Politika i društvo

Demantij pulskog gradonačelnika

REAGIRANJE: Zoričić: "Nisam htio da Elena Puh Belci ode iz Grada"

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju", kaže pulski gradonačelnik


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju", kaže pulski gradonačelnik

Nakon intervjua s predsjednikom IDS-a Daliborom Pausom koji je jučer objavila Istra24, pulski gradonačelnik Filip Zoričić reagirao je na navode šefa IDS-a da je prelazak Elene Puh Belci iz Grada u Županiju bio dogovor njega i župana Borisa Miletića.

Naime, kada je IDS lani u svibnju izgubio izbore u Puli, Elena Puh Belci, dotadašnja dogradonačelnica i kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule, ekspresno je napustila gradsku upravu te se u Županiji zaposlila kao viša savjetnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Upitan da komentira tu novu savjetničku funkciju u Županiji potpredsjednice IDS-a, Paus je kazao da se radi „o prelazu službenika iz jedne JLS u drugu, o čemu su se dogovorili čelnici tih jedinica lokalne samouprave. To je bio dogovor između gospodina Filipa Zoričića i Borisa Miletića. Očigledno je postojala potreba u Županiji, a više nije postojala u Gradu Puli. Možete pitati Miletića i Zoričića zbog čega su to napravili. To nije ništa neuobičajeno. U mnogo jedinica lokalne samouprave se događaju ti prijelazi“.

Odgovarajući na dodatni upit naše novinarke da je činjenica da je Puh Belci promjenom vlasti poželjela otići u Županiju i to joj je preko noći omogućeno, Paus je odgovorio: „Možda je Filip Zoričić poželio da otiđe“.

Zoričić u svom reagiranju demantira Pausove tvrdnje da se htio riješiti Elene Puh Belci, ali i da se o njezinom prelasku u Županiju dogovarao s Miletićem.

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju i obavijestila me da je prelazak dogovoren u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Iako smo već ranije, odmah po završenim izborima, razgovarali i informirao sam je da će biti raspoređena na radno mjesto zamjenice pročelnice u svoj matični gradski Upravni odjel, na račun dugogodišnje suradnje nisam joj želio praviti probleme kada je izrazila želju za prelaskom u Županiju. Ponajmanje sam imao želju da ode ili da je se riješim, kao što to g. Paus sugerira", poručuje Zoričić.


Nastavite čitati

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Istra
 

LUPOGLAV Prijetio policijskom službeniku pa kazneno prijavljen

Pazinska je policija 2. listopada oko 9.10 sati u mjestu Lupoglav zaustavila automobil Mazda, pulskih registracijskih oznaka, kojim je, koristeći mobilni uređaj, upravljao 48-godišnjak. Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, vozaču je ponuđeno alkotestiranje koje je odbio, prijeteći pritom policijskom službeniku

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.