Život

stiglo priznanje za rad

Akcija Radione Re-Geppetto izabrana u top šest akcija u sklopu Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada

Zelena Istra i Radiona Re-Geppetto izabrane su u top šest između 12.400 različitih akcija iz 30 europskih zemalja


 
2 min
Borka Petrović
Radionica izrade nakita s akademskom slikaricom Mirnom Sišul

Zelena Istra i Radiona Re-Geppetto izabrane su u top šest između 12.400 različitih akcija iz 30 europskih zemalja

Zelena Istra i Radiona Re-Geppetto svojom su akcijom „Radiona Re-Geppetto – kružne zajednice i umjetnost” izabrane u top šest akcija, organiziranih u sklopu Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada, između12.400 različitih akcija iz 30 europskih zemalja!

- U sklopu akcije organizirali smo kreativnu radionicu redizajna tekstila s pulskom dizajnericom Ivanom Tomić na kojoj su građani mogli naučiti koristiti stari tekstil i preoblikovati ga u nešto novo. U suradnji s Radiom Rojc održana je i radio debata „Angažirana umjetnost kao platforma za podizanje svijesti i zamišljanje održivije budućnosti“ u kojoj su gostovali Slavica Marin konceptulana umjetnica koja se bavi temama ekologije i konzumerizmate i Vedran Štimac - ilustrator, ulični umjetnik i aktivist.

Mjesto više tražilo se i za kreativnu radionicu izrade nakita od otpadnog materijala s poznatom akademskom slikaricom Mirnom Sišul. Kraj naše akcije obilježili smo svečanim otvorenjem murala ispred Repair Cafea Re-Geppetto kojeg su izradili mladi pulski umjetnici Mateo Žufić i Katarina Memedović – mural se nadovezuje na priču o majstoru Geppettu i Pinocchiju te predstavlja kita iz istoimene priče napravljenog u steam punk stilu s recikliranim elementima koji promiču 4R principe, navode iz Zelene Istre.

Dodaju kako su svojim aktivnostima htjeli promovirati važnost kružnih zajednica i umjetnosti, koja pomaže kreirati i promovirati ideje koje promiču održivu i otpornu zajednicu.


FOTO: Zelena Istra

Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.