Politika i društvo

SASTANAK Gradonačelnice Jašić i župana Miletića

NEMA KONSENZUSA OKO KAŠTIJUNA Pazin se i dalje protivi poskupljenju usluga

Ako se dogovor ne postigne do 1. listopada do kada je rok isteka postojećeg ugovora, i Grad Pazin i Grad Buzet, koji se isto protivi poskupljenju, bit će zakonski primorani prihvatiti jedinstvenu zajedničku cijenu


 
2 min
Istra24
Sušionica fekalnog mulja planirana na Kaštijunu

Ako se dogovor ne postigne do 1. listopada do kada je rok isteka postojećeg ugovora, i Grad Pazin i Grad Buzet, koji se isto protivi poskupljenju, bit će zakonski primorani prihvatiti jedinstvenu zajedničku cijenu

Na poziv gradonačelnice Grada Pazina Suzane Jašić, delegacija Istarske županije predvođena županom Borisom Miletićem održala je radni sastanak u Pazinu.

Povod sastanku je potpisivanje Ugovora o sufinanciranju programa pružanja socijalne usluge pomoć u kući u 2022. godini čiji su potpisnici upravo župan i gradonačelnica, a vrijednost ugovora iznosi 200.000 kuna. Radi se o aktivnosti socijalne usluge “Pomoć u kući”,  a provoditelj usluge na području Grada Pazina i općina Pazinštine je Gradsko društvo Crvenog križa Pazin.

Radni sastanak otvoren je temom planiranja izgradnje Državnog arhiva u Bertošima te planiranom digitalizacijom trajne arhivske građe na području Istre.

Nastavljeno je s aktualnom problematikom oko Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Kaštijun“ i Odlukom o zajedničkom poskupljenju usluga, čemu se protive gradovi Pazin i Buzet.

Gradonačelnica je istaknula kako Pazinština smanjuje količine miješanog otpada, sve više odvaja otpad i količine su slične tijekom cijele godine, bez pikova u sezoni, a s druge strane, komunalna tvrtka Usluga d.o.o. ima najveći obuhvat prikupljanja komunalnog otpada u Istri, čak 528 km2, te time i najveće troškove usluge.

Župan je istaknuo kako Istarska županija na sastanku Upravnog odbora ŽCGO nije podržala prijedlog o zajedničkom poskupljenu s obzirom na to da još uvijek nemaju jedinstveni stav svih gradova, no također smatra kako bi svi morali imati istu cijenu, bez obzira na javnu djelatnost, počevši od otpada do vodoopskrbe jer bi time svi dobili jednake prilike i obaveze. Ako se dogovor ne postigne do 1. listopada do kada je rok isteka postojećeg ugovora, i Grad Pazin i Grad Buzet bit će zakonski primorani prihvatiti jedinstvenu zajedničku cijenu. Konsenzusa i dalje oko ove teme nema.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.