Politika i društvo

UOČI SASTANKA UGOSTITELJA KVARNERA I ISTRE

Vedran Jakominić: "Red se mora znati. Ugostitelji sigurno ne nude usluge friziranja u kafićima"

Uoči sutrašnjeg sastanka članova Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre, predsjednik Udruge, Vedran Jakominić, posljednje dvije godine rada opisuje kao "pravu psihijatriju" te poručuje kako ovakvi susreti služe osnaživanju struke koja je, uslijed koronakrize, u vrlo teškom položaju


 
1 min
Martina Pereša
Vedran Jakominić, Foto: PIXSELL/Goran Stanzl

Uoči sutrašnjeg sastanka članova Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre, predsjednik Udruge, Vedran Jakominić, posljednje dvije godine rada opisuje kao "pravu psihijatriju" te poručuje kako ovakvi susreti služe osnaživanju struke koja je, uslijed koronakrize, u vrlo teškom položaju

"Razgovarat ćemo o stanju u ugostiteljstvu, kako možemo zajednički nastupiti prema zakonodavstvu, dobavljačima i lokalnoj samoupravi u ovim teškim vremenima za našu djelatnost te ćemo educirati članove o tome kako postići što povoljnije uvjete rada" kazao nam je Vedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre, uoči sutrašnjeg sastanka ugostitelja koji u 18 sati započinje u pulskoj Zajednici Talijana – Circolo.

Život ugostitelja - prava psihijatrija

Od 227 članova koliko ih Udruga broji, stotinjak ih dolazi Istre. Jakominić nam veli kako je svima njima život u posljednje dvije godine, uslijed koronakrize, postao "prava psihijatrija".

- Omikron i dalje hara, još uvijek je hladno, gostiju je malo, a malo je i radne snage. Rastu cijene namirnica, davanja, nema više sigurnosti ni manče. Izazovno je razdoblje za svih nas. Nadamo se kako će se na proljeće situacija mijenjati nabolje. Našim članovima omogućili smo čak i besplatnu članarinu, iako ona inače iznosi svega 100 kuna godišnje, pojašnjava Jakominić.

Ne mislimo trošiti energiju na rasprave oko toga treba li se kava prodavati na kioscima. Naš je stav jasan. Podržavamo Grad Pulu. Ugostitelji sigurno ne nude usluge friziranja u kafićima. Red se mora znati. Da bismo gostu ponudili jednu kavu, moramo ispuniti enormno mnogo uvjeta. Stoga nas ova tema zanima isključivo kroz prizmu nepravde, a ne financijske dobiti

Vedran Jakominić

Na proljeće nastavak grupne psihoterapije

Sutrašnji sastanak bit će svojevrsni uvod u Kongres ugostitelja Kvarnera i Istre koji se u Rijeci održava u ožujku. Tad će biti govora o budućim trendovima u ugostiteljstvu te o rješenjima koja bi struci omogućila veću otpornost i pripremljenost u vremenima pandemije. Poziv na Kongres dobit će predstavnici svih tijela lokalne uprave i samouprave, državnih inspektorata te ministarstva turizma i financija.

 - Bit će to nastavak "grupne psihoterapije", zaključuje Vedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre.


Nastavite čitati

Istra
 

Dragovoljno predale oružje i streljivo

Građanka koja je željela ostati anonimna porečkoj je policiji dragovoljno predala revolver i 87 komada raznog pušćanog i pištoljskog streljiva, dok je pulskoj policiji savjesna građanka dragovoljno predala pušku sa spremnikom i 26 komada raznog streljiva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.