Politika i društvo

Srednjoškolac koji je ponizio ministra

ZVIJEZDA DANA Pulski gimnazijalac Nino Šarić za Istra24: "Moja generacija u ovakvoj zemlji nema perspektive"

"Morao sam ga malo bocnuti. A njegov je odgovor bio vrlo neodređen i nisam njime nimalo zadovoljan“, rekao je Nino koji redovito prati slične mitinge i konferencije. Ima namjeru baviti se politikom, a na studij politologije će van Hrvatske


 
1 min
Martina Pereša
Nino Šarić, privatna arhiva

"Morao sam ga malo bocnuti. A njegov je odgovor bio vrlo neodređen i nisam njime nimalo zadovoljan“, rekao je Nino koji redovito prati slične mitinge i konferencije. Ima namjeru baviti se politikom, a na studij politologije će van Hrvatske

„Moja generacija u ovakvoj zemlji nema perspektive i svi razmišljamo samo o tome kako bi išli van. U Hrvatskoj se poštenim putem jako teško može uspjeti, ali svaka čast izuzecima. Mislim da je ovo država za odabrano društvo, a ne za sve njene građane“, kazao nam je osamnaestogodišnji Nino Šarić, učenik Gimnazije Pula koji je danas ponizio ministra vanjskih poslova, Gordana Grlića Radmana, tijekom Konferencije o budućnosti Europe održane u Puli o čemu smo ranije pisali.

Nino se upravo nalazi u izolaciji, a profesorica iz politike i gospodarstva poslala mu je, kaže nam, link putem kojeg se priključio mitingu.

I, naravno, kad je stiglo vrijeme za raspravu nije mogao odoljeti.

„Morao sam ga malo bocnuti. A njegov je odgovor bio vrlo neodređen i nisam njime nimalo zadovoljan“, rekao je Nino koji redovito prati slične mitinge i konferencije. Ima namjeru baviti se politikom, a na studij politologije će van Hrvatske. Vjerojatno će odabir pasti na Ljubljanu.

Na domaćoj političkoj sceni najviše ga smetaju nepravda, nemoral i korupcija, a koja mu je politička opcija najbliža ipak nam nije želio otkriti.

Pogledajte video s konferencije.


Nastavite čitati

MORH: Potpisan Ugovor o nabavi francuskog raketnog sustava protuzračne obrane

Riječ je o lanseru sustava kratkog dometa Mistral, a vrijednost ugovora je 53.850.000 eura s otplatnim rokom od pet godina, a ukupne obveze MORH-a s ekonomskim povećanjem cijena i porezom na dodanu vrijednost iznose 71.957.138,00 eura * Francuska je u okviru implementacije Hrvatsko-francuskog strateškog partnerstva ponudila Hrvatskoj jačanje suradnje u obrambenim pitanjima, odnosno mogućnost nabava borbenih aviona Rafale

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.