Sport i rekreacija

idilično jutro u pulskom zaljevu

(FOTO) Mladi veslači i veslačice pulske Istre snažno zaveslali u Novu godinu

Jako nam je bitan rad s mladima. Ovaj sport je idealan za stvaranje radnih navika i osobnu disciplinu. Naši su bivši članovi skoro svi na fakultetima, kaže trener Elvis Orbanić i nabraja neke poznate pulske liječnike i inžinjere koji su prošli kroz pulski veslački klub


 
1 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Jako nam je bitan rad s mladima. Ovaj sport je idealan za stvaranje radnih navika i osobnu disciplinu. Naši su bivši članovi skoro svi na fakultetima, kaže trener Elvis Orbanić i nabraja neke poznate pulske liječnike i inžinjere koji su prošli kroz pulski veslački klub

Izrazito radno jutro za mlade veslače i veslačice iz pulskog Veslačkog kluba Istra. Već od osam ujutro treneri Elvis Orbanić i Petar Banovac s Riječkog gata upravljaju treningom u pulskom zaljevu.

- Koristimo ferije da malo pojačamo treninge dok nema školskih obaveza. Sveukupno u nekoliko grupa imamo oko 70 mladih sportaša, rekao nam je trener Orbanić.

Veslači i veslačice marljivo rade krugove od Carinskog mola, preko Valelunge, pa pored Uljanika do zgrade Admiraliteta i tako puno puta.

- Jako nam je bitan rad s mladima. Ovaj sport je idealan za stvaranje radnih navika i osobnu disciplinu. Naši su bivši članovi skoro svi na fakultetima, kaže Orbanić i nabraja neke poznate pulske liječnike i inžinjere koji su prošli kroz pulski veslački klub.

- Mi se u principu najviše bavimo mlađim kategorijama. Nakon toga neki nastavljaju s veslanjem i na fakultetima u drugim gradovima, dodaje trener Banovac.

Jutrošnja bonaca u pulskom zaljevu veslačima olakšava zaveslaje dok nepokretne Uljanikove dizalice u pozadini veslačkom treningu daju prilično umirujući dojam.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.