Politika i društvo

Demantij pulskog gradonačelnika

REAGIRANJE: Zoričić: "Nisam htio da Elena Puh Belci ode iz Grada"

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju", kaže pulski gradonačelnik


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju", kaže pulski gradonačelnik

Nakon intervjua s predsjednikom IDS-a Daliborom Pausom koji je jučer objavila Istra24, pulski gradonačelnik Filip Zoričić reagirao je na navode šefa IDS-a da je prelazak Elene Puh Belci iz Grada u Županiju bio dogovor njega i župana Borisa Miletića.

Naime, kada je IDS lani u svibnju izgubio izbore u Puli, Elena Puh Belci, dotadašnja dogradonačelnica i kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule, ekspresno je napustila gradsku upravu te se u Županiji zaposlila kao viša savjetnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Upitan da komentira tu novu savjetničku funkciju u Županiji potpredsjednice IDS-a, Paus je kazao da se radi „o prelazu službenika iz jedne JLS u drugu, o čemu su se dogovorili čelnici tih jedinica lokalne samouprave. To je bio dogovor između gospodina Filipa Zoričića i Borisa Miletića. Očigledno je postojala potreba u Županiji, a više nije postojala u Gradu Puli. Možete pitati Miletića i Zoričića zbog čega su to napravili. To nije ništa neuobičajeno. U mnogo jedinica lokalne samouprave se događaju ti prijelazi“.

Odgovarajući na dodatni upit naše novinarke da je činjenica da je Puh Belci promjenom vlasti poželjela otići u Županiju i to joj je preko noći omogućeno, Paus je odgovorio: „Možda je Filip Zoričić poželio da otiđe“.

Zoričić u svom reagiranju demantira Pausove tvrdnje da se htio riješiti Elene Puh Belci, ali i da se o njezinom prelasku u Županiju dogovarao s Miletićem.

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju i obavijestila me da je prelazak dogovoren u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Iako smo već ranije, odmah po završenim izborima, razgovarali i informirao sam je da će biti raspoređena na radno mjesto zamjenice pročelnice u svoj matični gradski Upravni odjel, na račun dugogodišnje suradnje nisam joj želio praviti probleme kada je izrazila želju za prelaskom u Županiju. Ponajmanje sam imao želju da ode ili da je se riješim, kao što to g. Paus sugerira", poručuje Zoričić.


Nastavite čitati

Istra
 

Predizborna kampanja je gotova, sutra nema politike u našoj butigi

Sutra donosimo priču o poznatom porečkom političaru koji gradi tri luksuzne vile kod Tinjana, o poslovima unutar HEP-a i o obnovi kupališta Stoja * Objavit ćemo, s hrvatskim titlovima (razgovor je vođen na istrovenetskom dijalektu) i ekskluzivni videointervju s legendom automobilizma, rodom iz Motovuna, Mariom Andrettijem

Istra
 

Marčanu odlikuju ekstra maslinova ulja i vina izvrsne kvalitete

Za Smotru je pristiglo 43 uzoraka ulja berbe 2023. i 27 uzoraka vina berbi 2020., 2022. i 2023, većina ih je bila odlične ili vrhunske kvalitete * Smotra je započela Mantinjadom i balunom u izvedbi mladih plesača i svirača tradicijskih instrumenata KUD-a Mate Balota iz Raklja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.