Politika i društvo

SPORAZUM NK istra 1961 i Općine bale

Potpisan predugovor za gradnju novog nogometnog kampusa u Balama

Klub se sam javio Općini Bale te komunikacija među njima traje svega šest tjedana, a sve nakon što dogovori s Pulom, Vodnjanom, Ližnjanom, Medulinom i Fažanom nisu urodili nikakvim plodom


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini
Potpisivanje predugovora danas u Balama

Klub se sam javio Općini Bale te komunikacija među njima traje svega šest tjedana, a sve nakon što dogovori s Pulom, Vodnjanom, Ližnjanom, Medulinom i Fažanom nisu urodili nikakvim plodom

Predstavnici pulskog prvoligaša NK Istra 1961 i Općine Bale, danas su upravo u Balama potpisali predugovor za gradnju novog kampusa kluba.

Radovi na pet hektara zemljišta trebali bi početi uskoro.

Naime, u klubu se nadaju kako će trenažni proces već za iduću predsezonu biti odrađen na novom kampusu u Balama.

Potpisivanje predugovora danas u Balama

Sad slijedi otkup zemljišta u što će Općina Bale uložiti 120.000 eura. Zatim će biti raspisan natječaj za terene u sportskoj zoni, uz što paralelno idu i izmjene Prostornog plana te će poslati Zagrebu zahtjev za otkup dodatnog državnog zemljišta.

Zemljište budućeg kampusa u Balama

U Balama sad imaju dva nogometna terena na kojima se, kažu, ne događa ništa te je jedan u dosta lošem stanju. Gradit će stoga četiri nova; dva s umjetnom i dva s prirodnom travom uz nekoliko popratnih objekata.

Načelnik Općine Bale, Edi Pastrovicchio

- Držimo da dvadeset minuta vožnje od Pule do Bala ne bi trebao biti problem. Toliko, naime, na razini Zagreba traje vožnja od Dubrave do Maksimira. Tako će, uostalom, biti lakše djeci Rovinja, Poreča i mnogih drugih krajeva Istre što će doprinijeti i decentralizaciji o kojoj toliko mnogo govorimo, kazao je načelnik Općine Bale, Edi Pastrovicchio.

Edi Pastrovicchio i Branko Devidé Vincenti

- Nama će zasigurno dobro doći veća fluktuacija ljudi zahvaljujući sportskim terenima. Povoljno će se odraziti i na sinergiju turizma i sporta u kontekstu zdravih i zelenih solucija kojima težimo, a da ne spominjem dobrobiti za našu djecu, naglašava također načelnik.

Član Upravnog odbora NK Istra 1961, Mikel Lauzurica Evolet

Član Upravnog odbora NK Istra 1961 Mikel Lauzurica Evolet kazao je, pak, kako se klub prvi javio Balama koje su, zapravo, bile zadnji izbor prilikom odabira lokacije novog kampusa.

- Komunikacija među nama traje svega šest tjedana, a sve nakon što dogovori s Pulom, Vodnjanom, Ližnjanom, Medulinom i Fažanom nisu urodili nikakvim plodom. Dogovori s Edijem bili su jednostavni i laki. Vozit ćemo se do Bala samo pet minuta duže nego do Medulina, navodi Lauzurica Evolet.

Predsjednik Upravnog odbora NK Istra 1961, Branko Devidé Vincenti

Branko Devidé Vincenti, predsjednik Upravnog odbora kluba, pojasnio je kako će popratni objekti kampusa, uz tribinu, sadržavati svlačionice, sanitarne čvorove, prostore za doktora i fizioterapeuta te teretanu.

- Bale su pokazale kako treba djelovati jedna jedinica lokalne samouprave. Sve je dogovoreno u rekordnom roku, zaključio je Devidé Vincenti.

Juniori kluba do daljnjega ostaju na pulskoj Drosini, barem dok se ne izgrade sva četiri terena u Balama. Seniori će, pak, do kolovoza trenirati u Medulinu s obzirom na to da tad istječe ugovor o zakupu terena s Arena Hospitality grupom.

Općina će na ovom terenu imati pravo gradnje na 50 godina, a u slučaju da se kamp ugasi sve i nadalje ostaje Općini.


Nastavite čitati

Istra
 

Tko će s kim pitanje je sad

Sutra donosimo tri analize izbornih rezultata u osmoj izbornoj jedinici. Kako su stranke prošle po istarskim gradovima i općinama? * Za mjesec dana počinju upisi u pulske vrtiće. Ovogodišnji će biti nešto drugačiji od dosadašnjih. O cijenama, promjenama i detaljima o kojima će roditelji morati voditi računa, čitajte sutra

Istra
 

U subotu 20 godina Fažanske škole soljenja sardela

Tijekom manifestacije 40 ekipa posoliti će svoj važ sardela pod stručnim vodstvom fažanskih ribara. Održat će se i gastro radionica filetiranja i mariniranja ribe te jela od slanih  sardela, radionica  izrade tradicijskih ribarskih alata te foto izložba povodom 20 godina Škole soljenja sardela: “20 nam je godina tek...”

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.