Život

do 26. studenog u rovinju

DESIGN DISTRICT Sajam namještaja i dizajna interijera OD INSTANT ZELENIH KROVOVA DO NAMJEŠTAJA PO MJERI

Ove se godine na sajmu predstavlja čak 90 brendova, koji kupcima nude akcije i savjete o uređenju kako poslovnog prostora tako i vlastitog doma * Na sajmu se može doznati kako moderno opremiti neki prostor, ali i kako postati uspješan iznajmljivač te kako što bolje prodati vlastitu nekretninu. Ono što ni laičkom oku nije moglo promaknuti jest da je i dalje u trendu namještaj "krojen" po mjeri, luksuzna predimenzionirana zaglavlja u spavaćim sobama, prirodni, ali i luksuzni materijali koji obogaćuju prostor dajući mu toplinu doma.


 
4 min
PROMO ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ove se godine na sajmu predstavlja čak 90 brendova, koji kupcima nude akcije i savjete o uređenju kako poslovnog prostora tako i vlastitog doma * Na sajmu se može doznati kako moderno opremiti neki prostor, ali i kako postati uspješan iznajmljivač te kako što bolje prodati vlastitu nekretninu. Ono što ni laičkom oku nije moglo promaknuti jest da je i dalje u trendu namještaj "krojen" po mjeri, luksuzna predimenzionirana zaglavlja u spavaćim sobama, prirodni, ali i luksuzni materijali koji obogaćuju prostor dajući mu toplinu doma.

Namještaj za uređenje apartmana i kuća za odmor, za kafiće i restorane. Garniture za sjedenje i ormari po mjeri i želji kupca. Moderne kuhinje za 21. stoljeće, luksuzna posteljina i najnoviji trendovi u opremanju kupaonica te kako bi trebao izgledati primamljiv outdoor prostor; od namještaja do jacuzzija - sve to i puno više možete doznati na Međunarodnom sajmu namještaja i uređenja interijera za turističke, javne i privatne objekte pod nazivom DESIGN DISTRICT, a koji se do 26. studenog održava na kultnom mjestu stare tvornice u Rovinju.

Čak 90 vrhunskih brendova

Na sajmu se predstavljaju najznačajniji ponuđači regije čija je djelatnost vezana uz dizajn i opremanje objekata, a posjećuje ga mahom poslovna publika: arhitekti, dizajneri interijera, investitori, hotelijeri i turistički djelatnici. No, kako smo mogli vidjeti, manjkalo nije ni "običnih" zaljubljenika u dizajn.

Ove se godine na sajmu predstavlja čak 90 brendova, koji kupcima nude akcije i savjete o uređenju kako poslovnog prostora tako i vlastitog doma.

Na sajmu se može doznati kako moderno opremiti neki prostor, ali i kako postati uspješan iznajmljivač te kako što bolje prodati vlastitu nekretninu.

Ono što ni laičkom oku nije moglo promaknuti jest da je i dalje u trendu namještaj "krojen" po mjeri, luksuzna predimenzionirana zaglavlja u spavaćim sobama, prirodni, ali i luksuzni materijali koji obogaćuju prostor dajući mu toplinu doma, a posjetitelje su posebno oduševili unikatni, hand made prooizvodi za ukrašavanje interijera.

Unikatne lampe iz Brtonigle

Kristina i Srđan Stojimirović, mladi bračni par iz Brtonigle na sajmu su predstavili svoje unikatne, hand made proizvode od drva obrta Greenovation. Većinom se radi o rasvjetnim tijelima (podnim, stropnim lampama i visilicama) od bukve, smreke ili topole, a limitirana edicija lampi napravljena je od maslinovog drva.

- Maslina nam je draga, al šteta je uništiti takva krasno drvo da bi se nešto od njega izradilo, stoga ju koristimo rijetko, kada dobijemo koji komad masline. Ideja nam je biti ekološki održivi pa volimo reciklirati postojeće materijale, ispričala nam je Kristina "desna" ruka ovog obrta. 

Obrt im postoji nešto više od godine dana, a kako navodi sve je krenulo od supruga koji je stolar i ima radionicu. U sklopu nje sada imaju i mali izložbeni prostor, a kanal prema javnosti najviše su im društvene mreže. Nakon Promohotela u Poreču, sada su svoj rad odlučili široj javnosti izložiti i u Rovinju i prve reakcije su, vele nam, više nego pozitivne.

