Život

U KULI

BODLJIKAVI DANI U ŽMINJU: Izložba kolekcija kaktusa sukulenata raznih boja, oblika i veličina

Tridesetak izlagača iz cijele Istre izložilo je sveukupno 295 eksponata, nagrada za najljepšu kolekciju pripala Lauri Černja iz Kanfanara koja je ovom prilikom izložila impresivnu kolekciju od 135 eksponata * Izložba ostaje otvorena svakodnevno do 08. listopada od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz je besplatan


 
2 min
Istra24

Tridesetak izlagača iz cijele Istre izložilo je sveukupno 295 eksponata, nagrada za najljepšu kolekciju pripala Lauri Černja iz Kanfanara koja je ovom prilikom izložila impresivnu kolekciju od 135 eksponata * Izložba ostaje otvorena svakodnevno do 08. listopada od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz je besplatan

U Žminju je već jedanaestu godinu za redom, a povodom obilježavanja Dana Općine, u srijedu, jučer u žminjskoj kuli otvorena izložba kaktusa, sukulenata i njihovih kolekcija. Tridesetak izlagača iz cijele Istre izložilo je sveukupno 295 eksponata koji plijene pažnju svojim oblicima, bojama i veličinom.

I ove je godine autorica izložbe Zdenka Jakus, uz pomoć Verice i Renca Otočana, Marije Staver, Zvjezdane Peteh i Miranda Mužine, uz potporu Općine Žminj i TZO Žminj, u žminjskoj kuli priredila zanimljivu izložbu kaktusa i sukulenata.

Čast da otvori izložbu pripala je općinskom načelniku Željku Plavčiću, a potom je izveden prigodan kulturno umjetnički program u izvođenju dječice DV Rapčići iz Žminja, učenika OŠ Vladimira Gortana iz Žminja te Denija Fola i Marije i Milana Kranjčića.

Tema izložbe je Prošlost-Sadašnjost-Budućnost, vrlo aktualna tema koja promišlja o prirodi i prirodnom okruženju, predstavljena javnosti kroz autoričin doživljaj prošlosti, sadašnjosti i načinu promišljanja budućnosti.

Organizatori su prigodnim nagradama, mahom žminjskih sponzora, nagradili  najljepši kaktus, najljepši sukulent i najljepšu kolekciju, pa je tako nagrada za najljepšu kolekciju pripala Lauri Černja iz Kanfanara koja je ovom prilikom izložila impresivnu kolekciju od 135 eksponata.

Martina Tomišić iz Žminja osvojila je nagradu za najljepši sukulent, dok je nagrada za najljepši kaktus pripala Aleksandri Pokrajac iz Rovinjskog Sela.

Na kraju, priređena je prigodna zakuska u kojoj su uživali svi prisutni.

Izložba ostaje otvorena svakodnevno do 08. listopada od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz je besplatan.


foto: TZ ŽMINJ

Nastavite čitati

Istra
 

AFERU 'BONAMENAT' OTKRILA JE ISTRA24 Rovinjski gradonačelnik, IDS-ov Marko Paliaga bio je u sukobu interesa kada je vršio pritisak da se njegovog prijatelja vrati na posao u Centru za povijesna istraživanja

Šef IDS-a Dalibor Paus branio je Paliagu kada je Istra24 lani u lipnju otkrila da je vršio pritisak na ravnatelja rovinjskog Centra za povijesna istraživanja, i to službenim dopisom, tražeći da na posao vrati njegovog prijatelja, ex dogradonačelnika Rovinja Silvana Zillija, pozivajući se pritom na - stranačku iskaznicu

Istra
 

Supružnici Omanović iz Vodnjana: "Hvala vam svima, dobri ljudi, dali ste nam sve pa i više nego što smo si mogli zamisliti"

Uplaćene su i brojne donacije, a svima se supružnici Omanović od srca zahvaljuju i poručuju da treba uzeti, ali da treba i ispružiti ruku drugima kada je netko u potrebi. Upravo zato, apeliraju na sve ljude dobra srca koji su i njima pomogli i drugima koji još žele pomoći da to u ovim svečarskim danima učine za nekog iz svoje blizine, jer oni su, kažu, i više nego namireni i ne bi htjeli uzimati drugima kojima u ovom trenutku više treba

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.