republika - dugi
Politika i društvo

POGLEDAJTE VIDEO

U kampanji Ivana Mohorović govorila da vodi arhitektonski ured svog supruga

"Ako se ne aktiviraš i ne uključiš, ne može se ništa promijeniti i onda se poslije nemaš pravo ni žaliti. Ja sam u privatnom poduzetništvu i nikad se nisam bavila politikom. Na ovo gledam više kao na neki građanski aktivizam jer me politika, izvan ovog gradskog, apsolutno ne interesira", rekla je Mohorović


 
3 min
Danijela Bašić-Palković
Ivana Mohorović, foto NLFZ

"Ako se ne aktiviraš i ne uključiš, ne može se ništa promijeniti i onda se poslije nemaš pravo ni žaliti. Ja sam u privatnom poduzetništvu i nikad se nisam bavila politikom. Na ovo gledam više kao na neki građanski aktivizam jer me politika, izvan ovog gradskog, apsolutno ne interesira", rekla je Mohorović

„Po struci sam diplomirani ekonomist. Prvih deset godina svoje karijere radila sam na menadžerskim poslovima u marketingu, a onda sam sa suprugom preselila u Pulu 2009. godine i od tada vodim njegov arhitektonski ured“,  izjavila je Ivana Mohorović prije osam mjeseci u jeku predizborne kampanje na predstavjanju programa NLFZ.

Vijećnica Mohorović došla je u središte medijske pažnje nakon što se uspostavilo da je kao predsjednica gradskog Odbora za prostorno uređenje uključena u procese vezane uz UPU Max Stoja, ponajviše zbog tvrtke njenog supruga Metro Cubo koja je poslovno involvirana u projekt gradnje vila na tom području.

Iako je Mohorović u medijima tvrdila da ne vodi suprugovu tvrtku, sasvim drugačije je govorila na gostovanju u emisiji.

Na pitanje voditeljice zašto se uključila u politiku, Mohorović je rekla da se odazvala na Filipov poziv.

"Ako se ne aktiviraš i ne uključiš, ne može se ništa promijeniti i onda se poslije nemaš pravo ni žaliti .Ja sam u privatnom poduzetništvu i nikad se nisam bavila politikom. Na ovo gledam više kao na neki građanski aktivizam jer me politika, izvan ovog gradskog, apsolutno ne interesira", rekla je Mohorović.

Govoreći o prostornom planiranju, Mohorović je navela da „prostorno planiranje po sebi nije toliko izazovno, samo ga treba pametno provoditi“.

-Ono što je problem Pule, što mi vidimo iz naše struke, jest što uopće ne postoji urbanistički plan razvoja. Ne postoji vizija ili strategija gdje će Pula biti za deset ili trideset godina. Urbanistički razvoj grada ne može se planirati od izbora do izbora, to su procesi" navela je Mohorović.

Službena stranica nezavisne liste Filipa Zoričića

Ivana Mohorović (1976.), dipl. oecc. Deset godina radila u Zagrebu na menadžerskim poslovima u Oglašivačkoj industriji. Godine 2009. s obitelji seli u Pulu gdje vodi nagrađivani Arhitektonski studio, a 2018. osnivaju i studio u Dubaiju. Odnedavno ima i Agenciju za promidžbu. Govori četiri strana jezika, bavi se modernim plesom i jogom. Najveća strast su joj putovanja. Zanimaju je arhitektura, dizajn i umjetnost. Obožava kuhati.

Želim pomoći transformirati Pulu u urbani mediteranski GRAD i vratiti osmijeh na lice mojih sugrađana.

Kao ključne probleme navela je nedostatak dijaloga između gradskog ureda za prostorno planiranje, struke i građana.  

-Problem je to što ne postoji dijalog između ureda za prostorno planiranje i struke, arhitekata u DAI/SAI, komore i građana. Apsolutno ne postoji nikakvo povjerenje. Građani se na svaku izmjenu plana protive, jer ih, kao prvo, nitko ne upoznaje s tim što će se raditi. Građani kao imaju pravo prigovora, ali koliko sam ja vidjela, sve se primjedbe odbijaju i sve je to zadovoljavanje neke forme, navela je Mohorović.

U nastavku je rekla da građani ne vjeruju Gradu.

-Grad ne konzultira struku ni građani ne cijene struku, jer ona u tome ne sudjeluje i tako je teško ići naprijed, rekla je Mohorović u kampanji. Kao prvi korak koji bi se što brže trebao dogoditi, navela je što hitniju izradu urbanističke vizije grada.

Tema razgovora bila je urbanizam i poduzetništvo, a u istoj emisiji gostovala je i današnja pročelnica, Anja Ademi.

U nastavku videa Ademi i Mohorović govorile su o statusu poduzetništva u društvu.

Ademi je konstatirala da treba jačati poduzetnički duh pojedinca.

 


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.