Sport i rekreacija

VOLIM VODNJAN!

(VIDEO): Za koji klub, osim za svoj, navijaju nogometaši NK Vodnjana?

Sada klub broji čak 90 djece (U9, U13, U15 i U18) plus 23 seniora, ukupno 113 igrača * Seniori NK Vodnjana igraju Drugu županijsku ligu, ambicije su im ući u Prvu županijsku ligu i taj je cilj, vele, moguće ostvariti. Prva četiri kluba u ligi ulazi u viši rang, a očekuje se i reorganizacija liga


 
4 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Juniori se zagrijavaju

Sada klub broji čak 90 djece (U9, U13, U15 i U18) plus 23 seniora, ukupno 113 igrača * Seniori NK Vodnjana igraju Drugu županijsku ligu, ambicije su im ući u Prvu županijsku ligu i taj je cilj, vele, moguće ostvariti. Prva četiri kluba u ligi ulazi u viši rang, a očekuje se i reorganizacija liga

Priču o zahuktalom nogometnom klubu Vodnjan počet ćemo kratkim, aktualnim sportskim vijestima, prvo izvještajem.

Iako je vani temperatura zraka bila skoro u minusu, sinoć su juniori NK Vodnjana na svom terenu ostvarili plus protiv vršnjaka iz fažanske NK Mladosti (2-1).

Prvo je Marin laganim lobom nadmudrio golmana Fažane; u nastavku su obje ekipe dale sve od sebe, Fažana je uspjela izjednačiti, ali, nažalost, nakon što je u povratnoj lopti golman propustio loptu u svoj gol, NK Fažana je izgubila ovu prijateljsku utakmicu.

Trener juniora Vodnjana Željko Džijan, jedna od najvećih vodnjanskih legendi, ove će se nedjelje 20. veljače oprostiti od aktivnog igranja nogometa u prijateljskoj utakmici protiv fažanske Mladosti.

Budućnost NK Vodnjana

Kada je NK Fažana posrijedi, treba reći da je prije tjedan dana, na seniorskoj razini, u NK Vodnjan prešao napadač Danis Purak (koji je godinu dana proveo i u Istra 1961), a tjedan ranije iz Valdebeka Matija Čakarić.

U širim vremenskim relacijama, treba reći da će NK Vodnjan za osam godina slaviti 100-godišnjicu postojanja. Osnovan je, naime, daleke 1930. godine.

Slijedi predstavljanje igrača Vodnjana U9, a uz ime i prezime, svaki je igrač naveo klub (ili dva) za koji navijaju:

Slijedi slično predstavljanje igrača Vodnjana U13. Premda naziv kategorije sugerira 13-godišnjake, ovu ekipu NK Vodnjana čine pretežito novi klinci, pretežito 11-godišnjaci:

Uz predsjednika kluba Dalibora Peršića, klub vodi i dopredsjednik Dino Gadžun, a tu je i tajnik Kristijan Opačak.

Najveće uspjehe klub je bilježio od 1965. do 1970., a od 1990. do danas Klub se natječe u ligama od Prve do Treće županijske lige. U svom posjetu klubu usmjerili smo se na omladinski pogon, došavši na trening kategorija U9, U13, U15 i U18.

Za Alena Bulića koji je u ljeto 2015. smrtno stradao u ronjenju

Krenuli smo s najmlađima, a iako se zovu U9, većina je vrtićke dobi ili ide u prvi osnovne, imaju šest ili sedam godina.

- U toj dobi radimo na fleksibilnosti, koordinaciji pokreta, vježbama istezanja i, naravno, igri.  Belci je kapetan, ozbiljan, kaže njihov trener Latif Huremović. Svake nedjelje u 10 sati u igraju ligu s Medulinom, Fažanom , Štinjanom, 'Istra Pulom', ali i Rovinjskim Selom i Rapcem. Te utakmice , bez nekog ozbiljnog inzistiranja na taktici ili pokrivanju igrača, pokazuju koliko klinci mogu, iskazuju svoj talent i smisao za igru.

Najmlađi... U9

Trener U13 Drago Rivić podučava pretežito 11- i 12-godišnjake tehnici, ali i, generalno, radu, redu i disciplini,

- Prvenstveno ih educiramo da se kulturno ponašaju, što znači da u školi poštuju svoje nastavnike, doma svoje roditelje, a ovdje svoje trenere i članove uprave. I normalno, da na svojoj razini čim bolje odrade takmičarski dio, veli Rivić, dodajući da igraju istarsku ligu u kojoj su, veli, dosta jake ekipe poput porečkog Jadrana, 'Istre', Banjola, Medulina. Vodnjan u kategoriji U13  je trenutno zadnji, no to nije nimalo zabrinjavajuće jer je to posve nova ekipa, praktički je U11.

Igrači U13

Seniori NK Vodnjana pod vodstvom trenera Denisa Prematea igraju Drugu županijsku ligu, ambicije su im ući u Prvu županijsku ligu i taj je cilj, vele, moguće ostvariti.

Prva četiri kluba u ligi ulazi u viši rang (sada su na vrhu, uz izdvojeni NK Arne Peruški, u svega četiri boda bore Umag, Dajlu, Buzet, Kaštelir-Labince, Višnjan i Vodnjan. Uz to, očekuje se reorganizacija liga.

- Ovisimo o proračunu. Financije su jedan od uvjeta razvoja kluba. Jer, naš se klub u gradskom proračunu vodi kao prije pet godina, kad je imao dvije kategorije dvije, a sada ima četiri kategorije plus seniore.  Sada klub broji čak 90 djece (U9, U13, U15 i U18) plus 23 seniora, ukupno 113 igrača, i to svi registrirani i s liječničkim pregledom, kaže dopredsjednik kluba Dino Gadžun.

- Nakon dosta godina, sada na svaki upit imamo manje-više pozitivan odgovor sponzora. Očekujemo i podršku Grada Vodnjana. Sponzori mogu i donirati sportsku opremu, lopte i dakako sve čisto, preko računa, kaže on, dodajući da umnogome ovise o odazivu i sudjelovanju roditelja, a neki znaju biti rezervirani.

Novo pojačanje seniorske ekipe Vodnjana - Danis Purak

Pomoćni teren je napravljen, plan je položiti umjetnu travu, klupska uprava otvorila je natječaj za opremanje terena, a poveći su im problem urušeni krovovi objekata do svlačionica, a blizu tribine, koje se namjeravaju obnoviti. Namjeravaju i kupiti kameru za prijenos (i snimke) utakmica na Youtube kanalu.

- Svi mi volontiramo, osim tajnika i ekonoma koji su plaćeni na minimalnoj razini. Svi ostali su volonteri iz čiste ljubavi prema nogometu, Vodnjanu i njegovom nogometnom klubu, ističe na kraju dopredsjednik NK Vodnjana Dino Gadžun.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.