Politika i društvo

na dan sjećanja na žrtve holokausta

U središtu Pule kod Arene grafiti s kukastim križem

U Puli su se i nedavno, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend"


 
1 min
HINA
Ilustracija, Foto: Manuel Angelini

U Puli su se i nedavno, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend"

U središtu Pule na jednoj su zgradi kod Arene danas osvanuli grafiti s kukastim križem i natpisom "Za dom spremni", što je osudio istarski župan, Boris Miletić.

- Najoštrije osuđujem još jedan vandalski čin u obliku pojave sramotnoga fašističkog znakovlja u Puli, i to na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Istra je bila i ostala regija koja se ponosi svojim antifašističkim tekovinama, a nedaleko je poznata po svojoj multikulturalnosti i toleranciji, poručio je župan Miletić.

I pulski gradonačelnik Filip Zoričić pridružio se popodne osudi pojave fašističkog znakovlja.

U Puli su se i lani, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend".


Nastavite čitati

Pula
 

Zoran Kostić iz tvrtke Hotel Valkane upozorava: AKO TREBA, IDEMO NA MEĐUNARODNU ARBITRAŽU!

Procjena vrijednosti našeg zemljišta oko hotela Valkane iz 2019. godine iznosila je gotovo 9 milijuna eura. Mislite da ćemo tek tako reći 'dobro, uplašili ste nas' i odustati?! Idemo do arbitraže ako treba! Netko će to platiti - kaže predstavnik investitora i dodaje: Mnogi su nas prozivali, prijetili da će, čak i ako referendum ne uspije, 1500 nezadovoljnih Puljana jajima zasuti bagere

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.