Politika i društvo

Demantij pulskog gradonačelnika

REAGIRANJE: Zoričić: "Nisam htio da Elena Puh Belci ode iz Grada"

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju", kaže pulski gradonačelnik


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju", kaže pulski gradonačelnik

Nakon intervjua s predsjednikom IDS-a Daliborom Pausom koji je jučer objavila Istra24, pulski gradonačelnik Filip Zoričić reagirao je na navode šefa IDS-a da je prelazak Elene Puh Belci iz Grada u Županiju bio dogovor njega i župana Borisa Miletića.

Naime, kada je IDS lani u svibnju izgubio izbore u Puli, Elena Puh Belci, dotadašnja dogradonačelnica i kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule, ekspresno je napustila gradsku upravu te se u Županiji zaposlila kao viša savjetnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Upitan da komentira tu novu savjetničku funkciju u Županiji potpredsjednice IDS-a, Paus je kazao da se radi „o prelazu službenika iz jedne JLS u drugu, o čemu su se dogovorili čelnici tih jedinica lokalne samouprave. To je bio dogovor između gospodina Filipa Zoričića i Borisa Miletića. Očigledno je postojala potreba u Županiji, a više nije postojala u Gradu Puli. Možete pitati Miletića i Zoričića zbog čega su to napravili. To nije ništa neuobičajeno. U mnogo jedinica lokalne samouprave se događaju ti prijelazi“.

Odgovarajući na dodatni upit naše novinarke da je činjenica da je Puh Belci promjenom vlasti poželjela otići u Županiju i to joj je preko noći omogućeno, Paus je odgovorio: „Možda je Filip Zoričić poželio da otiđe“.

Zoričić u svom reagiranju demantira Pausove tvrdnje da se htio riješiti Elene Puh Belci, ali i da se o njezinom prelasku u Županiju dogovarao s Miletićem.

"Nikakvog dogovora između mene i župana Miletića u ovom predmetu nije bilo, niti sam ga uopće oko toga kontaktirao, kao što to tvrdi gospodin Paus. Kolegica Puh Belci mi se nakon izbora, a po povratku s godišnjeg odmora, javila sa zamolbom da pređe na rad u Istarsku županiju i obavijestila me da je prelazak dogovoren u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Iako smo već ranije, odmah po završenim izborima, razgovarali i informirao sam je da će biti raspoređena na radno mjesto zamjenice pročelnice u svoj matični gradski Upravni odjel, na račun dugogodišnje suradnje nisam joj želio praviti probleme kada je izrazila želju za prelaskom u Županiju. Ponajmanje sam imao želju da ode ili da je se riješim, kao što to g. Paus sugerira", poručuje Zoričić.


Nastavite čitati

Istra
 

Festival Sete Sóis Sete Luas oduševio Vodnjance

Festival Sete Sóis Sete Luas manifestacija je kroz koju se razmjenjuje glazba i umjetničko stvaralaštvo, a odvija se diljem Mediterana i zemalja portugalskog govornog područja * Nastupi Madonninog gitarista i trbušne plesačice nikoga nisu ostavili ravnodušnim

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.