Život

u subotu na pulskoj tržnici

Dan u plavom - Dan svjesnosti o raku debelog crijeva

Posebno nam je drago da će nam se pridružiti i učenici Osnovne škole Kaštanjer koji su marljivo izrađivali cvjetove u plavoj boji. Navedenu akciju podržati će i studenti diplomskog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu iz Pule, veli predsjednik Lige protiv raka Pula Boris Kopić


 
1 min
Borka Petrović

Posebno nam je drago da će nam se pridružiti i učenici Osnovne škole Kaštanjer koji su marljivo izrađivali cvjetove u plavoj boji. Navedenu akciju podržati će i studenti diplomskog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu iz Pule, veli predsjednik Lige protiv raka Pula Boris Kopić

Ove subote od 10 sati na pulskoj tržnici održat će se Dan u plavom - manifestacija posvećana svjesnosti o raku debelog crijeva.

Hrvatski sabor na sjednici 11. veljače ove godine donio je odluku o proglašenju mjeseca ožujka „Mjesecom svjesnosti o raku debelog crijeva“ u Republici Hrvatskoj. Inače, diljem Europe ovaj mjesec se obilježava od 2008. godine, u Istarskoj županiji od 2013.

Tim će povodom  i ove godine Liga protiv raka Pula sa svojim suradnicima i prijateljima organizirati javnozdravstvenu akciju pod nazivom “Dan u plavom”.

- Obzirom da godišnje u Hrvatskoj oko 1.900 muškaraca te 1.200 žena otkrije simptome raka debelog crijeva ovu akciju smatramo vrlo bitnom kako bi educirali građane o važnosti redovnih odlazaka na preventivne preglede, navodi predsjednik Lige Boris Kopić.

Na akciji će sudjelovati, osim članova Lige, učenici Medicinske škole koji će mjeriti vitalne funkcije građanima. Također će svoj doprinos dati djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te Istarskih domova zdravlja – ispostave Pula.

- Posebno nam je drago da će nam se pridružiti i učenici Osnovne škole Kaštanjer koji su marljivo izrađivali cvjetove u plavoj boji. Navedenu akciju podržati će i studenti diplomskog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu iz Pule, veli Kopić.


FOTO: Liga protiv raka Pula

Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.