Sport i rekreacija

plivalo ukupno 117 plivačica i plivača

FOTO/VIDEO: Na županijskom natjecanju najmlađih u plivanju debitirao i - novi klub iz Medulina

Prvi put je na prvenstvu sudjelovalo šest klubova iz Istre,od kojih i jedan novi - PK Medulin. Ostali su bili PK Pula, PK Arena, PK Delfin iz Rovina, PK Poreč i PK Val iz Medulina


 
1 min
Matea Čelebija ⒸFOTO: Manuel Angelini

Prvi put je na prvenstvu sudjelovalo šest klubova iz Istre,od kojih i jedan novi - PK Medulin. Ostali su bili PK Pula, PK Arena, PK Delfin iz Rovina, PK Poreč i PK Val iz Medulina

Proteklog je vikenda na Gradskim bazenima Pula održano Županijsko prvenstvo za početnike, mlađe kadete i kadete u plivanju za djevojčice rođene 2013. i mlađe, sve do 2009. godišta, te za dječake do 2008. godišta.

Prvi put je na prvenstvu sudjelovalo šest klubova iz Istre, od kojih i jedan novi - PK Medulin. Ostali su bili PK Pula, PK Arena, PK Delfin iz Rovina, PK Poreč i PK Val iz Medulina.

Na natjecanju je plivalo ukupno 117 plivačica i plivača u svim plivačkim kategorijama predviđenih za te dobne skupine, što čini ukupno oko čak 650 startova.

Za mnoge početnice i početnike ovo je bilo prvo službeno natjecanje i prilika da svoje plivačko umijeće i brzinu mogu usporediti s ostalim plivačima iz drugih klubova.

Prvenstvo je održano bez prisustva publike zbog epidemiološke situacije, tako da su mnogi roditelji pratili natjecanje svoje djece s vanjske strane stakla gradskog bazena.

Rezultate možete pronaći na službenim stranicama Hrvatskog plivačkog saveza, a atmosferu s natjecanja vam prenosimo u videu:


Nastavite čitati

Istra
 

Ana Peruško Lampić, predsjednica istarske podružnice Hrvatske udruge dadilja: "Mi nismo luksuz već potreba. Pula je jedini grad u Istri koji nas ne sufinancira"

Mi smo, u svakom pogledu fleksibilniji, možemo nuditi i posebne vrste prehrane, sami kuhati djeci, a osim osmosatnog čuvanja nuditi i ostale usluge kao svaka dadilja, primjerice pratnju u popodnevnim satima na treninge, navodi Peruško Lampić. Druga velika prednost manjih skupina je što su ovdje djeca manje bolesna *  Još 2019. godine krenula je borba obrta za gradske subvencije, no rezultata za sada i dalje nema

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.