Sport i rekreacija

STIŽE HAJDUK

Drosina opet na sto posto kapaciteta - Upozorenja iz kluba uoči nedjeljne utakmice NK Istra 1961 i Hajduka

„Potičemo svih da kupe svoje ulaznice putem interneta što prije kako se pred stadionom ne bi stvarali redovi na dan utakmice te da dođu ranije i zauzmu svoja mjesta“, navode iz kluba


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

„Potičemo svih da kupe svoje ulaznice putem interneta što prije kako se pred stadionom ne bi stvarali redovi na dan utakmice te da dođu ranije i zauzmu svoja mjesta“, navode iz kluba

Uoči nedjeljne utakmice NK Istra 1961 i Hajduka, koja se na Drosini igra s početkom u 17.05, iz kluba podsjećaju kako će, sukladno odluci Stožera, kapacitet stadiona biti na 100 posto. Unatoč tome, još uvijek je potrebno predočiti važeću Covid potvrdu s valjanim QR kodom za skeniranje pri ulasku.

Na stadionu neće biti organizirano testiranje, a ulazi se otvaraju sat i pol prije početka susreta odnosno u 15.30. Za tribinu Jug ulaznice je moguće nabaviti isključivo online putem. 

Na dan utakmice za promet će biti zatvorene ove ulice:

  • Mate Balote - Nazorova, 15.00 - 19.30
  • Marsovo Polje – Nazorova, 15.00 - 19.00
  • Lošinjska ulica - Marsovo Polje, 15.00 – 19.00
  • Prekomorskih brigada - Marsovo Polje, 15.00 – 19.00

„Potičemo svih da kupe svoje ulaznice putem interneta što prije kako se pred stadionom ne bi stvarali redovi na dan utakmice te da dođu ranije i zauzmu svoja mjesta“, navode iz kluba.

Radno vrijeme blagajne stadiona za fizičku kupovinu karata je:

  • 4.3. - 9.00 - 12.00/16.00 - 19.00
  • 5.3. - 9.00 - 12.00/16.00 -  19.00
  • 6.3. - 11.00 - 18.00

Nastavite čitati

Istra
 

Grad Rovinj-Rovigno uveo aplikaciju za ocjenjivanje zadovoljstva građana

Građani koji žele ocijeniti dobivenu uslugu, morati će skenirati QR kod kojim će otvoriti razgovor putem WhatsApp-a. Za započeti ocjenjivanje, potrebno je poslati bilo koju poruku (primjerice „pozdrav“ ili samo jedno slovo) kojom se otvara cijeli set pitanja te se nude opcije odgovora * Cilj aplikacije jest osvještavanje djelatnika da u osnovi svi oni pružaju uslugu građanima te da se od njih iznad svega očekuje ljubaznost i profesionalnost

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.