Politika i društvo

na dan sjećanja na žrtve holokausta

U središtu Pule kod Arene grafiti s kukastim križem

U Puli su se i nedavno, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend"


 
1 min
HINA
Ilustracija, Foto: Manuel Angelini

U Puli su se i nedavno, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend"

U središtu Pule na jednoj su zgradi kod Arene danas osvanuli grafiti s kukastim križem i natpisom "Za dom spremni", što je osudio istarski župan, Boris Miletić.

- Najoštrije osuđujem još jedan vandalski čin u obliku pojave sramotnoga fašističkog znakovlja u Puli, i to na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Istra je bila i ostala regija koja se ponosi svojim antifašističkim tekovinama, a nedaleko je poznata po svojoj multikulturalnosti i toleranciji, poručio je župan Miletić.

I pulski gradonačelnik Filip Zoričić pridružio se popodne osudi pojave fašističkog znakovlja.

U Puli su se i lani, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend".


Nastavite čitati

Pula
 

USRED ŠUME IZNAD MARINE VERUDA Krenula gradnja apartmanskog naselja, pet zgrada s 30-ak apartmana na pulskom priobalju

Riječ je o zemljištu u vlasništvu tvrtki Tehnomont i Promel, koje je amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, a za vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića, današnjeg župana koji se bori protiv prevelikog broja zahtjeva za gradnjom, pogotovo od stranih državljana koji će, po svemu što nam je rekao vlasnik Promela Mario Jašarević, biti kupci ovih stanova na priobalju Verudskog kanala

Pula
 

'ŠTEKA' ZORIČIĆEVA ZAKLADA ZA SPORT Nema novaca jer nema onih koji bi upravljali tim novcima - za Upravni odbor javile se svega tri osobe, a mora ih biti šest

Pored osnovne imovine od 35.000 gradskih kuna, ostali dio financiranja još uvijek izgleda dobro posložen samo na papiru. Naime, iz Grada kažu: "Već su obavljeni brojni razgovori s fizičkim i pravnim osobama koje su iskazale interes za donaciju Zakladi. Po otvaranju računa u kreditnoj instituciji, svi iskazani interesi bit će provedeni kako bi Zaklada stekla vrijednu imovinu za pomoć sportašima na području Grada Pule"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.