Politika i društvo

PREZENTACIJA OZNAKE INHERITURA

Turističkom sektoru prezentirana oznaka Inheritura - za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja

U Puli je održana prezentacija oznake INHERITURA - razvijene u sklopu međunarodnog projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja


 
1 min
Istra24
Foto: IPTPO

U Puli je održana prezentacija oznake INHERITURA - razvijene u sklopu međunarodnog projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja

U Udruzi obrtnika u Puli, održan je sastanak s predstavnicima Javne ustanove Natura Histrica i Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Turističke zajednice Grada Pula i Turističke zajednice Grada Rovinja, s ciljem prezentacije INHERITURA oznake razvijene u sklopu projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja, INHERIT.

Sastanak je održan u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam.

Voditeljica projekta u Institutu, dr. sc. Ana Težak Damijanić, predstavila je rezultate projekta INHERITURA, oznaku razvijenu u sklopu projekta te proceduru njenog dobivanja.

INHERITURA program certificiranja razvijen je nakon četverogodišnje suradnje 15 partnera iz 10 država na Mediteranu.

Prva INHERITURA oznaka u Hrvatskoj, dodijeljena je Nacionalnom parku Kornati, a namjera ovog sastanak je širenje oznake na Istru.

Tijekom sastanka je prezentiran i Sporazum o suradnji koji je Institut za poljoprivredu i turizma, u sklopu INHERIT projekta, potpisao s Istarskom županijom. Kroz sporazum, Upravni odjel za turizam podupire održivi razvoj turizma na području Istarske županije.

Svi sudionici sastanka složili su se kako treba razvijati ovaj program u budućnosti te ga usmjeravati na područja prirodne baštine koja ne moraju nužno imati neku razinu zaštite, ali ih je potrebno sačuvati za buduće generacije.

Iskazan je interes za prijavu nekoliko lokaliteta zaštićene prirodne baštine u ovaj program.

Tijekom sastanka, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, iskazala je potporu ovom programu kroz mogućnost isticanja lokacija prirodne baštine koje će dobiti ovu oznaku na stranicama i brošuri Ecoxperience – sve eko iz Istre, koju izdaje županijski Odjel za turizam, a koja svojim pristupom prati i promovira prirodu, kulturu, tradiciju i običaje Istre s aspekta zelenog i održivog turizma.


Nastavite čitati

Istra
 

PO PARTIJSKOM DEKRETU Bivšem direktoru Plinare Deanu Kocijančiću stranački kolega na svoju ruku dao preko pola milijuna kuna otpremnine

Kocijančić je do 14. svibnja prošle godine imao ugovorenu otpremninu u visini od šest neto plaća po osnovnom ugovoru iz 2004. godine. Svota je izmijenjena četvrtim aneksom tog osnovnog ugovora. Plinara, međutim, ne priznaje taj aneks zato što je tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Klaudio Paljar odluku potpisao bez da se o tome glasalo na sjednici

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.