Politika i društvo

Tvrdi da udruga nije politizirana

Pliško o zapošljavanju Codaccija i Drandić Pauro u LAG-u : "Njihovo zaposlenje smatram jako pozitivnim za budući rad LAG-a"


 
1 min
Istra24
Foto: Facebook

Nakon pisanja Istre24, a naknadno i drugih medija, o zapošljavanju predsjednika vodnjanskog IDS-a i zamjenika gradonačelnika Vodnjana u prošlom mandatu Enea Codaccija u Lokalnoj akcijskog grupi južna Istra (LAG), danas je priopćenjem oglasio predsjednik LAG-a, ujedno i IDS-ov načelnik Marčane Predrag Pliško.

"Imajući na umu nedvojbene kvalitete gospođe Drandić Pauro i gospodina Codaccija, njihov politički angažman pada u drugi plan, a u kontekstu rada udruge on je potpuno irelevantan. Suprotno konstrukcijama koje su se pojavile u medijskom prostoru, njihovo zaposlenje smatram jako pozitivnim za budući rad LAG-a", kaže Pliško.

Priču je prvi pokrenuo Filip Macan, IDS-ov kandidat za gradonačelnika na lanjskim lokalnim izborima te otvorio sumnju u političko kadroviranje nekadašnjih zaposlenika Grada Vodnjana.

Pliško odbacuje svaku konstrukciju da je udruga politizirana.

"U proteklim mjesecima, zbog uistinu povećanog obima posla, odlučili smo ojačati naše ljudske resurse s ljudima za koje smo apsolutno sigurni da mogu značajno doprinijeti realizaciji same misije udruge", govori.

Voditeljica udruge Moiru Drandić Pauro istaknuto je ime u upravljanju EU projektima na ovom području, a svoje je znanje itekako dokazala na prethodnim radnim mjestima u Gradu Vodnjanu i Općini Ližnjan. Isto vrijedi i za g. Codaccija, koji je početkom godine zaposlen kao stručni suradnik u našoj udruzi. Istina, poznata je funkcija koju je g. Codacci obnašao proteklim godinama u Gradu Vodnjanu, ali isto tako vjerujem da je brojnim žiteljima Vodnjanštine poznat njegov potencijal u koordiniranju projekata te posvećenost zadacima koji su mu dodijeljeni", tvrdi Pliško.

Poručuje da stoji iza svih svojih djelatnika, njih petero, a to će činiti i u budućnosti.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.