Politika i društvo

na dan sjećanja na žrtve holokausta

U središtu Pule kod Arene grafiti s kukastim križem

U Puli su se i nedavno, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend"


 
1 min
HINA
Ilustracija, Foto: Manuel Angelini

U Puli su se i nedavno, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend"

U središtu Pule na jednoj su zgradi kod Arene danas osvanuli grafiti s kukastim križem i natpisom "Za dom spremni", što je osudio istarski župan, Boris Miletić.

- Najoštrije osuđujem još jedan vandalski čin u obliku pojave sramotnoga fašističkog znakovlja u Puli, i to na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Istra je bila i ostala regija koja se ponosi svojim antifašističkim tekovinama, a nedaleko je poznata po svojoj multikulturalnosti i toleranciji, poručio je župan Miletić.

I pulski gradonačelnik Filip Zoričić pridružio se popodne osudi pojave fašističkog znakovlja.

U Puli su se i lani, 30. prosinca, na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim križevima i natpisom "Hitlerjugend".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.