Politika i društvo

Tvrdi da udruga nije politizirana

Pliško o zapošljavanju Codaccija i Drandić Pauro u LAG-u : "Njihovo zaposlenje smatram jako pozitivnim za budući rad LAG-a"


 
1 min
Istra24
Foto: Facebook

Nakon pisanja Istre24, a naknadno i drugih medija, o zapošljavanju predsjednika vodnjanskog IDS-a i zamjenika gradonačelnika Vodnjana u prošlom mandatu Enea Codaccija u Lokalnoj akcijskog grupi južna Istra (LAG), danas je priopćenjem oglasio predsjednik LAG-a, ujedno i IDS-ov načelnik Marčane Predrag Pliško.

"Imajući na umu nedvojbene kvalitete gospođe Drandić Pauro i gospodina Codaccija, njihov politički angažman pada u drugi plan, a u kontekstu rada udruge on je potpuno irelevantan. Suprotno konstrukcijama koje su se pojavile u medijskom prostoru, njihovo zaposlenje smatram jako pozitivnim za budući rad LAG-a", kaže Pliško.

Priču je prvi pokrenuo Filip Macan, IDS-ov kandidat za gradonačelnika na lanjskim lokalnim izborima te otvorio sumnju u političko kadroviranje nekadašnjih zaposlenika Grada Vodnjana.

Pliško odbacuje svaku konstrukciju da je udruga politizirana.

"U proteklim mjesecima, zbog uistinu povećanog obima posla, odlučili smo ojačati naše ljudske resurse s ljudima za koje smo apsolutno sigurni da mogu značajno doprinijeti realizaciji same misije udruge", govori.

Voditeljica udruge Moiru Drandić Pauro istaknuto je ime u upravljanju EU projektima na ovom području, a svoje je znanje itekako dokazala na prethodnim radnim mjestima u Gradu Vodnjanu i Općini Ližnjan. Isto vrijedi i za g. Codaccija, koji je početkom godine zaposlen kao stručni suradnik u našoj udruzi. Istina, poznata je funkcija koju je g. Codacci obnašao proteklim godinama u Gradu Vodnjanu, ali isto tako vjerujem da je brojnim žiteljima Vodnjanštine poznat njegov potencijal u koordiniranju projekata te posvećenost zadacima koji su mu dodijeljeni", tvrdi Pliško.

Poručuje da stoji iza svih svojih djelatnika, njih petero, a to će činiti i u budućnosti.


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.