republika - dugi
Politika i društvo

MILETIĆ U VUKOVARU

Župan Dekanić primio istarskog kolegu Miletića - Razgovorali o suradnji u turizmu

Prema riječima istarskog župana Borisa Miletića, Vukovarsko-srijemska županija ima goleme mogućnosti kad je riječ o ponudi poljoprivrednih proizvoda


 
2 min
HINA
Foto: PIXSELL/Srećko Niketić

Prema riječima istarskog župana Borisa Miletića, Vukovarsko-srijemska županija ima goleme mogućnosti kad je riječ o ponudi poljoprivrednih proizvoda

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić primio je u petak u Vukovaru istarskog kolegu, župana Borisa Miletića, s kojim je razgovarao o suradnji dviju županija, posebice u turizmu.

"Uvijek sam bio praktičan i tako se nastojim ponašati i kao župan. Zato sam se i susreo s istarskim kolegom Borisom Miletićem jer, ako itko zna kako unaprijediti turizam, to je Istarska županija", rekao je župan Dekanić i ocijenio kako Vukovarsko-srijemska županija ima i može puno toga ponuditi tržištu Istre.

Prema njegovim riječima, istarski turizam "daleko je iznad turističkih brojeva" u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

"Ne možemo računati na masovnu turističku ponudu kakvu ima Istra, ali možemo na ponudu zdrave hrane i zdravog života. To možemo ponuditi potencijalnim gostima", rekao je Dekanić.

Prema riječima istarskog župana Borisa Miletića, Vukovarsko-srijemska županija ima goleme mogućnosti kad je riječ o ponudi poljoprivrednih proizvoda.

"Pričali smo o tome kako povezati plavu i zelenu Hrvatsku", rekao je župan Miletić, dodajući kako mu je drago što župan Dekanić ima jasnu viziju o planovima razvoja Vukovarsko-srijemske županije.

Na primjedbu novinara kako se o povezivanju plave i zelene Hrvatske govori najmanje dva desetljeća bez vidljivih rezultata, istarski župan zamolio je za strpljenje.

"Dajte nam, osim ovih šest mjeseci, koliko smo obojica na položajima župana, vrijeme do kraja mandata i ja sam siguran da će rezultata biti puno više nego što je bilo prije", poručio je Miletić.


Nastavite čitati

HND: Predsjednik HDZ-a kvalificirao se kao Plenković opasnih namjera

"Podsjećamo kako je Plenkovićeva vlada itekako odgovorna za devastaciju medija i njihovo političko zarobljavanje od ljudi blisko povezanih s HDZ-om. posljednjim ispadima Plenković ponovo stavlja metu na čelo našim kolegicama i kolegama i HND će se protiv toga boriti na svaki način", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Hrvoje Zovko".

Sindikat traži ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte

Naglašavaju da se kupuju stari i nesigurni brodovi, u koje se onda ništa ili malo ulaže, a to pokazuje primjer broda "Oliver" koji četiri mjeseca boravi u remontnom brodogradilištu, bez obzira što linija koju bi trebao održavati vapi za novim brodom, kao i druge linije koje Jadrolinija održava

NA IZBORNI DAN NEMA NASTAVE Sutra učenici u poslijepodnevnoj smjeni najduže do 18.30 sati

"S obzirom da se i na ovim izborima velik broj biračkih mjesta nalazi u osnovnim i srednjim školama, koja se u pravilu uređuju na dan koji prethodi izbornom danu, molimo vas da u školama u kojim će se nalaziti biračka mjesta, organizaciju odgojno-obrazovnog rada na dan 16. travnja organizirate na način da poslijepodnevna smjena traje najduže do 18.30 sati", stoji u dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.