Sport i rekreacija

bori se 319 najboljih iz 39 europskih država

POREČ: Ukrajinska boksačka reprezentacija stigla na Europsko prvenstvo u boksu

Sudjeluje više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

Sudjeluje više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e

U Poreču je u tijeku Europsko prvenstvo u boksu za seniore i seniorke do 22 godine koje će trajati do 24. ožujka 2022. godine.

Na prvenstvu koje se odvija u dvorani Intersporta centra u Zelenoj laguni, bori se 319 najboljih europskih mladih boksačica i boksača iz 39 država.

Među najboljim mladim europskim boksačicama i boksačima 12 je njih iz Hrvatske (9 u muškoj kategoriji i 3 u ženskoj) koje su odabrali izbornici Kristijan Hodak i Ante Matas.

Na natjecanje je stigla i selekcija Ukrajine, kao jedna od vodećih europskih boksačkih nacija, koji su unatoč svim nedaćama u svojoj zemlji uspjeli prijaviti kompletnu mušku i žensku reprezentaciju u svim kategorijama (13 muških i 12 ženskih težinskih kategorija).

Iz Istre predstavnik je Patrik Licul iz BK Pula.

Natjecanja se odvijaju tijekom cijeloga tjedna, a polufinalni mečevi na Europskom prvenstvu na rasporedu su u nedjelju 20. ožujka, a nakon jedinog slobodnog dana u ponedjeljak, 21. ožujka.

Finale u muškoj i ženskoj kategoriji održat će se u utorak, 22. ožujka i srijedu, 23. ožujka 2022.

Prvenstvo u dvorani Intersport otvorili su u subotu predsjednik Europske boksačke federacije EUBC-a Franco Falicinelli, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić.

Ukupno u manifestaciji sudjeluje više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e.


Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.