Politika i društvo

VIKEND BEZ TESTIRANJA

Povoljno epidemiološko stanje u Istri, županijski Stožer prestaje s izvješćima


 
1 min
HINA Istra24

U Istarskoj županiji u protekla 24 sata nisu evidentirani novooboljeli od covida, zbog povoljne epidemiološke situacije županijski Stožer civilne zaštite više neće slati dnevna izvješća, no u pulskoj bolnici umrle su dvije osobe starije dobi pozitivne na koronavirus.

Tijekom protekle nedjelje nije bilo redovitih akcija testiranja.

"Epidemija jenjava i popuštene su gotovo sve mjere. Stoga, smatram kako je ovakva odluka u skladu s trenutnim gotovo potpunim popuštanjem mjera u državi i sve boljom epidemiološkom situacijom u Istri", rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, nakon odluke da više neće slati dnevna izvješća o stanju sa zarazom COVID-19.

Iz nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije doznaje se da u protekla 24 sata nije bilo novozaraženih.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je kako je trenutno na Odjelu za infektologiju 20-tak pacijenata, a u posljednja 24 sata umrle su dvije COVID-19 pozitivne osobe, starije dobi, s pridruženim kroničnim bolestima.

Inače, od početka pandemije u Istarskoj županiji umrlo je 487 COVID-19 pozitivnih osoba, odnosno od početka ove godine 159 a u prvih deset dana ovog mjeseca devet osoba.


Nastavite čitati

Istra
 

Ana Peruško Lampić, predsjednica istarske podružnice Hrvatske udruge dadilja: "Mi nismo luksuz već potreba. Pula je jedini grad u Istri koji nas ne sufinancira"

Mi smo, u svakom pogledu fleksibilniji, možemo nuditi i posebne vrste prehrane, sami kuhati djeci, a osim osmosatnog čuvanja nuditi i ostale usluge kao svaka dadilja, primjerice pratnju u popodnevnim satima na treninge, navodi Peruško Lampić. Druga velika prednost manjih skupina je što su ovdje djeca manje bolesna *  Još 2019. godine krenula je borba obrta za gradske subvencije, no rezultata za sada i dalje nema

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.