Sport i rekreacija

bori se 319 najboljih iz 39 europskih država

POREČ: Ukrajinska boksačka reprezentacija stigla na Europsko prvenstvo u boksu

Sudjeluje više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

Sudjeluje više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e

U Poreču je u tijeku Europsko prvenstvo u boksu za seniore i seniorke do 22 godine koje će trajati do 24. ožujka 2022. godine.

Na prvenstvu koje se odvija u dvorani Intersporta centra u Zelenoj laguni, bori se 319 najboljih europskih mladih boksačica i boksača iz 39 država.

Među najboljim mladim europskim boksačicama i boksačima 12 je njih iz Hrvatske (9 u muškoj kategoriji i 3 u ženskoj) koje su odabrali izbornici Kristijan Hodak i Ante Matas.

Na natjecanje je stigla i selekcija Ukrajine, kao jedna od vodećih europskih boksačkih nacija, koji su unatoč svim nedaćama u svojoj zemlji uspjeli prijaviti kompletnu mušku i žensku reprezentaciju u svim kategorijama (13 muških i 12 ženskih težinskih kategorija).

Iz Istre predstavnik je Patrik Licul iz BK Pula.

Natjecanja se odvijaju tijekom cijeloga tjedna, a polufinalni mečevi na Europskom prvenstvu na rasporedu su u nedjelju 20. ožujka, a nakon jedinog slobodnog dana u ponedjeljak, 21. ožujka.

Finale u muškoj i ženskoj kategoriji održat će se u utorak, 22. ožujka i srijedu, 23. ožujka 2022.

Prvenstvo u dvorani Intersport otvorili su u subotu predsjednik Europske boksačke federacije EUBC-a Franco Falicinelli, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić.

Ukupno u manifestaciji sudjeluje više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e.


Nastavite čitati

Istra
 

VODNJAN/DIGNANO: Ljetni koncerti limene glazbe / I concerti estivi della banda d'ottoni

Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan pod vodstvom maestra Branka Sterpina, subotnjim matinejama razveseljavati trgove u Galižani, Vodnjanu i Peroju * La Banda d’ottoni della Città di Dignano e della Comunità degli Italiani di Dignano, guidata dal Maestro Branko Sterpin, torna a rallegrare, con una serie di concerti estivi, le piazze di Gallesano, Dignano e Peroi

Istra
 

BLAGO JADRANSKOG MORA: pokretna izložba od sutra do subote u Puli, potom u Umagu i Poreču

Izložba „Blago jadranskog podmorja“ postavljena je u 12 metarskom autobusu sa 225 eksponata od 65 vrsta ljuštura, oklopa i skeleta školjkaša, puževa, koralja, spužava i bodljikaša Jadranskog mora * Ovu  kombinaciju atrakcije i edukacije posjetitelji moći vidjeti u Puli na Rivi 7., 8. i 9., u Umagu na Trgu slobode 10., 11. i 12., te u Poreču na Peškeri 13., 14. i 15. lipnja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.