Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Umjesto ljepota prirode i duha, Istarski Camino razotkriva devastaciju i divljaštinu

Iščitali smo financijski izvještaj Kaštijuna za lanjsku godinu i doznali koga će Istarska županija predložit za nadzorni odbor te tvrtke * Ususret europskim izborima donosimo razgovor s nositeljicom SDP-ove liste, Biljanom Borzan * Ususret vanrednim izborima za načelnika/icu Raše posjetili smo najmlađi istarski gradić, koji predugo živi post-rudarsku dekadenciju * Sezona im je započela nemirima, a završila - prvim mjestom. Sutra pročitajte cijelu priču o NK Peroj 


 
3 min
Nera Softić ⒸFOTO: Dean Mladenović

Iščitali smo financijski izvještaj Kaštijuna za lanjsku godinu i doznali koga će Istarska županija predložit za nadzorni odbor te tvrtke * Ususret europskim izborima donosimo razgovor s nositeljicom SDP-ove liste, Biljanom Borzan * Ususret vanrednim izborima za načelnika/icu Raše posjetili smo najmlađi istarski gradić, koji predugo živi post-rudarsku dekadenciju * Sezona im je započela nemirima, a završila - prvim mjestom. Sutra pročitajte cijelu priču o NK Peroj 

Današnji dan smo počeli trećim dijelom našeg serijala ususret europskim izborima. Na pitanja je odgovarala Katarina Peović iz Radničke fronte koja je među ostalim istaknula da smo uništili proizvodnju, a lokalne vlasti, ne samo da dozvoljavaju, već i potiču apartmanizaciju. Tako pune proračune, kazala je. Što se tiče uvoza radne snage, smatra da je glavni razlog potpune liberalizacije tržišta što se išlo na ruku „poduzetnicima” koji na taj način snižavaju cijenu radne snage.

Danas smo objavili još malo „heavy metala“ kod Gajane. Pored ilegalnog otpada o kojem smo pisali, „iskrsnulo“ još oko 250 kamp prikolica, kampera, glisera i drugih barki. Grad Vodnjan će od vlasnika, Kristijana Smoljana iz Vodnjana, tražiti očitovanje, a onda slijedi rok za uklanjanje.

Iz Grada Vodnjana su danas također izvijestili da je proteklih dana podneseno desetak kaznenih prijava protiv bespravnih graditelja. Procjenjuju da se u tamošnjim negrađevinskim zonama unutar obuhvata ZOP-a nalazi više od 1.000 protupravnih objekata. Bore se protiv toga, kažu.

U Puli danas zaplivao dio Kandlerove ulice. Iznenada je prekrila voda. Još se ne zna odakle i kako.

Od subote 1. lipnja na snazi je novi, ljetni cjenik Bina Istre, izvijestili su danas iz te tvrtke. Cijene su otišle gore pa će vožnja na Istarskom ipsilonu u narednom razdoblju biti osjetno skuplja. Još jedna potvrda da je turistička sezona krenula. Osjetimo to po džepu svakodnevno.

Današnja dobra vijest stiže iz Poreča, odnosno pulskog Aquariuma. Ondje je pristigla glavata želva imena Elpis, starosti oko 10 godina, težine 15 kg i duljine 50 cm. Pronađena je nasukana na plaži u kampu Solaris (Poreč) u izrazito letargičnom i neuhranjenom stanju, s progutanom ribarskom udicom. Nadajmo se uspješnom oporavku.

Kroz današnji dan su vas vodili Leo i Nera, i isti dvojac vas dočekuje sutra.

Iščitali smo financijski izvještaj Kaštijuna za lanjsku godinu i doznali koga će Istarska županija predložit za nadzorni odbor te tvrtke.

Ususret europskim izborima donosimo razgovor s nositeljicom SDP-ove liste, Biljanom Borzan.

Pet dana uoči vanrednih izbora za načelnika/icu Raše, potaknutih ostavkom dosadašnje IDS-ove načelnice Glorije Paliska prije dva mjeseca, posjetili smo najmlađi istarski gradić, koji predugo živi post-rudarsku dekadenciju. Dok u središtu mjesta preteže pesimizam Rašana, uz isticanje manjka radnih mjesta i javnih sadržaja, posebno za mlade, mještani gornjih naselja koji spadaju pod općinu Raša sve više grade kuće za odmor i apartmane, a nemali broj njih s pogledom na dva kilometra udaljeno morsko plavetnilo. Općina Raša, bivše rudarsko središte,  ima čak 49 kilometara obale!

"Na gostovanjima nas prati po stotinu navijača! To je fascinantno!", rekao nam je Saša Rudan, trener NK Peroj, jedinog županijskoga drugoligaša koji nema svoj teren. Sezona im je započela nemirima, a završila - prvim mjestom. Sutra pročitajte cijelu priču.

Laku noć vam želi redakcija portala Istra24.


Nastavite čitati

Istra
 

PETROVA tradicionalna pučka fešta 29. lipnja u Marčani

Večernji glazbeni program kreće u 21 sat nastupom odličnog Alfa Time Banda, a na repertoaru su domaće i strane pop uspješnice. U 22.30 sata na pozornicu dolazi popularna Ivana Kovač s bendom. Zaplešite uz hitove "To se desi", "Lom", "Nisi prvi, a ni zadnji", "Ovisan", "Crno vino, crne oči", "Srećo i tugo", "Tvoja mala"... 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.