Politika i društvo

PREZENTACIJA OZNAKE INHERITURA

Turističkom sektoru prezentirana oznaka Inheritura - za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja

U Puli je održana prezentacija oznake INHERITURA - razvijene u sklopu međunarodnog projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja


 
2 min
Istra24
Foto: IPTPO

U Puli je održana prezentacija oznake INHERITURA - razvijene u sklopu međunarodnog projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja

U Udruzi obrtnika u Puli, održan je sastanak s predstavnicima Javne ustanove Natura Histrica i Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Turističke zajednice Grada Pula i Turističke zajednice Grada Rovinja, s ciljem prezentacije INHERITURA oznake razvijene u sklopu projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja, INHERIT.

Sastanak je održan u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam.

Voditeljica projekta u Institutu, dr. sc. Ana Težak Damijanić, predstavila je rezultate projekta INHERITURA, oznaku razvijenu u sklopu projekta te proceduru njenog dobivanja.

INHERITURA program certificiranja razvijen je nakon četverogodišnje suradnje 15 partnera iz 10 država na Mediteranu.

Prva INHERITURA oznaka u Hrvatskoj, dodijeljena je Nacionalnom parku Kornati, a namjera ovog sastanak je širenje oznake na Istru.

Tijekom sastanka je prezentiran i Sporazum o suradnji koji je Institut za poljoprivredu i turizma, u sklopu INHERIT projekta, potpisao s Istarskom županijom. Kroz sporazum, Upravni odjel za turizam podupire održivi razvoj turizma na području Istarske županije.

Svi sudionici sastanka složili su se kako treba razvijati ovaj program u budućnosti te ga usmjeravati na područja prirodne baštine koja ne moraju nužno imati neku razinu zaštite, ali ih je potrebno sačuvati za buduće generacije.

Iskazan je interes za prijavu nekoliko lokaliteta zaštićene prirodne baštine u ovaj program.

Tijekom sastanka, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, iskazala je potporu ovom programu kroz mogućnost isticanja lokacija prirodne baštine koje će dobiti ovu oznaku na stranicama i brošuri Ecoxperience – sve eko iz Istre, koju izdaje županijski Odjel za turizam, a koja svojim pristupom prati i promovira prirodu, kulturu, tradiciju i običaje Istre s aspekta zelenog i održivog turizma.


Nastavite čitati

Istra
 

Potpredsjednik pazinskog Gradskog vijeća Vedran Ivančić (IDS): Gradonačelnica Jašić obmanjuje i difamira cjelokupnu javnost

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća bila je točka koja se odnosila na Odluku o sufinanciranju Grada Pazina za korisnike Doma s područja Grada Pazina. Mi takvu odluku nismo htjeli podržati iz više razloga. Prvi razlog je taj što predložena odluka na dnevnom redu nije istovjetna odluci koja je bila na javnom savjetovanju, istaknuo je među ostalim Ivančić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.