnika usluga na području pružanja usluga".

Nije jasno tko bi Gradu Puli mogao predstavljati konkurenta na tržištu, pa se, piše Nacional, "nameće logičan zaključak da se to zapravo odnosilo na političke konkurente Borisa Miletića".

Treba reći i to da se Boris Miletić za jučerašnjeg intervjua na Radio Puli nije nimalo dobro snašao kada ga je novinarka, Petra Neuner Geržinić, više puta pitala o spornom milijunskom trošenju javnog proračunskog novca u stranačke IDS-ove svrhe.

Krešimir Macan se, pak, neki dan na javnoj televiziji drčio da je cijena od četiri milijuna kuna za održavanje Miletića na vlasti 15 godina - prejeftina.


Foto: Nacional

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.