Politika i društvo

nasuprot PR vizijama o 100.000 stanovnika

Pulski HDZ o raspadu vladajuće koalicije: "U devet mjeseci nije napravljeno ništa, osim štete"

"U proteklih deset mjeseci građani u Puli svjedoče velikim pričama novoformirane vlasti o svemu i svačemu, dopadljivim javnim istupima novoga gradonačelnika, PR-ovski artikuliranim vizijama o 100.000 stanovnika, summitima balkanskih gradonačelnika, livadama po kojima trče sretni ljudi. Iza svih tih priča, kada se vratimo u svakodnevni život Puležanki i Puležana, jedino što se stvarno dogodilo je da je prošlo vrijeme, a da napravljeno nije ništa, osim štete", ocijenila je Hrstić


 
2 min
HINA

"U proteklih deset mjeseci građani u Puli svjedoče velikim pričama novoformirane vlasti o svemu i svačemu, dopadljivim javnim istupima novoga gradonačelnika, PR-ovski artikuliranim vizijama o 100.000 stanovnika, summitima balkanskih gradonačelnika, livadama po kojima trče sretni ljudi. Iza svih tih priča, kada se vratimo u svakodnevni život Puležanki i Puležana, jedino što se stvarno dogodilo je da je prošlo vrijeme, a da napravljeno nije ništa, osim štete", ocijenila je Hrstić

Predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić današnji raspad vladajuće koalicije u Puli ocijenila je riječima da su želja da se svima dopadne, neodlučnost i neiskustvo u upravljanju političkim procesima gradonačelnika Zoričića i njegovih partnera doveli do toga da Pula nazaduje.

U priopćenju (koje je uslijedilo nakon njene kraće izjave našem portalu kakom nije iznenađena raspadom koalicije jer se uvijek u pozadini nazirala razjedinjenost), ona  ističe da "aktivizam platforme Možemo! pretočen je u ideologiju koja blokira svaki projekt, svako radno mjesto, svaku investiciju koja bi Pulu učinila boljim mjestom za život, rad i sport".

Čelnica pulskog HDZ-a dr. Irena Hrstić podsjetila je kako su upravo vijećnici HDZ-a u Gradskome vijeću kontinuirano, prvi i jedini ukazivali na destruktivne politike platforme Možemo! za to bili izloženi podsmijesima raznih političkih aktera, uključujući i gradonačelnika Zoričića.

"Isti taj gradonačelnik sada se razilazi s tom istom platformom, spašavajući svoju ambicioznu političku budućnost jer s Možemo te budućnosti nema", poručila je Hrstić. 

Po njenim riječima, u proteklih deset mjeseci građani u Puli svjedoče velikim pričama novoformirane vlasti o svemu i svačemu, dopadljivim javnim istupima novoga gradonačelnika, PR-ovski artikuliranim vizijama o 100.000 stanovnika, summitima balkanskih gradonačelnika, livadama po kojima trče sretni ljudi.

"Iza svih tih priča, kada se vratimo u svakodnevni život Puležanki i Puležana, jedino što se stvarno dogodilo je da je prošlo vrijeme, a da napravljeno nije ništa, osim štete" - ocijenila je Hrstić. 

U takvim uvjetima, napominje ona, HDZ je spreman na izbore u svakome trenutku ako će to, kako je rekla "pomoći da se Pula probudi i počne iskorištavati prilike i potencijale koji se pružaju".

"Skoro godinu dana slušamo samo zašto se nešto 'ne može'. Biti vlast znači donositi odluke u realnom vremenu, ići naprijed, graditi i stvarati, a od toga nismo vidjeli ništa. Otvoreni smo razmotriti svaki projekt koji je razvojan, koji donosi prilike i radna mjesta, koji pomaže u stvaranju nove vrijednosti", zaključila je Hrstić.

"S izborima ili bez njih, ona apelira na sve da budu konstruktivni jer vrijeme prolazi, a Pula stoji."

"Puležanke i Puležani nisu to birali, a još manje zaslužili", poručila je predsjednica pulskog HDZ-a. 


Nastavite čitati

Pula
 

Kolbasova "Naša djeca" iznimno dirljivo ostvarenje - Ankovićev stil u "Proslavi" vrlo izravan i brutalan

Može se reći da je Anković svojim redateljskim pristupom doista uspio u filmski medij prenijeti svu onu izlagačku škrtost i reduciranost u prikazu jednog iznimno okrutnog svijeta, što je glavno obilježje Karakaševe proze. Pritom filmska “Proslava” jako dobro komunicira s gledateljem na dvije razine * Dokumentarni film "Naša djeca" ne govori samo o nekim važnim propustima o životu, tjerajući gledatelje da ujedno preispituju sebe i svoje životne poteze, nego je prožeto i sveobuhvatnijim osjećajima prolaznosti i melankolije

Pula
 

U ROCK GALERIJI Večeras promocija 5. izdanja "Ex yu rock enciklopedije" renomiranog kritičara Petra Janjatovića

Prva enciklopedija izašla je 1998. godine, a ovo izdanje, u odnosu na prethodno, sadrži oko 30 novih enciklopedijskih jedinica. Knjiga ima 448 stranica, ilustrirana je crno-bijelim fotografijama, ali novost u ovom izdanju je i sekcija s fotografijama u boji. "Ex Yu rock enciklopedija" Petra Janjatovića predstavlja temelj profesionalnog pristupa jednom od najbogatijih vidova masovne kulture na ovim prostorima tijekom proteklih 60 godina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.