Politika i društvo

ZBOG SAMOVOLJNOG GLASANJA

OBRAČUNI U KRŠANU Mauricio Bajerić i Boris Babić izbačeni iz IDS-a! Bajerić: "Iz Pule su navodno nazvali"

Smijenjeni Mauricio  Bajerić kaže da je na sjednicu u Šušnjevicu došao potpredsjednik IDS-a i labinski gradonačelnik Valter Glavičić. "Sve je unaprijed bilo spremno za naše izbacivanje. Jedva su nam dali da govorimo. Samo su digli ruke. Navodno su nazvali iz Pule i poručili 'ili mi letimo van ili se gasi podružnica u Kršanu'. Ova odluka nije demokratska, samo nanosi  štete IDS-u i nije pozitivno doživljena u sredini u kojoj živimo i radimo", kaže on


 
3 min
Zoran Angeleski

Smijenjeni Mauricio  Bajerić kaže da je na sjednicu u Šušnjevicu došao potpredsjednik IDS-a i labinski gradonačelnik Valter Glavičić. "Sve je unaprijed bilo spremno za naše izbacivanje. Jedva su nam dali da govorimo. Samo su digli ruke. Navodno su nazvali iz Pule i poručili 'ili mi letimo van ili se gasi podružnica u Kršanu'. Ova odluka nije demokratska, samo nanosi  štete IDS-u i nije pozitivno doživljena u sredini u kojoj živimo i radimo", kaže on

Nakon što su samovoljno, bez konzultacije sa strankom glasali za smjenu dosadašnjeg predsjednika Vijeća Kršana Lucijana Mrzlića, člana liste Novi smjer općinskog načelnika Romana Carića, a zatim, s ostalih pet oporbenih vijećnika, omogućili izbor novog predsjednika Vijeća SDP-ovca Silvana Uravića, predsjedništvo podružnice IDS-a Kršana na sastanku u Šušnjevici izbacilo je iz stranke svoja dva vijećnika u Općinskom vijeću Kršana Borisa Babića i Mauricija Bajerića.

IDS je inače prije tri godine, nakon  lokalnih dao potporu listi listi Novi smjer i načelniku Romanu Cariću, no vrlo brzo se odmetnuo IDS-ov vijećnik Boris Babić, a na glasanju u petak i njegov kolega Maurizio Bajerić, postavši ključno sedmi glas u 13-eročlanom vijeću Kršana.

Boris Babić kratko je izjavio za Istru24: "Nepravedno je što su nas smijenili jer smo dosta napravili za IDS, i na izborima za Sabor i na izborima za Europski parlament". Pritom je Babić dodao da je stanje financija u općini Kršan kritično.

Mauricio Bajerić bio je konkretniji, kazavši prvo da je prije tri godine podržao Luciana Mrzlića za predsjednika Vijeća misleći da će to Općini Kršan donijeti dobre stvari, no vremenom je, veli, uočio da to i nije bio dobar izbor te da se moraju napraviti neke promjene na bolje.

(Mauricio Bajerić: "Jedva su nam dali da govorimo")

Bajerić kaže da se u dosadašnjoj praksi IDS-a vijećnici prije sjednice vijeća nisu morali konzultirati sa strankom, odnosno lokalnim predsjedništvom podružnice.

- Stoga smo sami donijeli odluku, kaže Bajerić, dodajući da je na sjednicu u Šušnjevicu došao potpredsjednik IDS-a i labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

- Sve je unaprijed bilo spremno za naše izbacivanje. Jedva su nam dali da govorimo. Samo su digli ruke. Navodno su nazvali iz Pule i poručili 'ili mi letimo van ili se gasi podružnica u Kršanu'. Ova odluka nije demokratska već se bazira na teškoj politici koja samo nanosi  štete IDS-u i nije pozitivno doživljena u sredini u kojoj živimo i radimo. Ja sam žitelj općine Kršan i činim ono što je najbolje za našu zajednicu i njezine ljude. Nije mi žao zbog takvog čina jer sam već duže vrijeme planirao izaći iz IDS-a, kaže Bajerić.

Boris Babić: "Naše izbacivanje iz stranke je nepravedno"

Kako smo detaljno izvijestili sa sjednice vijeća Kršana u petak, smjenu Mrzlića, kako su nam rekli upućeniji, režirao je nekadašnji načelnik i aktualni oporbeni vijećnik Kršana Valdi Runko. Njegova lista, nakon načelnikove ima najviše, tri vijećnika.

Nakon smjene njegovog kolege Mrzlića, ljutiti načelnik Carić kazao je na sjednici i ovo: "Dobro znam, sve što radite usmjereno je protiv mene. Smjenjujete onog kojeg možete samo zato jer ne možete onog koji želite", kazao je aludirajući na samog sebe i dodao: "Ovo ni na koji način ne pomaže općini Kršan ni mještanima".

- Vi sedmorica potpisnika ove inicijative, veoma brzo, i brže nego što očekujete, imati ćete prilike pokazati vašu sposobnost. Čekaju vas teške i odgovorne odluke koje se tiču svih mještana Općine Kršan. Te odluke donositi ćete vi. I za njih preuzeti svu odgovornost. Ne ja. Općina Kršan je u financijski najtežem i najizazovnijem položaju, možda čak i od osnivanja, i to, tko je predsjednik Općinskog vijeća, vjerujte mi, najmanje je bitna stvar u ovom i budućem razdoblju, rekao bi banalna stvar, a toga ćete, vas sedmorica, postati i svjesni, poručio im je Carić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.