Život

u subotu na pulskoj tržnici

Dan u plavom - Dan svjesnosti o raku debelog crijeva

Posebno nam je drago da će nam se pridružiti i učenici Osnovne škole Kaštanjer koji su marljivo izrađivali cvjetove u plavoj boji. Navedenu akciju podržati će i studenti diplomskog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu iz Pule, veli predsjednik Lige protiv raka Pula Boris Kopić


 
1 min
Borka Petrović

Posebno nam je drago da će nam se pridružiti i učenici Osnovne škole Kaštanjer koji su marljivo izrađivali cvjetove u plavoj boji. Navedenu akciju podržati će i studenti diplomskog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu iz Pule, veli predsjednik Lige protiv raka Pula Boris Kopić

Ove subote od 10 sati na pulskoj tržnici održat će se Dan u plavom - manifestacija posvećana svjesnosti o raku debelog crijeva.

Hrvatski sabor na sjednici 11. veljače ove godine donio je odluku o proglašenju mjeseca ožujka „Mjesecom svjesnosti o raku debelog crijeva“ u Republici Hrvatskoj. Inače, diljem Europe ovaj mjesec se obilježava od 2008. godine, u Istarskoj županiji od 2013.

Tim će povodom  i ove godine Liga protiv raka Pula sa svojim suradnicima i prijateljima organizirati javnozdravstvenu akciju pod nazivom “Dan u plavom”.

- Obzirom da godišnje u Hrvatskoj oko 1.900 muškaraca te 1.200 žena otkrije simptome raka debelog crijeva ovu akciju smatramo vrlo bitnom kako bi educirali građane o važnosti redovnih odlazaka na preventivne preglede, navodi predsjednik Lige Boris Kopić.

Na akciji će sudjelovati, osim članova Lige, učenici Medicinske škole koji će mjeriti vitalne funkcije građanima. Također će svoj doprinos dati djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te Istarskih domova zdravlja – ispostave Pula.

- Posebno nam je drago da će nam se pridružiti i učenici Osnovne škole Kaštanjer koji su marljivo izrađivali cvjetove u plavoj boji. Navedenu akciju podržati će i studenti diplomskog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu iz Pule, veli Kopić.


FOTO: Liga protiv raka Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Dokumentarac Igora Gala o Festivalu jugoslavenskog igranog filma u Puli napunio kino Valli

Film progovara i o manje lijepim trenucima iz povijesti jugoslavenske kinematografije; od pokušaja da se festival preseli iz Pule u Beograd i zašto do toga nije došlo - a za što je zaslužan i sam Tito - o tome zašto je važan "kantun Arene" te što se događalo u danima kada je posljednji, već pripremljeni festival, naprasno ukinut tjedan dana prije samog otvaranja

Pula
 

(FOTO) "NAMA JE OVO OSTVARENJE SNA" Bangladešanin Noman i Filipinac Victor novi su pulski poštari

Šest je djelatnika iz Azije tijekom prošle godine obuklo poštarsku uniformu u Puli. Sudeći po brzini kojom stječu simpatije sugrađana, snalaze se i više no dobro. Stigli su iz Bangladeša, Filipina i Indije - tri države, tri jezika i tri pisma. Ali, i tri kulture i tri religije. Pozvali su nas da s njima provedemo dio poštanske smjene i ispričali kako je to kada se preseliš na drugi kraj planeta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.