Ovi životni suputnici i poslovni partneri za sebe navode kako dijele ideje, uvjerenja i stavove, međusobno se nadopunjuju i inspiriraju.

- Kombinacija smo kreativnih ideja i spretnih ruku. Najviše nas pokreće kreativa i stvaralaštvo – kako od ničega napraviti nešto. I kako nečemu starom i zaboravljenom udahnuti novi život, dati novu svrhu, navode.

Zelenim krovovima protiv poplava i vrućina

Iz Rijeke je u Rovinj stigao i obiteljski obrt pod nazivom Vertical Greenery. Projektantica Ivana Kotaraš Jurić ispričala nam je kako se radi o obiteljskoj firmi koju su preuzele mlađe generacije i krenule se baviti i inovativnim rješenjima.

Sajamskoj publici predstavili se svoje inovativne proizvode - vertikalne vrtove, instant zeleni krov, instant zelene ograde te modularne pregrade s biljkama koje su nemjerljivo ljepše i zdravije od pleksiglasa kojim smo se u pandemiji odvajali.

- Naš zeleni krov sa sedumima i supstratom je instant rješenje za ravne krovove, a može se postavljati jednostavno i lako, bez svih onih predfaza koje su inače potrebne kod izrade zelenih krovova. Kupac dobije gotove module koji se poput lego kockica slažu.

Četiri modula potrebna su za kvadrat krova, a u njima se nalazi šest do osam vrsta seduma - biljaka koje u proljeće cvatu, a u jesen nas časte crvenkastim bojama. Izdržljive su i trajne, pojašnjava Ivana.

Sedumi su, doznajemo, biljke iz porodice sukulenata koje svojom otpornošću, mogućnošću  samorazmnožavanja i trajnošću osiguravaju trajnu kvalitetu zelenog krova, uz minimalna održavanje.

Prednosti zelenog krova

Prednosti zelenog krova je što su biljke, kako napominje, odlični izolatori, što smanjuju oštećenja na krovu, a osim što lijepo izgledaju proizvode kisik i smanjuju otjecanje vode, što se pokazalo iznimno važnim prilikom vremenskih neprilika koje nas sve češće pogađaju.

Ili, kako dodaje, suprug Antonio, nakon što smo sve zabetonirali, sada je došlo vrijeme da se vratimo zelenilu.

Proizvode ove tvrtke razgledavala je gospođa Lidija iz Novigrada. Uz riječi da je sajam vrlo lijep kazala je da je bila na njemu i prije pet godina i itekako se vidi napredovanje u ponudi, ambijentu i kvaliteti izlagača.

Zadovoljna je bila i gospođa Fatima iz Rovinja. Priznaje nam da voli uređenje i dizajn, a na sajam je došla pogledati kompletnu ponudu, no najvažniji su joj stolci, koje je došla vidjeti po uputama kćeri.

Stolar radi po željama i ideji klijenta

Iz Matulja je stigla stolarija Fine Line. Ovaj obiteljski obrt trenutno ima desetak zaposlenih, a bavi se projektiranjem i izradom namještaja za opremanje stanova, poslovnih prostora i trgovina.

- Radimo sve, od kuhinja do stepenica, vrata... Sve se izrađuje po mjeri i željama klijenta. Vratimo li se unazad nekoliko destljeće, nekada stolari nisu imali takve mogućnosti, no danas pomoću modernih strojeva mi možemo konkurirati svojom kvalitetom i velikim proizvođačima. No dok njihov namještaj dolazi "s trake", naš je skrojen po mjerema i željama lijenta. Ormar može ići do vrha, stol stati u centimetar, nema plastike, samo kvalitetno drvo, navodi nam vlasnik stolarije Dalibor Jurčec.

Poseban naglasak ovogodišnjih popratnih događanja na sajmu stavljen je na održive i ekološke proizvode što će biti popraćeno prvom regionalnom konferencijom Novi europski Bauhaus – lijepo, održivo, zajedno.

Osim proizvoda, na sajmu će se moći dobiti i besplatni savjeti arhitekata i dizajnera interijera koji izlažu u sajamskoj cjelini Archi Art Corner.

Navedimo i da je radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, a više informacija o izlagačima i događanjima može se pronaći na službenoj web stranici sajma: http://www.design-district.net/


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.