Sport i rekreacija

DOMAĆINSTVO DRŽAVNIM NATJECANJIMA

Do kraja lipnja u Poreč dolazi 2.800 djece i mladih svih školskih uzrasta na sportska natjecanja

Poreč nije samo deklarativno grad sporta, već je postao prava destinacija za pripreme, svjetske događaje i natjecanja. Ovaj uspjeh nije slučajan. On je rezultat zajedničkog truda, predanosti i strasti naših sportaša, trenera, sportskih klubova, ali i cijele zajednice koja podržava sport, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić


 
3 min
Istra24
(Foto Grad Poreč)

Poreč nije samo deklarativno grad sporta, već je postao prava destinacija za pripreme, svjetske događaje i natjecanja. Ovaj uspjeh nije slučajan. On je rezultat zajedničkog truda, predanosti i strasti naših sportaša, trenera, sportskih klubova, ali i cijele zajednice koja podržava sport, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić

Ovih je dana Poreč, nakon kraće zimske pauze, ponovno domaćin natjecanjima Hrvatskog školskog sportskog saveza. Tako se jučer u dvorani Intersport centra odvijalo Državno prvenstvo školskih sportskih društava u hrvanju za osnovne škole, a već danas nastavljeno je Državnim prvenstvom u sportskom plesu za osnovne i srednje škole.

Državna natjecanja otvorilo je hrvanje

Nastavak je to dobre suradnje i domaćinstva za osnovce i srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji već godinama dolaze na nadmetanja u Poreč. Tako Hrvatski školski sportski savez u Poreču do svibnja organizira natjecanja u osam sportova - hrvanje, sportski ples, badminton, stolni tenis, košarka, odbojka, rukomet, futsal – osam natjecanja za osnovne i srednje škole, te veliko Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama u atletici, stolnom tenisu, pikadu i štafetnim igrama, u kojima kako ističu, nastavljaju izvrsnu suradnju s Gradom Porečom i Turističkom zajednicom grada Poreča.

Do kraja lipnja u Poreč dolazi još 2.800 djece i mladih svih školskih uzrasta, a sva se natjecanja održavaju u dvorani Intersport centra uz loptaške sportove u dvoranama Žatika i Finida.

U prošloj godini u Poreču je bilo više od 3.500 djece i oko 600 voditelja/profesora/tehničke komisije i koordinatora, a učenici iz cijele Hrvatske u Poreču godišnje provedu preko 40 dana na državnim školskim prvenstvima.

"Baš smo prije nekoliko tjedana na Sajmu turizma u sklopu panel rasprave Sportska putovanja Poreč uzeli kao primjer idealnog grada za održavanje velikih sportskih događanja. Sportska infrastruktura izvrsna je za provedbu natjecanja, a suradnja s Gradom Porečom, Turističkom zajednicom i Plavom lagunom svake godine sve bolja i sa sve boljim uvjetima za naše mlade sportaše. Natjecanja u Poreču bila su i ostat će jedno od omiljenih sportskih događanja u školskom sportu", kazao je dr. sc. Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a.

Poreč je prepoznao važnost ulaganja u sport

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić mladim je sportašima zaželio dobrodošlicu u grad sporta.

"Često smo domaćini raznim državnim i međunarodnim manifestacijama pa se možemo pohvaliti s tri nadolazeća svjetska prvenstva, ona u boksu, hrvanju i rukometu. Poreč nije samo deklarativno grad sporta, već je postao prava destinacija za pripreme, svjetske događaje i natjecanja. Ovaj uspjeh nije slučajan. On je rezultat zajedničkog truda, predanosti i strasti naših sportaša, trenera, sportskih klubova, ali i cijele zajednice koja podržava sport. Kako bismo očuvali ovo sportsko uzbuđenje i pružili potporu našim sportašima, prepoznali smo važnost konstantnog ulaganja u sportsku infrastrukturu. Ono što je najbitnije da naše mlade, djecu i najmlađe usmjerimo ka bavljenju sportom. Jedan mali grad kao Poreč, da ima 33 vrste sportova i oko pedeset sportskih klubova zaista je impresivan broj. Mladi su temelj naše sportske budućnosti, stoga smo odlučni pružiti im najbolje moguće uvjete za razvoj njihovih vještina i talenata", rekao je Peršurić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.