Politika i društvo

Turbulentna konferencija za novinare

(VIDEO): Paus nakon Miletićevog istupanja iz IDS-a: "Ne mislim iznositi prljavi veš stranke"

Dok je predsjednik IDS-a Dalibor Puas odgovarao na novinarsko pitanje bi li Miletić, sa svim saznanjima koje ima, a vezano za prekršaje koje je počinio, i za koje ga stranka tereti, sam trebao istupiti iz stranke te kako bi on, Paus, postupio na njegovom mjestu, Boris Miletić je na društvenim mrežama objavio da sam izlazi iz stranke


 
2 min
Chiara Bilić Matea Čelebija
Foto: PIXSELL/Srećko Niketić

Dok je predsjednik IDS-a Dalibor Puas odgovarao na novinarsko pitanje bi li Miletić, sa svim saznanjima koje ima, a vezano za prekršaje koje je počinio, i za koje ga stranka tereti, sam trebao istupiti iz stranke te kako bi on, Paus, postupio na njegovom mjestu, Boris Miletić je na društvenim mrežama objavio da sam izlazi iz stranke

Članovi Predsjedništva IDS-a, Dalibor Paus, Valter Glavičić, Elena Puh Belci i Loris Peršurić, koji su danas održali konferenciju za novinare u sjedištu stranke, novinarima nisu željeli otkriti razloge zbog kojih su na jučerašnjoj sjednici donijeli odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića, sada već bivšeg člana IDS-a, stranke kojoj je do nedavno bio na čelu.

Dok je predsjednik IDS-a Dalibor Paus odgovarao na novinarsko pitanje bi li Miletić, sa svim saznanjima koje on ima, a vezano za prekršaje koje je počinio i za koje ga stranka tereti, sam trebao istupiti iz stranke te kako bi on, Paus, postupio na njegovom mjestu, Boris Miletić je na društvenim mrežama objavio da sam izlazi iz stranke.

Znakovito, član Predsjedništva IDS-a, Marko Paliaga, nije nazočio današnjoj konferenciji za medije, no predsjednik stranke, Paus, kazao je kako je to posve slučajno. Također tvrdi da stegovni postupak nema veze s pokretanjem policijske istrage vezano uz aferu Ribarska koliba o kojoj smo pisali.

Na novinarsko pitanje mogu li se razlozi pokretanja stegovnog postupka dovesti u vezu s lažiranjem anketa uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora, kada se, kako se špekuliralo, “friziralo” rezultate u korist Marina Lerotića, a nauštrb Elene Puh Belci, i zašto je trajalo toliko dugo da se pokrene stegovni postupak, Paus nije odgovorio no kazao je kako imaju činjenice za ono za što ga se tereti.

Jučerašnja je odluka donijeta je sa, kazao je, 17 glasova za od ukupno 18 mogućih.

Miletić je, navodi, bio upoznat s temom jučerašnje sjednice Predsjedništva. Paus je pojasnio da je dobio poziv za sjednicu Predsjedništva, ali da ne zna razloge zbog kojih nije došao.

Paus je kazao da neće iznositi prljavi veš stranke.

Upitan boji li se da će Miletić iznijeti prljavi veš svojih suradnika, Paus je rekao da se za sebe ne boji, a ako bude išta na što treba reagirati, IDS će reagirati.

Odgovarajući na pitanje što znači sada za IDS gubitak župana, Paus je kazao da je „župan izabran na lokalnim izborima i da u ovom trenutku ne može odgovoriti na to pitanje“.

"Moram biti svjesni da smo tu radi ljudi, radi naših Istrijana. Zastupamo njihove interese“, poručio je Paus.

Upitana je li, s obzirom na to da je bila njegova bliska suradnica, bila upoznata s nekim stvarima zbog kojih se pokreće stegovni postupak protiv Miletića, Puh Belci je tek kazala da to nije tema današnje konferencije za novinare.

Paus je odbacio mogućnost da su na pokretanje stegovnog postupka utjecale korporacije Infobip i Agroprodukt.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.